Világújdonság kukoricából!

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 3

Manapság egyre ritkább, hogy a hazai vagy külföldi horgászmárkák olyan termékekkel álljanak elő, amelyek tényleg tudnak valami különlegeset, olyat, amit korábban semmi más. A termékfejlesztésre sokkal inkább az a jellemző ugyanis, hogy a vállalatok a meglévő szortimentjüket próbálják tökéletesíteni és mindig az aktuális trendekhez, illetve a vízpartokról származó visszajelzésekhez igyekeznek igazítani a termékeiket. Természetesen mi is törekszünk arra, hogy a Benzár csalogatóanyagok és felszerelések egyre közelebb kerüljenek a tökéleteshez, így évről-évre megújítjuk azon termékcsaládjainkat, amelyeket valóban jobbá, fogósabbá tudunk tenni. Emellett azonban célunk, hogy kihasználva a márka mögött álló évtizedes tudást és tapasztalatot, időnként olyan újdonságokkal is piacra lépjünk, amelyek igazán nagyot szólnak! Legutóbb a Method Tojások voltak ilyenek, úgyhogy már éppen itt volt az ideje egy újabb komoly innovációnak!

A szóban forgó csali megalkotásánál a kiindulási alapot a kukorica jelentette. Igen, a kukorica, tehát az egyik legősibb horogcsali, mellyel még napjainkban is nehéz hibázni, horgásszunk kis túlzással bárhol az országban. Számtalan felhasználási lehetősége ismert már manapság is a tengerinek, legyen szó csalizásról vagy etetésről, azonban még mindig láttunk potenciált a variációk bővítésében, így születhetett meg a Pro Corn Wafters névre keresztelt csaliújdonság.

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 1

A kép árulkodó, a csali bizony megszólalásig hasonlít a kukoricára! 

A fejlesztési folyamat során az volt a cél, hogy egy olyan csali jöjjön létre, amely küllemét tekintve nagyon erősen hajaz a takarmánykukoricára, víz alatti viselkedése, állaga és összetétele viszont a legmodernebb horogcsalikéval versenyez. A feladat tehát nem volt egyszerű, de három nagymúltú csalimárka, a Poseidon, a Timár Mix és a Benzár Mix összehangolt fejlesztési tevékenységének köszönhetően megszületett az áhított termék, amely minden szempontból világújdonság!

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 2

A Pro Corn Wafters csalik minden békéshalas horgász számára érdekesek lehetnek! 

Nézzük akkor a részletekbe menően, hogy mit tudnak pontosan a Pro Corn Wafters csalik! Az első és legfontosabb, hogy nagyon-nagyon hasonlítanak a valódi takarmánykukoricára, így a halak számára egy jól ismert, táplálékkal azonosított formát testesítenek meg már önmagukban is. Ez azonban csak a kezdet. A csalik alapanyagainak jelentős része is kukoricaszármazék, így aromázatlan formában is nagyon kellemes kukorica illatuk és ízük van a Pro Corn Wafterseknek. Persze, mi úgy tapasztaltuk, hogy aromázva még fogósabbak, így természetesen már ízesítve kerültek a tégelyekbe, majd a boltok polcaira.

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 3

Az elérhető szortiment kellően széles, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb variánst az elérhető 10 íz között. 

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 4

Az ízek között helyet kapott néhány igazán különleges fajta is. A májasra külön is szeretném felhívni a figyelmet! 

A következő fontos kérdés a csali mérete. A Pro Corn Waftersek kifejezetten pontyos csalik, sőt, elsősorban a termetesebb egyedek becserkészése során szoktuk őket ?harcba küldeni?. Emellett 14 mm-es méretükkel azokon a vizeken is nagyon jó szolgálatot tesznek, amelyeken szelektálnunk kell és sok apróhal, például keszegféle vagy ezüstkárász közül kell megpróbálnunk kiválogatni a pontyokat.

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 5

A csalik 14 mm-es mérettel bírnak, így célszerű hozzájuk 6-os vagy 8-as horgot választani.

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 6

Az ilyen méretű kampók használata mellett a tökéletes akadás szinte garantált! 

A Pro Corn Waftersek, ahogyan néhány sorral fentebb is említettem, összetételüket tekintve is erősen kukoricásak, emellett fontos tudni velük kapcsolatban, hogy egy nagyon masszív, ugyanakkor jól kezelhető textúrával rendelkeznek, ami a használhatóságuk szempontjából kulcsfontosságú. Én elsősorban csalitüskére tűzve szoktam őket használni, azonban tökéletesen felkínálhatók hajszálelőkén is, akár más, süllyedő csalikkal kombinálva.

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 7

A Pro Corn Wafterseket kettévágva jól látszik, hogy ezek bizony nem gumikukoricák! Összetevőik között több kukoricaszármazék is megtalálható, állaguk pedig tökéletes. 

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 8

Ez utóbbi miatt egyébként csalitüskén a legegyszerűbb őket felkínálni.

Na, de ami talán a legfontosabb jellemzője a csaliknak az alakjuk mellett, az bizony a felhajtóerejük, amely úgy lett beállítva, hogy horgunkat véletlenül se emelje meg az ?álkukorica?, mindössze kellően könnyítse ki azt. Ezt, úgy gondolom, hogy nagyon kevés kukorica formájú csali tudja. Olyan egészen biztosan nem, ami természetes anyagok felhasználásával készül. Ezért is világújdonság a Pro Corn Wafters. A tökéletes pontosság kedvéért pedig had említsem meg, hogy már a 10 mm-es normál tüskével ellátott 8-as Benzár Method Round Feedert sem emelik meg a csalik, így ezzel vagy az ettől nagyobb/nehezebb horgokkal célszerű őket használni. Persze, ahogyan korábban is írtam, kisebb horgokkal nem is ?kompatibilisek? ezek a 14 mm-es waftersek.

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 9

A csalik víz alatti működése önmagáért beszél! Ilyen pozícióban bármelyik pillanatban gazdára találhat a mederfenéken. 

Végezetül, azzal szeretném zárni ezt az írást, hogy elsősorban kinek ajánlom ezeket a formabontó horogra valókat. Mondhatnám azt, hogy mindenkinek, hiszen alapvetően minden békés halas horgász kerülhet olyan szituációba, ahol pont ez a csali jelenti a siker kulcsát, de ettől megpróbálok konkrétabb lenni. A méretéből látszik, hogy ez nem egy kimondott versenycsali, így nem is kifejezetten a versenyhorgászoknak ajánlom. Sokkal inkább azoknak a sporttársaknak, akik kizárólag a horgászat öröméért űzik ezt a gyönyörű sportágat és elsősorban a feeder botos pontyfogásban lelik kedvüket. Ezzel a csalival, ezt talán minden túlzás nélkül állíthatom, ugyanúgy jó eséllyel ülhet le bárki a Balatonra, mint egy ?kockatóra?. A kukoricát a ponty egyaránt szereti itt is, ott is, ezen nőtt fel, szinte természetes táplálék a számára. Az pedig, hogy a ?mi? kukoricás csalink még wafterként viselkedik és aromázva is van, biztos, hogy nem ront a fogási esélyeken, sőt!

img BENCE SZABO VILAGUJDONSAG KUKORICABOL 10

Biztos vagyok benne, hogy 2021-ben is sok hasonlóan szép pontyot fogok majd ezekkel a csalikkal! Természetesen ugyanezt kívánom mindenkinek a Pro Corn Wafterseket használva!

Szabó Bence