Nyílt nevezéses pergető találkozó a K-V horgásztavon

k 5 hajali kalandok 19

Egyesületünk a Kapitális Horgász Egyesület 2021. november 14-én vasárnap rendezi meg nyílt nevezéses pergető találkozóját a balmazújvárosi K-V horgásztavon. Külön öröm, hogy a horgásztó üzemetetője ragadozóhal telepítéssel is ösztönzi a horgászatot, már telepítésre került csuka 1-6kg egyedméretben és várhatóan harcsa telepítésére is lehet számítani a hetekben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

k 5 hajali kalandok 19

Nevezési határidő: 2021. november 12.

Helyszín:  K-V horgásztó

A versenyhely megközelítése: Balmazújvárost elhagyva Hajdúböszörmény irányába a „nagy kanyarnál” a Hortobágyi halastavak irányába. Parkolás a „kis” tónál a Keleti főcsatorna gátjánál.

A verseny jellege: Egyéni Parti Pergető találkozó tudásunk megmérettetése

Nevezés: Kapitális Horgász Egyesület tagjainak a részvétel díjtalan, azonban „kaució” megfizetése kötelező, amelyet a versenyző a versenyen történő megjelenése esetén visszakap. (3000 ft)

Külsős nevezőknek 5000 ft/fő, amelyet a nevezési határidő betartásával személyesen a Kapitális Horgászboltban tehetnek meg.

A találkozón maximum 35 horgász vehet részt.

A nevezési határidő utáni lemondás esetén a nevezési összeget nem áll módunkban visszafizetni!

A versenyzők regisztrációja akkor válik aktívvá, amikor a nevezési összeg befizetésre kerül!

k 5 hajali kalandok 10

A verseny menete:

-06:00 -tól 06:30 -ig: a versenyzők fogadása, megnyitó, sorsolás.

-06:30 -tól 07:00-ig: rajthelyek elfoglalása a sorsoláskor kihúzott emelkedő sorszám szerint!

-Verseny ideje: 07:00-órától 11:00-óráig tart.

-Ebéd: 12:00-tól

-Eredményhirdetés: 12:30

Szabályok:

-Bármilyen pergető módszer és műcsali használata megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható! Pl: a twister fölé nem köthető műlégy! A horgászbotok hossza és súlytartománya nincs limitálva. Csak a szabályosan, nem kívülről akadt ragadozó halak számítanak bele a pontozásba! A halakat a mérésig kíméletesen élve kell tartani, az elpusztult halakat a versenybírók nem mérik le! A találkozóba beleszámít a csuka, süllő, harcsa, balin és a sügér.

-A mérők – 3 fő – versenybe a halak teljes hosszát mérik le, halak orrcsúcsától a farok végéig! Mérés folyamatosan zajlik a találkozó ideje alatt. Aki méretni akar a láthatósági mellényt a mérés idejére fel kell venni. A találkozón kifogott halat elvinni nem lehet, azt kíméletesen vissza kell helyezni.

-Drop Shot módszer engedélyezett!

-Szájbilincs használata TILOS!!

-Minden résztvevőnek kötelező a láthatósági mellény és a horogkiszedő csipesz!

-Ezek meglétéről a résztvevőknek kell gondoskodni!

Pontozás:

-Minden kifogott nemes ragadozó /csuka, süllő, harcsa, balin, sügér, stb./ cm-ként 1pont. Azonos pontszám esetén a több halat fogó résztvevő a kedvezményezett. Amennyiben a darabszám is megegyezik a nagyobb hal fogása a döntő. Ha esetlegesen ez is megegyezik akkor a magasabb indulási számot kihúzó résztvevő a kedvezményezett!

k 5 hajali kalandok 08

Díjazás:

l.-ll.-lll.-helyezettek, valamint a legnagyobb halat, fogó résztvevőt díjazzuk!

Egyebek:

-A találkozón a résztvevők saját felelősségükre vesznek részt, a találkozón esetlegesen történő balesetekért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal! A verseny szabályait a nevezési összeg befizetésével a résztvevők elfogadottnak tekintik!

-A találkozó szabályainak kifogásolása ellen óvásnak helye nincs!

-A találkozót minimum 15 fő esetén rendezzük meg! Amennyiben 15 fő alatt van a találkozóra jelentkezők száma, úgy a befizetett nevezési díjat a befizetés helyén visszaadják.

-Aki a találkozóra jelentkezett és magánál tartja a befizetésről szóló elismervényt a találkozó napján napnyugtáig horgászhat! A nyugta helyettesíti a területi engedélyt, a napijegyet.

-Az esetleges változtatás jogát fenntartjuk!

-Minden nevezőt szeretettel várunk!

Nevezni lehet:

Kapitális Horgászbolt, 4031, Debrecen Kishegyesi út 146.