IV. Keleti pergető kupa

keletis pergető 2017 04

2021. október 24-én (vasárnap) a  Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége szervezésében megrendezzük a IV. Keleti Pergető Kupát a  Keleti-főcsatorna földes-berettyóújfalui szakaszán.

A versenypálya a Keleti-főcsatorna 42. számú főút közúti hídjától folyásirányban felfelé 3.400 méter hosszúságú egyenes szakasza. Nagyszámú nevezés esetén a versenypálya a földesi híd felé tovább bővíthető.

SZABÁLYOK:

  • Csónak bérlésére nincs lehetőség, minden csapatnak gondoskodnia kell a versenyzéshez szükséges csónakról, és annak kötelező tartozékairól.
  • A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani.
  • A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50 m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket.
  • A versenyen horgászni, csak lekötött, álló csónakból lehetséges, sodródás közbeni horgászat nem engedélyezett.
  • A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható. Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, tilos!
  • A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.
  • A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó (grip), vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.
  • Elektromos csónakmotor használata megengedett, robbanómotor használata a pálya szűk keresztmetszete miatt a verseny során NEM megengedett. A verseny végétől kezdve azonban engedélyezett a robbanómotor használata.
  • A kifogott halakat AZONNAL, önállóan le kell mérni. A mérés során mérőeszköz mellett fotóval kell dokumentálni a fogást, illetve kitölteni a sorsoláskor kiosztott mérlegelőlapot.
  • Mérés után minden kifogott halat szabadon kell engedni.
  • Az eredménybe minden kifogott ragadozó és vegyes táplálkozású (domolykó, jászkeszeg) hal beszámít. (törpeharcsa nem) Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki.
  • A versenybe értékelésébe minden megfogott ragadozó hal teljes hosszban számít, nincs alsó limithatár és bónuszos értékelési rendszer.
  • A korábbiaktól eltérően minden csónakpáros magának méri az általa megfogott halat. Ehhez szükséges mérlegelőlapot biztosítjuk. Kérjük, minden páros hozzon magával mérőeszközt és fotó készítésére alkalmas mobiltelefont.
  • Szonár használata engedélyezett!
  • Az itt nem szabályozott kérdésekben azOrszágos Pergető Versenyszabályzat az irányadóDíjazás:

Az első három csapat lesz díjazva serlegekkel, vásárlási utalványokkal. A versenyen mindenki saját felelősségre saját maga által biztosított csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

A kötelező tartozékok meglétéért a versenyzőt terheli felelősség.

Nevezési díj csapatonként 15.000.-ft,  amely magába foglalja a napijegy, pályarendezés, díjazás és az ebéd költségeit.

 Nevezési feltétel: 

Azon horgászok, akik a 2021.. évre Országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről.

Nevezési díj 15.000,- Ft/csapat, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége 11738008-20014483-00000000 OTP-s bankszámlájára történő utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk.

Nevezési határidő: 2021. október 20-a 18:00 óra.

 Amennyiben a versenypálya helyszíne nem alkalmas a verseny megrendezésére (zavarosodás stb.), arról a nevezetteket legkésőbb 2021. október 20-ig tájékoztatjuk, és későbbi időpontban rendezzük meg a versenyt.

A Verseny Programja:

06.00 ? 07.30 Gyülekező a Keleti-főcsatorna 42. számú főút közúti híd alatti részénél, regisztráció, csónakok vízre tétele

07:30 ? 08:00 indulási rajtszámok kihúzása, vízre szállás (a versenyzők 20 másodpercenként kerülnek indításra)

08:00 ? 13:00 verseny

13.30 ?   ebéd a Fish-Fantom Horgászegyesület keleti-főcsatorna berettyóújfalui üdülőszakaszán található vendégházában, eredményhirdetés, díjak kiosztása.

Megközelítés: Berettyóújfalu felől Földes irányában a 42. számú főúton a Keleti főcsatorna előtt kb 200 méterrel jobbra fordulva, a gátőrház mellett elhaladva található a gyülekezési pont.

Gyülekezési pont GPS koordináta: 47.264579, 21.426513

 A versenypálya:

versenypoalya keleti

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .