TOP 3: Tavaszi rod pod szemle

top3rodpod

Ha bárki megkérdezné tőlem, szerintem melyik a legnépszerűbb, legjobb Rod Pod az Energofish kínálatában, hát nehéz helyzetbe kerülnék. Természetesen tudnék mondani többet is, de mind stabilitásban, mind méretben, mind árban elég széles skálán mozognak, ezért úgy döntöttem hármat is befogok mutatni, melyek közt lesz olcsóbb és drágább változat egyaránt! Remélem írásom segítséget nyújt majd a választás előtt álló horgászoknak, vagy esetleg kedvet hoz majd azoknak, akik eddig nem is gondolkodtak efféle beruházáson!

Először is megjegyezném, hogy eleinte én sem fektettem be Rod Pod-ba mondván, hogy csak flancolás, azonban amint elkezdtem járni a tavakat sok fejtörést okozott ha kemény, köves földbe kellett a leszúrót elhelyezni, esetleg stégről volt kivitelezhető a horgászat, de egy beton placcon aztán végképp esélytelen helyzetbe kerültem. Egy ilyen eset után döbbentem rá mekkora könnyebbséget jelent, egy prakitkus, kis helyen tárolható, könnyű, gyorsan összeszerelhető stabil Rod Pod!

1(6)

Egy jó Rod Pod hosszútávú befektetés.

Nemrégiben egy kétnapos horgásztúrán vettem részt, így magammal vittem mindhárom típust melyet szeretnék bemutatni. Mindent igyekeztem sorra venni és összehasonlítani rajtuk, feltérképezni az összes pozitívumot s negatívumot és ezekből igyekeztem értelmes gondolatokat faragni, melyeket megoszthatok Önökkel!

2(1)

Különböző igények, különböző kialakítások.

1240 2753994a

Kezdjük tehát a képen hozzánk közelebb esővel, mely ne más mint a Carp Hunter Alfa Rod Pod!

3(6)

Könnyű kis darab, könnyen szállítható és összeszerelhető.

Valószínűleg nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a típus a leginkább pénztárcabarát választás. Ez azonban nem jelenti azt, hogy rossz minőségű vagy horgászatra alkalmatlan. Természetesen a maga nemében egy fantasztikus eszköz, mely egy átlagos, hétköznapi horgász igényeit teljes mértékben kielégíti. Aki nem jár heti szinten több napra, nehéz terepekre, esetleg versenyekre a legnagyobb halakat kergetve, hanem inkább a rapid horgászatok híve, annak tökéletes választás lehet.

4(5)

A csomagolást kibontva 4 tétel fogad bennünket!

A csomag része a rod pod-on kívül 4 botvilla is, az azonnali használatbavétel lehetőségét megteremtve. Természetesen ez az eszköz is magában hordoz minden lehetőséget, melyet nagyobbra nőtt társai. Könnyedén kioldható és állítható lábakkal rendelkezik, mellyel a széleskörű használatot biztosítja számunkra minden terepviszont vagy időjárási viszontagság esetén.

5(4)

Egyszerűen oldjuk ki a műanyag kallantyút és állítsuk be a kívánt lábhosszt!

6(3)

A középső tengelyen található fül kioldásával a rod pod hossza is tetszőlegesen állítható!

Nincs más teendőnk összeszereléskor, mint a tengely végén található csavarok meglazítása, lábak és középső oszlop felhajtása, buzzbar-ok feltekerése és a botvillák elhelyezése. Mindössze pár percet vesz igénybe. Vitathatatlan tény azonban, hogy stabilitásban elmarad a nagyobb robosztusabb kiadásokkal szemben, azonban méretben, tömegben és árban jóval kedvezőbb ez a kivitel!

7(5)

Tökéletes belépőkategóriás kivitel! 

Lépjünk egy lépéssel feljebb. Itt már jelentős értékbeli eltéréssel találkozunk, ugyanakkor mérete és stabilitása egyaránt lehetővé teszi a következő versenyzőt a profi horgászok, illetve a versenyhorgászok minden igényének kielégítését! Ez a kiadás lesz a legköltségesebb, ugyanakkor nem 2-3 hanem 5 bot számára nyújt helyet!

8(4)

Neo Mega Rod Pod egy sokoldalú, hosszú távon megfelelő társ lehet!

Ez pedig nem más, mint a nem véletlenül nagy népszerűségnek örvendő Neo Mega Rod Pod! Praktikus kiszerelésének köszönhetően ez a hatalmas eszköz igen kis helyen, kompakt módon szállítható és tárolható. Anyaga jórészt aluminium, így könnyű mégis strapabíró erős darab, melyen kis túlzással táncolni lehet.

9(5)

Első ránézésre inkább mesterlövész puska mint horgászcikk!

A tartóból kivéve is igen robosztus, masszív kivitele lesz az első amit észreveszünk! Remek módon a rod pod alján helyet kaptak a bottartók, így rendkívül kis helyigényű. Kibontva azonban egész mást mutat!

10(2)

Erős, széles bottartókon 5 bot kaphat helyet!

A bottartókat lepattintva a helyükről rögtön szembetűnik robosztus széles kivitele. A bottartók lábait kipattintva praktikus menetes rögzítéssel tudjuk stabil pozícióba állítani a ?lábakat?, melyeket a rod pod testén rögzíthetünk!

11(6)

A lábak is erős csavaros rögzítést kaptak, mely garantáltan időtállóvá teszi!

1240 2753994a

A rod pod testének lábai szintén csavarokkal rögzítettek és fix pályán mozognak. Dőlésszögük nagyfokú stabilitást eredményez.

12(5)

A bottartó középső tengelyén dupla csavaros megoldás kapott helyet.

A rod pod természetesen állítható hosszal, valamint bottartó magassággal rendelkezik, melyek feszességét és stabilitását erős, nagyméretű csavarok hivatottak garantálni. Lábai csavaros rögzítők segítségével szintén nagy mérettartományon belül állíthatók, ám ezek állítása mit sem ront stabilitásán! Egy esős napon is bátran előre dönthetjük, abszolút biztosak lehetünk benne, hogy sem a szél, sem pedig egy vehemens kapás nem fogja kimozdítani helyéből az eszközt!

13(3)

Méretei tekintélyt parancsolóak.

Negatívumként talán azt tudnám megemlíteni, hogy óriási. Hihetetlenül széles darab, így kisebb stégeken elég sok helyet elvesz a horgásztól. Természetesen van aki épp ezt szereti benne és van akinek ez nem okoz gondot. Számomra sem okozott gondot, ugyanis temérdek előnye kárpótol ezért az egy, nem is igazán negatívumért.

14(4)

Szinte megduplázható a láb mérete a stabilitás csökkenése nélkül.

A sort pedig a személyes kedvencemmel szeretném zárni, ami nem más mint a Neo Giant!

15(1)

Egyszerű fekete tokja hihetetlen eszközt rejt!

Összecsukott állapotban ő foglal ugyan a legnagyobb helyet, mely akár negatívumként is felróható számára. Ha a negatívumoknál tartunk, ellövöm mindet egyszerre, így még egy negatívummal adós vagyok, ez pedig az, hogy a bottartók lábai eléggé passzosak és erővel kell őket kipattintani a tartójukból, ez azonban nem okozhat gondot. Idővel biztos vagyok benne, hogy ha ?összekopik? ez elfog tűnni! Dehát térjünk is át a pozitívumokra, ugyanis azokból több is akad! Önök is látni fogják, hogy ez a bottartó talán a legjobb, legprofibb változata a családnak!

16

Első ránézésre ő is inkább háborúba készült mintsem vízpartra!

A stégre kitéve az ember szívét máris melegség tölti el, ugyanis rögtön érzni, hogy ezzel bizony jó vásárt csinált! Aki ezt a típust választja szerintem hosszú hosszú évekre tökéletes társra lel benne és megsem fordul a fejében a váltás! Mindent, ismétlem mindent tud amit egy rod pod-nak tudnia kell és tudnia érdemes!

17

Nem spóroltak az anyaggal!

Ami elsőként szemet szúrhat, hogy a bottartók száma 5-ről 4-re redukálódott, így jelentős helytakarékosság jellemzi az előzőekben bemutatott Neo Mega testvéréhez képest! Ezen felül a bottartók lába is rövidebb, így stabilitása is jóval magasabb fokú tapasztalataim szerint, ugyanakkor állítható magasságú, így a bottartók magassága tovább növelhet, kezdve a testbe való becsúsztatás mértékének csökkentésével, és a bottartó lábak kihúzásával folytatólagosan és még nem értünk a sor végére!

18

Stabil, erős test jellemző a család legrobosztusabb tagjára!

A testen egyszerű fülekkel rögzíthetjük a bottartókat, de a műanyag részeg kialakításából is látszik, hogy nem egy sebezhető fajtáról beszélünk! A képen látható állapotban a bottartók magassága a fent említett módon tovább emelhető, mely szeles időben fontos tulajdonság lehet!

19

Talán mondanom sem kell, hogy a rögzítések zöme itt is masszív csavarral megoldott!!

Természetesen a rod pod hossza is széles körben állítható! Rögzítések az előzőekhez hasonlóan, de talán még nagyobb, még erősebb csavaros megoldással lettek kivitelezve, mely nem csupán stabilitást és időtállóságot, de design-os megjelenést is kölcsönöz az eszköznek!

20

A lábak állíthatósága is is egyedülálló!

A lábak rögzítése a bottartók rögzítéséhez hasonlóan jóminőségű, erős műanyag szorítókkal megoldott. További érdekesség azonban, hogy a lábak 3 részből állnak, így a képen is jól látható magasságban állíthatók anélkül, hogy bármit is veszítene stabilitásából! Egyszerűen zseniális módon szabhatjuk testre a különböző helyzeteknek megfelelően úgy, hogy közben biztosak lehetünk abban, hogy nem fog mozgásnak eredni felszerelésünk egy egy erősebb széllökés, vagy húzós kapás hatására sem!

A fentiek tükrében szerintem mindenki számára egyértelmű lesz, miért is a Giant a személyes kedvencem a listából! Remélem sikerült hasznos információkat átadnom Önöknek, melyek segítenek kiválasztani a számukra legmegfelelőbb bottartót és sok örömüket lelik majd benne, épp úgy mint én, mikor ilyen szép pontyokat foghatok segítségükkel!

21

Vehemens kapással érkezett a part menti nádasból épp a háttérben látható Neo Mega Rod Pod tesztje alatt!

Szöveg: Kubuk Dániel (EnergoFish)

1240 2753994a

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .