Fogási napló összesítő segédlet

IMG 4246

Tisztelt Horgásztársak! Noha a 2023 évi fogási naplók leadási határideje 2024. február 29. és érvényessége 2024. január 31. Sokan úgy döntöttek, hogy mégis leadják egyesületünkbe a fogási naplójukat. A fogási napló összesítése a horgász feladata, amely egy igen egyszerű dolog. Be is mutatjuk néhány lépésben hogyan is kell ezt.

allami jegy leadas 2020 00

Évről évre azt tapasztaljuk, hogy valaki nem foglalkozik vele vagy megpróbálja ezt ránk bízni, de a sok-sok kiadott állami jegyet nem olyan egyszerű összesíteni és átadni a rendszernek, ezért megkérünk mindenkit, hogy aki továbbra is itt szeretne nálunk tag lenni, töltse ki és összesítse a fogási naplóját, ezzel is segítve munkánkat.

IMG 4246

Annak érdekében kérjük ezt, hogy senki ne fizessen emelt díjat. (5000FT) Készítettünk egy segédletet, ami alapján ezt otthon egyszerűen és gyorsan elvégezheti mindenki. A fogási naplók azért is fontosak, mert betekintést nyújt egy adott vízterület halgazdálkodásába, segíti azt és végső soron a kifogott hal tulajdonjogát így szerezzük meg.

Az első képen a horgászattal eltöltött napok számát láthatjuk, a fogási napló 6-7. oldalán található naptár alján az évben horgászattal eltöltött napok számát. Minden horgászatot az adott nap jelölésével kezdjük vagy X jellel vagy egy karikával jelezve a horgászat kezdetét. Ezeket összeszámolva beírjuk az összesített horgászattal eltöltött napokat a fogási napló alsó részén található helyre, ami jelen példa esetében 8 nap.

allami jegy leadas 2020 02

Az év közben kifogott és megtartott halat, annak rendje szerint beírtuk hónap, nap, darabszám korlátozással védett halfaj esetén óra, perc pontossággal és 0,5 kilogrammos kerekítéssel a fogási naplóba, amelyet az év végi összesítés során a napló 38-39. oldalán található éves fogásösszesítő táblázatban az általunk jelölt 2. számnál az adott vízterület nevét és víztérkódját feltüntetjük, majd a 3. számnál beírjuk az adott vízterületen fogott és megtartott halak összesített súlyát kilogrammban és a 4. számnál a darabszám korlátozással védett halfajokat összesítve darabra is kéretik beírni. Amennyiben több vízterületen is eredményesen horgásztunk, akkor természetesen minden vízterületet a víztérkóddal együtt külön sorba és a kifogott és megtartott halakat is külön írjuk be a fogási naplóba. A fogási napló több, mint 30 vízterületre ad lehetőséget, ebből nem lehet probléma.

f2

f3

Más már nem is maradt csupán, csak a 42-43. oldalon található 5. számmal jelölt, a fogási napló alján található összesen rovat, ahol az egész évi halfogásunkat összesítve beírjuk. Amennyiben több vízterületen eredményes horgászat volt, az összes vízterület kifogott és megtartott halait összesítve kilogrammban a lap aljára beírjuk és végeztünk is a fogási napló éves összesítésével.

allami jegy leadas 2020 00 5

Fogási naplót ott érdemes leadni, ahol a jövőben ki szeretnéd váltani állami jegyedet. Abban az esetben ha erre nincs lehetőség, és máshol adod le fogási naplódat, minden esetben kérj egy igazolást a leadásról, amelyet a fogási naplód utolsó oldalán találsz.

Forrás: Sporthorgász Egyesület Tiszalúc

One thought on “Fogási napló összesítő segédlet

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .