November 15-től életbe lépő tilalmak a Tisza tavon

November 15-ével nem csak az idei harcsaszezon ér véget. Cikkünkben azok a szabályok, tiltások szerepelnek, melyekre oda kell figyelnie a Tisza-tavi horgászoknak.

A harcsa horgászata és kifogása

November 15-től február 28-ig a Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata, kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése.

Szonárhasználat

November 15. és február 28. között – a vermelő halállományok védelme érdekében ? szonárt használni tilos.

Vermelő kíméleti területek

Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a Kereknád, a Gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Ugyancsak kíméleti terület a Tisza folyón a 407-409 fkm közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötőbejárata és a 423 fkm közötti szakasz, valamint a 434-435 fkm közötti szakasz. Ezeken a területeken november 15-től február 28-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás is tilos, csak az áthaladás engedélyezett.

Egyéb vízterületeken való horgászat

A Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett. A pergetés, valamint a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt-Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, a IX. és VI. számú öblítőcsatornán, és a Szartos-árkon engedélyezett.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .