Téli pergetett apróságok a Nagykunsági csatornából

Teli pergetett aprosagok a Nagykunsagi csatornabol

Ha feltennék azt a kérdést, hogy melyik a legkedveltebb horgászmódszerem és halfajom, egyből rámondanám, hogy a harcsa és a harcsapergetés. Viszont a téli időszakban a legtöbb helyen védelmet élvez hazai legnagyobb ragadozónk, így más halfajokat és vízterületeket érdemes célul venni ilyenkor. A Nagykunsági csatorna is egy ilyen horgászvíz, mely számomra egy kevésbé ismert víz volt eddig.

1(108)

A Nagykunsági csatorna döntő többségben gyönyörű náddal és vízi növényekkel tarkított partvonalú lassú folyású horgászvíz, mely a vízleeresztés után is tetszetős képet mutat magáról, amibe úgy gondolom, hogy a vadvizeket kedvelő horgászok könnyen bele tudnak szeretni és gyorsan visszajáró vendégekké válhatnak.

2(127)

Horgászhely a sűrű nádtenger miatt mondhatni kevés van, de 1-1 ilyen nádba vágott nyílás miatt megéri kilométereket is sétálni, akár a látvány végett is.

3(113)

Főképp a helykeresés és a felfedezés volt a célom ezen a horgászaton, így minimális felszereléssel vettem üldözőbe a halakat, egy általam kedvelt könnyű pergető szettel, mely egy fehér nyelű Light Proguide botból és egy kis 2000-es Ryobi orsóból állt. Ezzel a kis súlyú kombóval az egész napos cserkelés is maximálisan élvezhető.

4(118)

A csekély súlyú Ryobi Slam-re egy 0,06 mm-es fonottat tekertem, ettől nagyobb méretet felesleges felcsévélni, csak butítaná a felszerelést.

5(109)

A fonott végére UL kapcsokat és UL Wolfram előkét szoktam ilyen területeken felkötni, mivel a csapók mellett, szép számmal él csuka is a Nagykunságiban.

6(105)

A vékonyabb profillal rendelkező plasztikokhoz az egyik legjobb horogválasztás UL pergetéshez a MicroJig széria. Ezen horgok méretskálájában akár 1 grammos fejek is elérhetőek.

7(104)

Viszont a legújabb japán Maruto horogra épített Legend Jig sorozatunkban sem feledkeztünk el az UL pergetőkről! Megjelenés óta ezt a változatot is megelégedéssel használom.

8(104)

A Legend Jig UL változataihoz új plasztik is dukál!

9(96)

A Floating Shad 4,5 cm-es legújabb mérete kézbevétel után ugyanazt az egyediséget tükrözi, mint a nagyobb méretek, természetesen ugyanúgy lebegő kivitelben. Süllőre, sügérre is jó opció ez a változat!

10(123)

A Floating Shad mellett az elmúlt időszakban a kedvenc csalim a szortimentből a LongFly lett, így ez sem maradhatott otthon!

11(94)

Rengeteg helyzetben ez a kis MicroJigre tűzött LongFly oldotta meg a napot, 1-1 extra halat is kapásra ingerelve.

12(84)

Ez a sügér sem tudott ellenállni a LongFly-nak!

13jó

A téli időszakban, ameddig a jéghelyzet engedi, mindenképp megéri ellátogatni akár lakóhelyünktől messzebb lévő csatornákra is, a csend, a látvány, na meg persze a gyönyörű csapósügérek miatt is pergetni.

Forrás: Őze Dániel

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .