ET – Extreme long cast távdobó feeder horgászbot

Az Extreme családra jellemző elegáns megjelenésű, távdobó Heavy Feeder bot. Anyaga nagy teherbírású, a dinamikus erőknek is ellenálló IM8-as karbon, mely a távdobó botok jellegzetes gyűrűsorát kapta, azaz nagy kopásállóságú SIC gyűrűket.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

Az Extreme családra jellemző elegáns megjelenésű, távdobó Heavy Feeder bot. Anyaga nagy teherbírású, a dinamikus erőknek is ellenálló IM8-as karbon, mely a távdobó botok jellegzetes gyűrűsorát kapta, azaz nagy kopásállóságú SIC gyűrűket. Keverőgyűrűjének nagysága 50-es, mely segíti a távoli célok megdobását. A bot dobósúlya 150 gramm, ami nagy mennyiségű etetőanyaggal megtömött kosarak elrepítését is lehetővé teszi. Álló és folyóvízen egyaránt kiválóan használható, de nagyméretű gyűrűinek köszönhetően akár télen, nagy hidegben is, a zsinór befagyása nélkül horgászhatunk vele.

 

Cikkszám Hossz Tagok száma Dobósúly Szállítási méret Súly
14960-360 3,60 m 3+3 150 g 128 cm 425 g
14960-390 3,90 m 3+3 150 g 136 cm 515 g
14960-420 4,20 m 3+3 150 g 146 cm 545 g
14960-450 4,50 m 3+3 150 g 157 cm 637 g

 

A közepesen merevnek mondható B akciós botoknál terhelés hatására a bot felső harmada hajlik. Jól és pontosan lehet dobni vele, ezáltal szinte minden bottípusnál szívesen használják. Fárasztás során megbízhatóan, jól dolgozik, akár szűk helyen is eredményesen használható.
A távoli gödrökbe, tartásokba vetett remény, azok partról történő meghorgászásának igénye a kezdetektől fogva jelen van a horgászok körében. Az IM8-as karbon anyag rugalmas jellegénél fogva parittyaként röpíti a csalit az áhított célig. A megakasztott hal sikeres fárasztásáról a terhelés hatására felkeményedő, jól terhelhető bot gondoskodik.
Kecses, könnyed kialakítású, a botnak exkluzív megjelenést kölcsönző, mind a fárasztáshoz, mind a dobáshoz ideális hosszúságú osztott parafa ? duplon nyél. Lényege, hogy az orsótartó felett található szivacsos rész akár nedves kézzel is stabil fogást biztosít a fárasztás és a dobás során is.
A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.
Mára egyre nagyobb igény mutatkozik a távdobó felszerelések iránt. Egy ilyen botnak minden elemével a távdobást kell szolgálnia. A minél kisebb számban alkalmazott, megnövelt átmérőjű gyűrűkön szinte ellenállás nélkül folyik keresztül a zsinór, ezáltal lehetővé teszi az eddig elérhetetlen távok megdobását.

További információk

Méret (cm)

360, 390, 420, 450

Dobósúly (gramm)

150

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„ET – Extreme long cast távdobó feeder horgászbot” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .