Megyei Horgászcsapat Bajnokság (versenykiírás)

megyei csapatverseny
Kedves Horgásztársak! Szövetségünk 2023-ban is megrendezi a Megyei Horgászcsapat Bajnokságot, melyre a tagegyesületek csapatait szeretettel meghívja. A verseny ideje: 2023. május 13. (szombat) Helye: Látóképitározó

megyei csapatverseny

Az egyesületek csapatai ebben az évben is 2 kategóriában versenyezhetnek.
1., Finomszerelékes (úszós) kategória

2., Feeder kategória (hosszú előkés)

1. Finomszerelékes kategória:
A versenyen résztvevő egyesületek által indított csapatok száma nincsen korlátozva, az egyesületi csapatok 1 csapatvezetőből és 3 versenyzőből állhatnak.
Az egyesületek csapatait olyan horgászok képviselhetik, akik egyrészről HajdúBihar megyei
lakcímkártyával rendelkeznek, másrészről a 2023. évre vonatkozóan, a versenyzőt indító valamely HajdúBihar megyei horgászegyesületnek a tagjai, akár kettős tagsággal is. Az ifjúsági versenyző szerepeltetése nem követelmény, de a csapat tagja lehet egy vagy több olyan ifjúsági korú versenyző, aki a verseny lebonyolítását megelőző év december 31ig betöltötte a 12. életévét.


A csapatok tagjai három szektorban versenyeznek az előzetesen kihúzott rajtszámok által meghatározott helyeken. A helyezéseket szektoronként állapítjuk meg, a szektor helyezésekből áll össze a csapat eredménye.
A versenyzők 1 könnyű úszós készséget használhatnak 1 horoggal, a finomszerelékes országos versenyszabályzatnak megfelelően.


Nevezési határidő: 2023.04.20.


Nevezési díj 30.000, ft csapatonként, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 117380082001448300000000 OTPs bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában lehet befizetni. Utalás esetén a közlemény rovatba az egyesület nevét és az utalás jogcímét (csapatverseny/kategória) szíveskedjenek feltüntetni. Ezen túlmenően az egyesületi csapatok jelentkezését a
horgaszversenyhbm@gmail.com email címre írásban várjuk. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon csapatoknak, melyek az érvényes nevezésük ellenére a versenyen nem vesznek részt, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni, továbbá a 2024. évi megyei csapatversenyben nem tudjuk nevezésüket elfogadni. A csapatokban verseny horgászok nevét és horgászkártyájuknak a számát csapatonként
2023.05.08ig kérjük eljuttatni a
horgaszversenyhbm@gmail.com email címre.

A verseny menete:
06.30 07.00 gyülekező

07.00 megnyitó, szabályismertetés, regisztráció

07.30 sorsolás

07.45től rajthelyek elfoglalása

09.50től alapozó etetés megkezdése
10.0014.00 verseny

14.00tól mérlegelés

15.30tól ebéd elfogyasztása, eredményhirdetés

A versenypálya adottságai miatt csak az első 15 csapat nevezését áll módunkban elfogadni. Az esetlegesen ezen felül jelentkező csapatokat várólistára tesszük, és lehetőség szerint értesítjük a versenyen való részvételről.A MOHOSZ HajdúBihar Megyei Szervezetének egyszerűsített versenyszabályzata a 2023. évi finomszerelékes megyei csapatversenyre:
1. , Minden versenyző 1 horgászbottal horgászhat, melyen kizárólag úszós felszerelés lehet egyetlen egyágú horoggal. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat.

2. , A versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.

5. , A verseny során a versenyzők maximálisan 20 liter etetőanyagot és 2,5 liter élő anyagot használhat fel, a földigiliszta (beleértve annak valamennyi alfaját) mennyisége vágatlan állapotban nem haladhatja meg a 0.5 litert. Sem az etetésre, sem a horogra szánt árvaszúnyog lárva használata nem engedélyezett. Minden csalizásra, vagy etetésre szánt (élő) anyagot a FIPSed hivatalos mérődobozában, lezárt állapotban kell bemutatni, a dobozok fedelét tilos bármilyen módon (pl. ragasztószalaggal) rögzíteni.

6. , A verseny során kifogott halat kizárólag haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem mérlegelhető. A használt haltartó méretének minimum 3 méternek kell lennie.

7. , A szabályokat megsértő csapat ellen óvás nyújtható be akár szóban is a versenybizottságnál. Az óvás díja 10.000 Ft, melyet az óvást benyújtó csapat visszakap abban az esetben, ha a versenybizottság az óvást jogosnak találta.

8. , A rövidített versenyszabályzatban nem szabályozott kérdésekben a hivatalos finomszerelékes országos versenyszabályzat rendelkezései az irányadóak.

https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/58szabalyzatok/222finomszerelekesversenyszabalyzat
fszvsz230201
2., Feeder kategória (hosszú előkés)

A versenyen résztvevő egyesületek ebben a kategóriában 1 csapatot indíthatnak, melyek 1 csapatvezetőből és 3 versenyzőből állnak. Az egyesületek csapatait olyan horgászok képviselhetik, akik egyrészről Hajdú-Bihar megyei lakcímkártyával rendelkeznek, másrészről a 2023. évre vonatkozóan a versenyzőt indító Hajdú-Bihar megyei horgászegyesületnek a tagjai akár kettős tagsággal is. Az ifjúsági versenyző szerepeltetése nem követelmény, de a csapat tagja lehet egy vagy több olyan
ifjúsági korú versenyző, aki a verseny lebonyolítását megelőző év december 31-ig betöltötte a 12. életévét.

A csapatok tagjai három szektorban versenyeznek az előzetesen kihúzott rajtszámok által meghatározott helyeken. A helyezéseket szektoronként állapítjuk meg, a szektor helyezésekből áll össze a csapat eredménye. Nevezési határidő: 2023.04.20. Nevezési díj 30.000,- ft csapatonként, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 11738008-
20014483-00000000 OTP-s bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában lehet befizetni. Utalás esetén a közlemény rovatba az egyesület nevét és az utalás jogcímét (csapatverseny/kategória) szíveskedjenek feltüntetni. Ezen túlmenően az egyesületi csapatok jelentkezését a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre írásban várjuk. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon csapatoknak, melyek az érvényes nevezésük ellenére a versenyen nem vesznek részt, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni, továbbá a 2024. évi megyei csapatversenyből eltiltásra kerülnek. A versenypálya adottságai miatt csak az első 20 csapat nevezését áll módunkban elfogadni. Az esetlegesen ezen felül jelentkező csapatokat várólistára tesszük, és lehetőség szerint értesítjük a
versenyen való részvételről. A csapatokban versenyző horgászok nevét és horgászkártyájuknak a számát csapatonként
2023.05.08-ig kérjük eljuttatni a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre.

A verseny menete:
06.30 – 07.00 gyülekező
07.00 megnyitó, szabályismertetés, regisztráció
07.30 sorsolás
07.45-től rajthelyek elfoglalása
09.50-től alapozó etetés megkezdése
10.00-15.00 verseny
15.00-tól mérlegelés
15.30-tól ebéd elfogyasztása, eredményhirdetés

A MOHOSZ Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének egyszerűsített versenyszabályzata a 2023. évi (hosszú előkés) feeder megyei csapatversenyre:
A versenyzők az országos feeder versenyszabályzatban meghatározott szabályok szerint horgászhatnak https://nyito.mohosz.hu/index.php/versenysport/58-szabalyzatok/194-feeder-versenyszabalyzat-fvsz230201 Fordulónként a versenyzők maximálisan 15 liter etetőanyagot (a felhasznált föld mennyiségével együtt) és összesen 2 liter élő anyagot használhatnak fel, melyből a földigiliszta (beleértve annak valamennyi alfaját) mennyisége vágatlan állapotban nem haladhatja meg a 0,5 litert. Sem az etetésre, sem a horogra szánt árvaszúnyog lárva használata nem engedélyezett. Minden csalizásra, vagy etetésre szánt (élő) anyagot a FIPSed hivatalos mérődobozában, lezárt állapotban kell bemutatni, a dobozok fedelét tilos bármilyen módon (pl. ragasztószalaggal) rögzíteni. A horgászbot maximális hossza 450 cm. A verseny kezdetét megelőző 10 percben etetni csak a nemzetközi szabályzatban megengedett open end kosárral szabad, melynek maximális mérete 5x7cm. A kötelezően csúszó szereléken csak open end (mindkét végén nyitott) kosár használható. A horogelőke hossza minimum 50 cm, amit a zsinórhoz hajtott kosár aljától kell mérni. A verseny során kifogott halat kizárólag haltartóban lehet tárolni, élettelen hal a verseny végeztével nem mérlegelhető. A használt haltartó méretének minimum 3 méternek kell lennie. A szabályokat megsértő csapat ellen óvás nyújtható be akár szóban is a versenybizottságnál. Az óvás díja 10.000 Ft, melyet az óvást benyújtó csapat visszakap abban az esetben, ha a versenybizottság az óvást jogosnak találta.

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .