Energo Team – Rubin spin SH pergető botok

A Rubin Spin SH (Short Handle), szinte minden paramétere megegyezik a klasszikus vonalvezetésű Rubin Spinnel, egyedüli különbség, hogy egykezes bottal van dolgunk.

Ez a termék jelenleg nincs készleten és nem megvásárolható.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

A Rubin Spin SH (Short Handle), szinte minden paramétere megegyezik a klasszikus vonalvezetésű Rubin Spinnel, egyedüli különbség, hogy egykezes bottal van dolgunk. A nyélrész is ennek megfelelően van kialakítva: rövid, de kézbeillő! Az SH jelölésű botok a finomabb módszerek, sügérezés, domolykózás kedvelőinek ajánlott, éppen ezért rövid és finom pálcák között válogathatunk, melyekkel alkalom adtán nagytestű ragadozókkal is sikerrel vehetjük fel a harcot.

 

 

Elterjedt botok, melyeknél a bot legalább 2/3-ad része dolgozik. A C akciójú botok keményebbek ugyan a D kategóriájúaknál, mégis kellően lágyak ahhoz, hogy még erőteljes fárasztás mellet is hatékonyan nyeljék el a fellépő erőket és minimálisra csökkentsék a horog kiszakadásának esélyét.
A szénszálas anyagok és a gyártástechnológia rohamos fejlődésének köszönhetően a horgászbotok új generációja jelent meg az üzletek polcain. Az IM7-es karbon felhasználásával készült botok könnyebbek és kecsesebbek, mint a hasonló paraméterekkel rendelkező üvegszálból készült kompozit társaik.
A pergető horgászok körében egyre nagyobb divatja van a könnyű, szinte súlynélküli műcsaliknak és a lehető legjobban lefinomított szereléknek. A könnyű pergetés leghatékonyabb és legegyszerűbb módja az úgynevezett ?egykezes” pergető botok alkalmazása. Ezek nyéltagja lényegesen rövidebb a hagyományos pergető botokénál, így fél kézzel is könnyedén használható.
A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.
A úgynevezett SIC (szilícium-karbid) gyűrűk eleinte kizárólag a felsőkategóriás botok sajátjai voltak. Mára a technológia fejlődésével széles körben alkalmazzák. Kimagasló kopásállóságának és viszonylag kis súlyának köszönhetően a botgyártók egyik kedvelt gyűrűtípusává vált.

További információk

Méret

198cm/2-15gramm, 210cm/5-20gramm, 240cm/15-30gramm

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Energo Team – Rubin spin SH pergető botok” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .