Megyei Egyéni Parti Pergető Verseny 2021

Egyeni nyugati pergeto verseny 2016 09

A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége megrendezi a Megyei Egyéni Parti Pergető Versenyt a Keleti ? főcsatornán, melyre a tagegyesületek versenyzőit szeretettel meghívja.

     A verseny ideje:         2021.11.21. (vasárnap)

     Helye:                            Keleti-főcsatorna III-as szakasza

     Gyülekező:                   Hajdúszoboszlót a Nádudvari úton elhagyva, a Nádudvari híd előtt jobbra letérve, majd balra a híd alatt áthaladva kb. 300 méterre található gátőrháznál. GPS koordináta: 47.44911 , 21.32943

      Versenyhelyszín:       A Keleti Főcsatorna hajdúszoboszlói szakaszán, a Nádudvari hídtól folyásiránnyal megegyezően a K8-as öntözőcsatorna műtárgyáig mindkét oldalon.

Nevezési határidő: 2021.11. 17. 16.00

Nevezési feltételek:

A versenyt szervezési szempontok miatt elsősorban az egyszerűségre és a becsületességre alapozzuk, így a kifogott halak hosszának mérését rábízzuk a versenyzőkre oly módon, hogy mérőszalag kifeszítése mellett a kifogott halról  fotót készítsenek. A verseny végén a regisztrációs ponton fogjuk az eredményeket összesíteni. Mérés után minden halat azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A versenyen csak a partról, vízbelépés nélkül lehet horgászni. Értékelhető halfajok: csuka, süllő, kősüllő, domolykó, harcsa, balin, fekete sügér, csapósügér. A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott, élő ragadozó halak számítanak bele. Bármilyen pergető módszer és műcsali használata megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható. pl: a twister fölé nem köthető műlégy. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata. Minden versenyzőnek kötelező a merítő és a horogkiszedő csipesz.

Minden kifogott ragadozó cm-ként 1 pont ér. Azonos pontszám esetén a több halat fogó versenyző a kedvezményezett. Amennyiben a darabszám is megegyezik, úgy a nagyobb hal megfogása a döntő.                                 

Nevezési díj 5.000,- ft/fő, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 11738008-20014483  bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a megyei szövetség irodájában (4024 Debrecen, Blaháné u. 4.) lehet befizetni.  A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon horgászok, akik a 2021. évre országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről. A versenyen a versenyzők saját felelősségükre vesznek részt, a versenyen esetlegesen történő balesetekért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal. A versenyt minimum 10 fő jelentkezése esetén rendezzük meg.

l.- ll.- lll. helyezetteket, valamint a legnagyobb halat fogó versenyzőt díjazzuk.

A verseny lebonyolítása:  

07.00 -ig  gyülekező

07.00 regisztráció, megnyitó, sorsolás

07.30-tól rajthelyek elfoglalása

08.00 ? 13.00 verseny

14.00-tól eredményhirdetés, ebéd

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk.

Debrecen, 2021.10.29.