Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!
Horgászkártya
Kapitális Horgász Egyesület

Ohati 1 és 2 horgásztavak

A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a védett hortobágyi puszta háborítatlan nyugalmát és felejthetetlen horgászemlékeket kínál az ide látogató vendégei számára az Ohati Horgász- és Bemutató Központban. Ezt az intenzíven és folyamatosan telepített, változatos halállomány, a kapitális ragadozó és békéshalak biztosítják. Az Ohati Horgász- és Bemutató Központ a hortobágyi puszta szívében a Gyökérkúti tóegység területén található. A terület könnyen elérhető gépjárművel a 33-as főútról Tiszacsege irányában a Telekházi úton. Vonattal Gyökérkút megállóhelyen leszállva a Nyugati-főcsatorna partján szintén kényelmesen meg lehet közelíteni a tavakat. A Központban parkolási lehetőség biztosított.

 

ohati-horgaszto-egyes-16

 

ohati-horgaszto-egyes-14

 

ohati-horgaszto-egyes-13

 

Az I.-II. Horgásztavakon napijegyes horgászatot biztosítunk a látogatók számára. A jó sporthalnak számító pikkelyes pontyok és amurok, valamint a tükrös pontyok és kárászok kitűnő szórakozást nyújtanak a kikapcsolódni vágyóknak. Jegyvásárlásra a helyszínen az őrháznál van lehetőség.

 

ohati-horgaszto-egyes-11

 

ohati-horgaszto-egyes-8

 

 • A napijegy a jegyárusító halőrnél váltható a helyszínen a belépéskor. A napijegy egy fő részére biztosít horgászhelyet az Ohati I., vagy az Ohati II. horgásztavon, ára egységesen 1.900 Ft.
 • A területre belépni, illetve a horgászatot megkezdeni csak érvényes horgászjegy birtokában szabad.
 • A területen csak gyalogosan szabad közlekedni, a gépjárművet az erre a célra működtetett parkolóban kell hagyni. A parkoló nem őrzött, az ott hagyott tárgyakért a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. felelősséget nem vállal.
 • Gépjárművel a parkolóba és a parkolóhoz vezető bekötőútra hajtani, csak a nyitvatartási idő kezdete előtt 15 perccel lehet.
 • A nyitvatartási idő után 15 percel a gépjárművel a parkolót és a bekötőutat el kell hagyni.
 • A területre be- és kimenni csak a kijelölt bejáratnál lehet. A II. tóhoz bemenni csak a kijelölt útvonalon szabad.
 • Horgászhely: az egymástól maximum 1 méterre elhelyezett horgászkészségektől minden irányban számított 2 méter.
 • Horgászni csak a partról szabad, a vízbe menni tilos!
 • Használható felszerelés: 2 db bot, botonként legfeljebb 2 db egyágú, vagy 1 db két, vagy háromágú horog. Pergetni csak az Ohati II. tavon szabad.
 • A horgászjegy horgászati lehetőséget biztosít. A kifogott és elvinni kívánt halakat a hirdetőtáblán feltüntetett aktuális áron lehet megvásárolni. Az elvinni szándékozott halat a horgászat végén a halőrnél kell méretni és fizetni. Darab és méretkorlátozás nincs.
 • A kifogott halat nem kötelező elvinni. Az elvinni nem szándékozott halat azonban a fogás után a vízbe azonnal vissza kell helyezni, azokat ideiglenesen sem szabad összegyűjteni. Halat visszahelyezni csak abba a vízbe szabad ahonnan az kifogásra került.
 • Egy haltartó szákban egyidejűleg csak egy horgász zsákmánya tárolható. Szájbilincsre csak ragadozó halat szabad fűzni. Egy szájbilincsre állatjóléti okok miatt csak egy hal tehető.
 • A halak öncélú, bármilyen jelölése, csonkítása szigorúan tilos.
 • A horgásztó a hortobágyi nemzeti park területén helyezkedik el. A védettségi státusznak megfelelően tilos az élővilág bármilyen bolygatása, különös tekintettel a nád vágására, abban új beálló kialakítására, illetve a meglévők szélesítésére, taposására, a parti fák ágainak letörésére, kivágására.
 • Tilos szemetelni és szemetes helyen horgászni. Szemétnek számít a szotyola- és tökmaghéj, valamint a cigarettacsikk is, így azok eldobása is tilos. A hulladékot a területre kihelyezett kukákban lehet hagyni. Tilos továbbá a víz, vagy vízpart bármilyen szennyezése. A víz szennyezésének számít az állati eredetű hulladék, valamint minden romlott, penészes etetőanyag, az élővilág számára felvehetetlen anyag vagy csali vízbe dobása. Az etetőanyagon és csalin kívül bármilyen anyag vízbe juttatása.
 • A területen a tűzgyújtás egész évben tilos.
 • Mások zavarása, a zajkeltés tilos. Alkoholos befolyásoltság esetén a napijegy kiadása megtagadható, illetve a horgászat folytatása megtiltható, a terület elhagyására való felszólítás mellett.
 • A tavon versenyek, rendezvények szervezését és lebonyolítását a HHg Zrt. vállalja. Versenyeket és rendezvényeket csak előzetes bejelentés alapján, a HHg Zrt-vel kötött írásos megállapodással lehet tartani. Egyéb rendezvényekre területek bérlése szintén csak megállapodás után lehetséges.
 • A területen a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. által készített fotókat a Társaság kiadványaiban, termékein korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül felhasználhatja.
 • A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. dolgozói és halőrei a hatályos jogszabályok alapján jogosultak a horgász okmányainak, zsákmányának, felszerelési tárgyainak, csomagjainak és gépkocsijának ellenőrzésére. A halőröket hatósági feladatot ellátó személyként fokozott jogi védelem illeti meg, intézkedéseik kötelező érvényűek. A halőr a területen teljes jogkörrel intézkedhet, vitás kérdésekben az ő álláspontja a döntő.
 • A jelen horgászrendben rögzített szabályok megszegése az engedély azonnali visszavonását vonja maga után. A szabályok megsértőjének neve rögzítésre kerül, részére engedély 2010. évben nem kerülhet kiadásra.
 • A haltolvajlás mennyiségtől és halfajtól függetlenül rendőri intézkedést és feljelentést von maga után.
 • A Hortobágyi Halgazdaság Zrt., mint jogi személy a vagyonkezelésében lévő területeken esetlegesen bekövetkezett balesetekért és károkért felelősséget nem vállal!
 • A horgász a szükséges engedélyek kiváltásával egyidejűleg elismeri a tárgyi szabályok ismeretét, elfogadja és magára kötelező érvényűnek ismeri el azokat. Az itt nem szabályozott egyéb kérdésekben a Büntető Törvénykönyv, a Polgári Törvénykönyv, a horgászatra és a természet-, valamint környezetvédelemre vonatkozó jogszabályok előírásai és rendelkezései az irányadók.

 

ohati-horgaszto-egyes-5

 

ohati-horgaszto-egyes-3

 

ohati-horgaszto-egyes-1

 

Jegy típusaJegyár (Ft/db)
Nappali napijegy3.200
Éjszakai pótjegy1.600
Családi napijegy (4 horgászbotra)4.800
Családi napijegy 24 órára (4 horgászbotra)7.200
Bojlis (dupla) napijegy4.500
Családi bojlis (dupla) napijegy6.300
Kiegészítő jegy (+1 horgászbot)1.500
Gépkocsibehajtási jegy (maximum 30 percre)1.300
Pontymatrac bérlés600
Látogatói jegy (maximum 2 órára)600

 

 

Elérhetőség:

Varga Tamás, tógazda +36 30/513 1469

 

Feliratkozás hirlevelünkre

Kosár
Termék kereső
Ünnepi nyitvatartás

Okt. 20. szombat 7:30-14:00

Okt. 21. vasárnap 7:30-12:00

Okt. 22. hétfő 9:00-14:00

Okt. 23 kedd ZÁRVA

Szállítás

Futárral: 1490 Ft

Pick Pack pont: 990 Ft

Ingyenes 20.000 Ft felett!!!