0
Your Cart

Mohosz legfrissebb közleménye a Covid19 xyz felvonásával kapcsolatban

Ebben a cikkünkben folyamatosan jelenítjük meg a napról-napra kiadott Mohosz-os rendeleteket a jelenlegi Covid19 vírussal kapcsolatosan.

2021-04-29

Tisztelt Horgásztársak!
A mai napon fontos, már nagyon várt döntés született az éjszakai horgászat lehetőségének biztosítása tárgyában, ezért úgy döntöttünk, hogy erről haladéktalanul tájékoztatjuk Önöket.
A Magyar Országos Horgász Szövetség kezdeményezésére a Kormány újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezéséve, kapcsoltan a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket, döntési szituációkat.
Tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is az a döntés született, hogy a süllő és a balin fogási tilalmi idejének lejártát – mint jeles horgásznaptári határnapot – követően, 2021. május 1-től újra lehetségessé válik a több, mint 700.000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.
A változást érintő részleteket a hatályos jogszabályok alapján – a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldását érintő újabb döntések mellett – a MOHOSZ OHSZK az április 30-ig megjelenő újabb veszélyhelyzeti tájékoztatójában közzéteszi és azt a közösségi csatornáin keresztül haladéktalanul el is juttatja a horgászokhoz.
A MOHOSZ ezúton is megköszöni a Kormány támogatását és egyben kéri a magyar horgászokat, hogy a továbbiakban is felelősen, szabálykövetően éljenek a régi-új horgászati lehetőséggel!

2021-04-24

A SARSCoV2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések időszakában a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban kiadott eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (XII.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely a már megszokott módon a kiadással egyidejűleg megküldésre került az Önök részére. Jelenleg a kijárási tilalom fokozatos szűkítése időszakában már reggel 5 óra és este 11 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, illetve a hivatalosan sportolónak minősülő (versenyzői engedéllyel is rendelkező) horgásztársak esetében a szervezett horgászversenyek engedélyezettek. Az újabb, fokozatos enyhítések után már nagyon várjuk az éjszakai horgászat lehetőségének biztosítását is, s erre ismereteink alapján rövid időn belül sor kerülhet. Addig is türelemre, együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat. Őszintén bízunk abban, hogy a járványügyi intézkedések, kapcsoltan a tömegessé vált védőoltások eredményeként a horgászat teljes szabadsága is hamarosan beköszönthet!

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_XII_210422_jóváhagyott

2021-04-08

A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések ideiglenes szigorításának újabb meghosszabbítása, egyben a lépcsőzetes feloldás első fokozatának hatályba lépése okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban kiadott eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (XI.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely a már megszokott módon a kiadással egyidejűleg megküldésre került az Önök részére. Hosszú idő óta az első, már nagyon várt enyhítések kerülhettek bevezetésre, de a járványügyi adatok ismeretében így is fokozott együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat. Továbbra is alapvetés, hogy a kijárási tilalom időszakában – jelenleg 2021. április 19-ig – csak reggel 5 óra és este 10 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, de a hivatalosan sportolónak minősülő (versenyzői engedéllyel is rendelkező) horgásztársak esetében a szervezett horgászversenyek engedélyezettek. Elindulnak az országos bajnokságok is, működik az elektronikus támogatású állami horgászvizsga. Az éjszakai horgászat sajnos fő szabályként továbbra is csak saját, közvetlen vízparti ingatlanról, ott is csak családi körben lehetséges, de a MOHOSZ a mai napon újabb javaslatokkal élt a korlátozás mielőbbi feloldása érdekében. Őszintén bízunk abban, hogy a tömeges oltások eredményeként, a vírus visszaszorulásával a horgászat teljes szabadsága is fokozatosan beköszönthet!

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_XI_210407_jóváhagyott

2021-04-06

A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések ideiglenes szigorításának újabb meghosszabbítása okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban kiadott eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (X.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely a már megszokott módon a kiadással egyidejűleg megküldésre került az Önök részére. Sajnos – az aktuális, jelenleg stagnáló járványügyi adatok ismeretében – jelentősebb enyhítések még nem kerülhettek bevezetésre és így továbbra is fokozott együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat. Továbbra is alapvetés, hogy a kijárási tilalom időszakában – jelenleg 2021. április 8-ig – csak reggel 5 óra és este 8 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, de a hivatalosan sportolónak minősülő (versenyzői engedéllyel is rendelkező) horgásztársak esetében a szervezett horgászversenyek engedélyezettek. Elindulnak az országos bajnokságok is. Az éjszakai horgászat sajnos fő szabályként továbbra is csak saját, közvetlen vízparti ingatlanról, ott is csak családi körben lehetséges. Sokaknak jó hír, hogy újra lehet jelentkezni az elektronikus támogatású állami horgászvizsgára. Őszintén bízunk abban, hogy a járványügyi intézkedések, kapcsoltan az egyre jobban tömegessé váló, a 2,5 millió fős érintetti kört napokon belül elérő védőoltások eredményeként a húsvéti időszak után végre már csak enyhítésekre kerül sor, s a fokozatosan a horgászat teljes szabadsága is beköszönthet!

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_X_210403_jóváhagyott

2021-03-20

A SARS-CoV-2 koronavírus okozta világjárvány okán elrendelt veszélyhelyzeti intézkedések ideiglenes szigorításának bejelentett meghosszabbítása okán a horgászattal, a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint a horgászati ügyintézéssel, okmánybiztosítással  kapcsolatban kiadott eljárásrendről a mai napon ismét új, kötelező érvényű (IX.) tájékoztató került a MOHOSZ OHSZK részéről kiadásra, mely a már megszokott módon a kiadással egyidejűleg megküldésre került az Önök részére. Sajnos – az aktuális, jelenleg még romló járványügyi adatok ismeretében – enyhítések nem kerülhettek bevezetésre és így továbbra is fokozott együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat is. Továbbra is alapvetés, hogy a kijárási tilalom időszakában – jelenleg 2021. március 29-ig – csak reggel 5 óra és este 8 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, de a hivatalosan is sportolónak minősülő (versenyzői engedéllyel rendelkező) horgásztársak esetében a szervezett horgászversenyek engedélyezettek. Az éjszakai horgászat továbbra is csak saját, közvetlen vízparti ingatlanról, ott is csak családi körben lehetséges. Az intézkedések hatályát tekintve újabb egy hétig, március 29-ig nem lehet jelentkezni az elektronikus támogatású állami horgászvizsgára sem, illetve ilyen vizsga e határnapig érvényesen nem rendezhető meg. Őszintén bízunk abban, hogy a hatékony járványügyi intézkedések, az egyre jobban tömegessé váló oltások eredményeként a húsvéti időszakra már újabb korlátozásokra nem kerül sor, s a valódi tavasz beköszöntével a horgászat teljes szabadsága is beköszönthet!

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_IX_210319_jóváhagyott

2021-03-07

Sajnos ezúttal – az aktuális, jelenleg romló járványügyi adatok ismeretében – enyhítések nem kerülhettek bevezetésre és így még fokozottabb együttműködésre, óvatosságra kérjük a horgászokat és a horgászokat kiszolgáló szervezeteket, vállalkozásokat is. Továbbra is alapvetés, hogy a kijárási tilalom időszakában – jelenleg 2021. március 22-ig – csak reggel 5 óra és este 8 óra között, egyéni szabadidős sporttevékenység keretében lehet horgászni, de a hivatalosan is sportolónak minősülő (versenyzői engedéllyel rendelkező) horgásztársak esetében a horgászversenyek március 15-től (ha a járványügyi helyzet nem rosszabbodik) már engedélyezettek lesznek. Az éjszakai horgászat jelenleg csak saját, közvetlen vízparti ingatlanról, ott is csak családi körben lehetséges. Átmenetileg, március 22-ig nem lehet jelentkezni a sikeresen elindult elektronikus támogatású állami horgászvizsgára sem, illetve ilyen vizsga e határnapig nem is rendezhető meg. Őszintén bízunk abban, hogy a hatékony járványügyi intézkedések, az egyre jobban tömegessé váló oltások eredményeként a jövőben újabb korlátozásokra, hosszabbításokra már nem kerül sor, s a valódi tavasz beköszöntével a horgászat teljes szabadsága is végre beköszönthet!

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_VIII_210306_jóváhagyott

2021-03-02

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_VII_210302_végleges

2021-02-02

eljarrend_ttaj_veszhelyzet2_VI_210202_ok

2020-12-12

document

2020-12-01

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_IV_201130_végleges

2020-11-19

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_III_201119_végleges

2020-11-12

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_II_201111_végleges2

2020-11-06

Eljárásrendi tájékoztató_veszélyhelyzet2_I_201105_végleges2
thecasinoapps.com

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére