2022. évi állami jegyek értékesítése

allami jegyek 2022

különféle médiákban már cikkek jelentek meg arról, hogy a MOHOSZ lehetővé tette, hogy már a karácsonyfa alatt lehet a horgászoknak a 2022. évi állami jegy és az egyesületeinknek ezzel jelentős többletadminisztrációt generáltunk. Ezt jelen tájékoztatóval szerettük volna helyreigazítani és felhívni a szervezetrendszerünkbe tartozó szervezetek figyelmét a helyes eljárásrendre, valamint Horgásztársaink megértését kérve, hogy erre miért nincs lehetőség.

Tisztelt Horgászszervezeti Vezetők, Tisztelt Ügyintézők, Horgásztársak!

A korábbi évek gyakorlati tapasztalatai alapján a MOHOSZ ? tekintettel arra, hogy az állami jegyek biztosítása a közfeladat-ellátási feladatok részét képezik – 2021. év elején célul tűzte ki, hogy a 2022. évi állami jegyeket biztosítani fogja már 2021. december hónapban a tagszövetségek részére és ezen szervezeteken keresztül az ország valamennyi területén a tagszövetségekkel szerződésben álló értékesítési pontokra (legyen az horgászegyesület, horgászbolt, egyéb értékesítési pont) annak érdekében, hogy azok elérhetősége valamennyi horgásztársunk részére biztosított legyen 2022. január 1-jétől.

A 2022. évi állami jegyek beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatása eredményeként valamennyi tagszövetségünknél már ott van – az illetékességi területükön várhatóan értékesítésre kerülő ? 2022. évi állami jegyek teljes mennyisége. A tagszövetségeink a részükre biztosított állami jegyeket elkezdték a szervezetükkel szerződésben álló értékesítési pontok részére kiosztani, így az ország szinte valamennyi helyén fizikailag már rendelkezésre állnak.

A 2022. évi állami jegyek fizikai rendelkezésre állása azonban nem jelenti azt, hogy az értékesítést végző szervezetek az állami jegyek átvétele után azonnal el tudják kezdeni azok értékesítését a horgásztársaink számára.

Az állami jegyek értékesítésének alapfeltétele, hogy az értékesítési pontok kötelesek a HORINFO rendszerben nyilvántartott horgászati jogosultságot ellenőrizni az állami jegyek kiadása előtt, ezért a 2022. évi ?G? sorszámú állami jegyek csak és kizárólag 2022. január 1-jétől adhatók ki a központilag és ingyenesen biztosított HORINFO rendszerben történő horgászati jogosultság ellenőrzését követően az állami jegyek kiadásának azonnali HORINFO-ban történő rögzítésével egyidejűleg!

Tekintettel arra, hogy az állami jegyek biztosítása a MOHOSZ közfeladat ellátásának egyik alapvető eleme – melynek résztvevője nem csak a MOHOSZ, hanem aktív közreműködője a megkötött értékesítési szerződések által az állami jegyek értékesítését végző valamennyi szervezet -, azon értékesítési pontokkal, akik ezen eljárásrendtől eltérően fogják értékesíteni a 2022. évi állami jegyeket – megszegve ezzel a MOHOSZ ÁSZF és az értékesítésre megkötött szerződés előírásait, ezzel kockáztatva a MOHOSZ közfeladat-ellátási tevékenységét meghatározó jogszabályokban, valamint az Agrárminisztériummal megkötött közfeladat ellátási szerződésben vállalt MOHOSZ feladatok végrehajtását – azonnali hatállyal meg fogjuk szüntetni az állami jegyek értékesítésre vonatkozó szerződést, legyen szó egyesületről, horgászboltról vagy egyéb értékesítési pontról.

Azt gondolom közös érdekünk az, hogy a társadalom e széleskörét érintő tevékenységhez a horgászokat egységes alapelvek alapján szolgáljuk ki a horgászathoz szükséges állami okmányokkal, az ország lehető legtöbb pontján.

A fentiekkel kapcsolatban különféle médiákban már cikkek jelentek meg arról, hogy a MOHOSZ lehetővé tette, hogy már a karácsonyfa alatt lehet a horgászoknak a 2022. évi állami jegy és az egyesületeinknek ezzel jelentős többletadminisztrációt generáltunk. Ezt jelen tájékoztatóval szerettük volna helyreigazítani és felhívni a szervezetrendszerünkbe tartozó szervezetek figyelmét a helyes eljárásrendre, valamint Horgásztársaink megértését kérve, hogy erre miért nincs lehetőség.

Bízom abban, hogy jelen tájékoztatóban foglaltakat mindenki megértéssel fogadja és hiteles forrásból származó információkat biztosítottunk az Önök részére.

Továbbá a MOHOSZ részéről nagyot léptünk előre azzal, hogy Horgásztársainknak garantálni tudjuk, hogy 2022. január 1-jétől az ország valamennyi pontján elérhető lesz a jövő évre érvényes állami jegy, mely mellett természetesen a 2021-es állami jegyek továbbra is január 31-éig érvényben maradnak.

A több hullámban, alattomosan támadó COVID-19 világjárvány okozta jelenlegi helyzetben számomra sokkal fontosabb és bízom benne, hogy Horgásztársaink számára is, hogy mindannyian ott tudjunk ülni a karácsonyfa alatt szeretteink körében, mint hogy a 2022. évi állami jegy ott legyen a fa alatt, melyet már 2022. január 1-jétől garantáltan meg tudnak vásárolni.

Áldott Karácsonyt, egészségben, szeretetben és szabadidős élményekben gazdag Boldog Új Évet kívánok minden HORINFO Felhasználónak és Horgásztársnak!

Csizmár Erika
Horgászjegy Kft.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .