Energo Team Emerald 360cm medium feeder bot

11,900 Ft

Az EnergoTeam Emerald Feeder a legkönnyebb feederbotok egyike. Anyaga IM6-os karbon. A bot optimális dobósúlya médium kategóriába sorolt, 40-60 gramm. A kopásálló SIC gyűrűsor ideális elhelyezésű, mely fárasztás során tökéletesen osztja szét a terhelést a bottesten. Az orsótartó csavaros, a nyél borítása kiváló portugál parafa, megjelenése tökéletes.

Cikkszám: 12315-360 Kategóriák: ,

Leírás

Az EnergoTeam Emerald Feeder a legkönnyebb feederbotok egyike. Anyaga IM6-os karbon. A bot optimális dobósúlya médium kategóriába sorolt, 40-60 gramm. A kopásálló SIC gyűrűsor ideális elhelyezésű, mely fárasztás során tökéletesen osztja szét a terhelést a bottesten. Az orsótartó csavaros, a nyél borítása kiváló portugál parafa, megjelenése tökéletes. A bothoz két különböző erősségű spicctag jár, így a bot egyaránt alkalmas keszegezésre, illetve pontyozásra is. A bot ideális orsómérete 40-es, míg zsinórból a 18 mm vagy 20 mm használata javasolt.

 

A B kategóriás botoknál mind a fárasztás, mind a dobás során a bot felső harmada hajlik. Népszerű karakter, mivel horgászat teljes spektrumában, a dobástól a szákolásig, megbízhatóan dolgozik.
A picker, de különösképpen a feeder horgászat során gyakorta előfordul, hogy nagyobb távolságban lévő töréseket, haltartó helyeket kell elérni. Az IM6-os karbon anyagból készült botokkal ? rugalmasabb anyaguknál fogva ? távolabb dobható a végszerelék, mint a hasonló kategóriájú kompozit botokkal.
Alakját tekintve tradicionális, kedvelt kialakítású, a dobást segítő hosszban gyártott osztott parafa ? duplon nyél. Lényege, hogy az orsótartó felett található szivacsos rész akár nedves kézzel is stabil fogást biztosít a fárasztás és a dobás során is.
A botra a leggyakrabban alkalmazott csavaros orsótartó került. A több évtizede használt típus népszerűsége az egyszerűségben és a megbízható felépítésben rejlik. Az orsó rögzítésére két darab, az orsótalp befogadására képes, műanyagbetétes pofa szolgál, melyek közül az egyik egy nagyméretű anyával szorítható meg.
A úgynevezett SIC (szilícium-karbid) gyűrűk eleinte kizárólag a felsőkategóriás botok sajátjai voltak. Mára a technológia fejlődésével széles körben alkalmazzák. Kimagasló kopásállóságának és viszonylag kis súlyának köszönhetően a botgyártók egyik kedvelt gyűrűtípusává vált.

 

 

Cikkszám Hossz Tagok száma Dobósúly Szállítási méret Súly
12315-360 3,60 m 3+2 Medium 129 cm 280 g

 

További információk

Márkák

Energo Team

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Energo Team Emerald 360cm medium feeder bot” értékelése elsőként

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .