Kapitális HE. szezonkezdő horgász találkozó

kapitalishe tuskevar 19

2022. április 10-én vasárnap rendezi meg a Kapitális Horgász Egyesület évadnyitó egyesületi találkozóját. A találkozó reggel 7 órától a Tüskevár horgásztavon (Nagyhegyes-Elep közelében) kerül megrendezésre. A versenyen minden egyesületi tagot szívesen látunk, azonban előzetes regisztráció szükséges, melyet személyesen a Kapitális horgászboltban  lehet megtenni.

Helyszín:

Tüskevár horgásztó:

A horgásztó közel 4 hektár területű. A vízmélysége ? teljes feltöltöttség esetén (0 vízmérce állás) ? 0,8 m-től 2,2 m-ig változik. A tóban 3 db sziget található, 2 kisebb méretű 7-8 m átmérőjű és egy hosszú földnyelvszerű sziget, ami közel 200 m hosszú és 6-7 m széles. Ez utóbbinak mindkét partjáról ideálisan lehet horgászni. A tó vize tiszta Tisza víz, ami a Keleti-főcsatorna – K-VI-os öntöző csatorna útvonalon, gravitációs erő hatására érkezik meg a Tüskevár Horgásztóba. Mivel nincs túl sok vízinövény, nem tud kialakulni oxigénhiányos állapot, ami a halak vegetatív komfortját veszélyeztetné. Mindezekből és a jelentős mennyiségű hal jelenlétéből az következik, hogy sokkal nagyobb az esély a sikeres halfogásra, mint a sikertelenségre. Összesen 40 horgászhely áll a tóparton a horgászok rendelkezésére. Természetes adottságainál fogva a Tüskevár horgásztó kiválóan alkalmas horgász versenyek és horgász táborok megrendezésére.

1a Horgaszto 1 768x432 1

Lebonyolítás:

7:00- 7:20 gyülekező

7:20-7:30 sorsolás

7:30-8:00 helyek elfoglalása

8:00 „derbi” kezdete

13:00 „megmérettetés” vége

13:30 ebéd, eredményhirdetés

 

Időtartam: 5 óra

Díjazás: Kupa + Ajándékok

Szabályzat:

-Minden versenyző 2 horgászbottal horgászhat, egyetlen egyágú horoggal tetszés szerint választható módon (pergetés, rablóhalazás nem engedélyezett). A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak kettővel horgászhat.

-A verseny során kifogott halat kizárólag hosszú lehetőleg nagy méretű haltartóban kell tárolni. Nagyméretű hal esetén azonnal mérlegelni kell!

-Maximum 35 fő nevezését tudjuk elfogadni

-A versenybe ragadozó hal illetve a tok hal nem számít be

-A horgásztó részletes szabályzatát, horgászathoz szükséges kötelező kellékeiről az alábbi weboldalon olvashattok. SZABÁLYZAT

-A versenyen csak Egyesületünk tagjai vehetnek részt

 

Nevezni személyesen a horgászboltunkban. A versenyen csak előre nevezett versenyzők vehetnek részt.

One thought on “Kapitális HE. szezonkezdő horgász találkozó

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .