Elérhetőek üzletünkben a 2020-as Tisza tavi jegyek

2020-ban sem lesz másképp, már elérhetőek a Tisza tavi jegyek üzletünkben. Ebben az évben már változott az engedélyek és napijegyek ára. Ahogyan eddig is lehetőség van az éves területi jegyek két részletben történő megváltására is. Ismét van behúzós jegy: három napos, hetes  bontásban egyaránt.

Lehetőség van a Tisza-tavi jegyek Szép kártyával történő megvásárlására, amelyet előzetesen a Tisza-Tavi Sporthorgász egyesületekkel kell egyeztetni, amely után átvétele lehetsége üzletünkben. Egyeztetni az alábbi telefonszámon 06-59-352-273 és a folyamatról az alábbi linken. Szép kártyás vásálás.

A Tisza-tavi horgászathoz a jelenleg hatályos halgazdálkodási törvény alapján szükséges okmányok:

 • érvényes állami horgászjegy (fogási napló egyben),
 • érvényes horgászkártya
 • érvényes területi horgászjegy,
 • érvényes személyazonosító okmány

A gyermekek részére szóló horgászjegy kiváltása nem igényel horgászvizsgát és horgászegyesületi tagságot.

2020-as jegyárak

1 napos 2 napos 3 napos 7 napos Éves I. részlet éves II. részlet éves
Felnőtt 3 100 Ft 5 000 Ft 7 000 Ft  12 500 Ft 31 500 Ft 17 000 Ft 15 500 Ft
Ifjúsági 600 Ft 5 600 Ft
65 év fölötti 21 000 Ft
Turista 2 000 Ft 4 500 Ft 8 000 Ft
Női 15 500 Ft
Gyermek 100 Ft*
Behúzós 12 000 Ft 20 000 Ft
Műlegyező 500 Ft
Töltéshasználati hozzájárulás 200 Ft 400 Ft 500 Ft 700 Ft 4 400 Ft
  *Ajándékba kapja minden jogosult

Megváltott jegyek érvényessége:

 • Éves horgászjegyek érvényessége: 2021. január 31-ig
 • I. részlet éves jegyek esetén: 2020. május 31-ig
 • II. részlet éves jegyek esetén: az első részlet birtokában 2021. január 31-ig
 • Időszakos jegyek esetében: a rajta feltüntetett napokon
 • Időszakos töltéshasználati hozzájárulás horgászok részére: a rajta feltüntetett napokon
 • Éves töltéshasználati hozzájárulás horgászok részére: 2020. december 31-ig

TISZA-TAVI HORGÁSZREND 2020

1.A) A felnőttek részére kiadott horgászjegy birtokosa egyszerre maximum 2 bottal és botonként legfeljebb 3 db ? egyenként maximum 3 ágú ? horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat, valamint 1 négyzetméternél nem nagyobb emelőhálóval foghat csalihalat. A területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 3 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 2 db (pl.: 2 db ponty és 1 db csuka, vagy 2 db süllő és 1 db kősüllő). Továbbá, a darabszám-korlátozással védett halakból a horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab, évente maximum 100 darab hal tartható meg. A darabszám-korlátozás alá nem tartozó őshonos fajokból naponta összesen 10 kg ? de maximum 50 db -, ezen belül menyhalból, sügérből és domolykóból 3 kg fogható ki.

1.AB) A 65 év felettiek részére kiadott horgászjegy birtokosa egyszerre maximum 2 bottal és botonként legfeljebb 3 db ? egyenként maximum 3 ágú ? horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat, valamint 1 négyzetméternél nem nagyobb emelőhálóval foghat csalihalat. A területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 3 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 2 db (pl.: 2 db ponty és 1 db csuka, vagy 2 db süllő és 1 db kősüllő). Továbbá, a darabszám-korlátozással védett halakból a horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab, évente maximum 100 darab hal tartható meg. A darabszám-korlátozás alá nem tartozó őshonos fajokból naponta összesen 10 kg ? de maximum 50 db -, ezen belül menyhalból, sügérből és domolykóból 3 kg fogható ki.

1.B A korlátozott horgászati jogosítványú, nők részére váltható éves területi jegy birtokosa 1 bottal, és azon legfeljebb 3 db ? egyenként maximum 3 ágú ? horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat, valamint 1 négyzetméternél nem nagyobb emelőhálóval foghat csalihalat. A területi jegy birtokában, a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 1 db (pl.: 1 db ponty és 1 db harcsa, vagy 1 db süllő és 1 db csuka). Továbbá, a darabszám-korlátozással védett halakból a horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab, évente maximum 50 darab hal tartható meg. A darabszám-korlátozás alá nem tartozó őshonos fajokból naponta összesen 5 kg ? de maximum 25 db -, ezen belül menyhalból, sügérből és domolykóból 2 kg fogható ki.

1.C) Az ifjúsági területi horgászjegy birtokosa (az  a 10. életévét betöltött 18 év alatti, valamint az adott naptári évben 18. életévét betöltő; nappali tagozatos közép- vagy felsőfokú felsőoktatási tanulmányokat folytató személy esetében 22 év alatti, valamint az adott naptári évben 22. életévét betöltő, gyermek horgásznak nem minősülő, állami horgászvizsgával, horgászegyesületi tagsággal rendelkező személy) 1 bottal, és azon legfeljebb 1 db ? egyenként maximum 3 ágú ? horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat, valamint 1 négyzetméternél nem nagyobb emelőhálóval foghat csalihalat. Ifjúsági területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg, egy halfajból azonban legfeljebb 1 db (pl.: 1 db ponty és 1 db harcsa, vagy 1 db süllő és 1 db csuka). Továbbá, a darabszám-korlátozással védett halakból a horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab, évente maximum 50 darab hal tartható meg. A darabszám-korlátozás alá nem tartozó őshonos fajokból naponta összesen 5 kg ? de maximum 25 db -, ezen belül menyhalból, sügérből és domolykóból 2 kg fogható ki.

1.D) A gyermekek részére kiadott területi horgászjegy birtokosa (az a horgászvizsgával nem rendelkező személy, aki a 3. életévét már betöltötte, de a 15. életévét az adott év december 31. napjáig még nem tölti be) 1 bottal, azon 1 db ? maximum 3 ágú ? horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat. A darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 1 darabot tarthat meg. Továbbá, a darabszám-korlátozással védett halakból a horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 3 darab, évente maximum 50 darab hal tartható meg. A darabszám-korlátozás alá nem tartozó őshonos fajokból naponta összesen 5 kg ? de maximum 25 db -, ezen belül menyhalból, sügérből és domolykóból 2 kg fogható ki.

1.E) A turisták részére kiadott horgászjegy birtokosa egyszerre 1 bottal és legfeljebb 2 db – egyenként maximum 3 ágú – horoggal felszerelt horgászkészséggel horgászhat, valamint 1 négyzetméternél nem nagyobb emelőhálóval foghat csalihalat. A területi jegy birtokában a darabszám-korlátozással védett halakból naponta összesen 2 db tartható meg (pl.: 1 db ponty és 1 db harcsa, vagy 2 db csuka). Továbbá, a darabszám-korlátozással védett halakból a horgászat napján és az azt megelőző hat naptári napon összesen maximum 7 darab, évente maximum 20 darab hal tartható meg. A darabszám-korlátozás alá nem tartozó őshonos fajokból naponta összesen 5 kg – de maximum 25 db -, ezen belül menyhalból, sügérből és domolykóból 2 kg fogható ki.

2. A törvényben meghatározott fajlagos tilalmi időszakokra és a kifogható legkisebb méretekre vonatkozó szabályok az állami jegy és fogási napló-ban találhatóak. A Tisza-tavon azonban az alábbi fajok vonatkozásában a következő kifogható mérettartományok vannak érvényben:

Ponty legalább 35 cm legfeljebb 70 cm
Süllő legalább 40 cm legfeljebb 75 cm
Kősüllő legalább 30 cm legfeljebb 40 cm
Csuka legalább 50 cm legfeljebb 80 cm
Balin legalább 40 cm legfeljebb 60 cm
Menyhal legalább 30 cm
Compó egész évben védett – nem fogható

3. A Tisza-tó területén a csuka fajlagos tilalmi időszaka február 15-től április 15-ig tart.

4. A Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata és kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése november 15-től február 29-ig.

5. Március hónapban csalihallal (élő és élettelen állapotban egyaránt), haldarabbal, műcsalival és vertikális módszerrel horgászni a Tisza-tó teljes területén tilos.

6. Fajlagos tilalmi időszakában tilos a tilalommal védett halfajra horgászni. (Ez alól kivételt képez a harcsa.)

7. Tilos minden olyan horgászmódszer alkalmazása, amelynek eredményeként a horog nem a hal szájába akad. Minden kívülről és nem a fejrészen akadt, vagy külsérelmi nyommal rendelkező halat kötelező a vízbe visszahelyezni, megtartani tilos.

8. A Tisza-tó teljes területén tilos a vontatásos vagy sleppelő módszer (elektromos vagy robbanómotorral, evezővel, szél vagy sodrás által egyaránt).

9. November 15. és február 29. közötti időszakban – a vermelő halállományok védelme érdekében – szonárt használni tilos.

10. Január és december hónapokban a horgászat csak 7 órától 17 óráig, február hónapban 6 órától 18 óráig engedélyezett.

11. A végszerelék behúzással történő bejuttatása csak és kizárólag behúzós területi jegy birtokában engedélyezett. Ilyen típusú területi jegy nélkül, parti vagy csónakos horgászat esetén a szerelék vízbe juttatása csak és kizárólag a partról vagy a csónakból elvégzett dobással engedélyezett. A végszerelék vízbe juttatása után attól eltávolodni tilos. Az etetőhajó használata tilos.

Területi korlátozások:

12. A kiskörei téli kikötő területén, valamint a duzzasztómű felvizén 300 m hosszan, továbbá az öblítőcsatornák, Aponyháti-csatorna és a Kis-Tisza szabályozó műtárgyainak 50 m-es körzetén belül tilos horgászni és behorgászni.

13. Május 1-től június 30-ig az I-es számú öblítőcsatorna bejáratát jelző táblák vonalától, az öblítőcsatornával szemközt lévő Tisza szakaszon mindennemű horgászat tilos.

14. A Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 29-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett, a pergetés, valamint a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, Füredi-Holt -Tiszán, Nagy-Morotván, Hordódi-Holt-Tiszán, IX. és VI. számú öblítőcsatornán, és a Szartos-árkon engedélyezett.

15.Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos vízterülete, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a kereknád, a gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Ezen kívül a Tisza-folyón a 407-409 fkm közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötő bejárata és a 423 fkm közötti szakasz és a 434-435 fkm közötti szakasz. Ezeken a területeken november 15-től február 29-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos, csak az áthaladás engedélyezett.
Szaporodó kíméleti terület: az Apota északi része: a Tisza-tó gátjának a rábolyi szakaszán a 12/8-as töltéskilométere, az Apotán található Apota-sziget vonala, az északi gáton a Tisza jobb part 12+944 tkm (Rima 0+0) és az Eger-pataknak a Négyes és Borsodivánka községeket összekötő közúti hídja által határolt terület, valamint a Liliomos nevű vízterület (Darvas-Fás-ér-Sebesfoki erdő által határolt terület). Itt március 1-től június 15-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás tilos.

A kíméleti területek a területi jegy térkép mellékletén ábrázolva megtalálhatóak, valamint a határait a helyszínen táblák jelölik.

A horgászat rendje:

16. A Tisza-tavon foglalt horgászhely nincs, a horgászhelyet érkezési sorrendben lehet elfoglalni. A csónak rögzítésére szolgáló karókat, kiszúrókat, az etetés helyét jelző bójákat a horgászat befejeztével a horgász köteles kiszedni és elvinni. A horgászhelyeket a növényzeten elhelyezett idegen anyagokkal megjelölni tilos.

17. A behúzós horgász horgászhelye és a hozzá tartozó bója közötti területen más horgász csak a behúzós horgász beleegyezésével tartózkodhat.

18. Szemetes helyen tilos horgászni! A szemetes helyen horgászó személytől a területi jegy bevonásra kerül. A horgász köteles a horgászhelyet tisztán hátrahagyni. Ennek érdekében a keletkezett hulladékot köteles elszállítani, vagy a Sporthorgász Kft. által forgalmazott sárga színű zsákban a gátkorona élén elhelyezi, amit a Kft. onnan elszállít.
(Tilos olyan helyen horgászni, ahol bármilyen formában hátrahagyott szemét található. Kivétel a Kft. által fogalmazott sárga színű zsák.)

19. Szervezett horgászversenyek idejére a Tisza-tó bizonyos területei a verseny résztvevői részére lezárásra kerülhetnek. Ezekben az időszakokban, ezeken a területeken más horgászok számára a horgászat tilos, a már ott horgászók halőri felszólításra kötelesek helyüket a verseny időtartamára elhagyni. Ezekről a helyszínekről a Kft. a honlapján folyamatosan tájékoztatást ad.

20. A halgazdálkodásra jogosult fenntartja a jogot, hogy a Tisza-tó egész területén, bármely víztéren, határozatlan ideig ? a horgászokkal és képviselőjükkel előzetesen egyeztetve ? megtiltsa bizonyos horgászmódszerek alkalmazását vagy a horgászatot. Az életbe léptetett korlátozásról a társaság a weblapján (www.sporthorgasz.eu), elektronikus hírlevél formájában, a kikötőkben elhelyezett hirdető táblákon, valamint az érintett víztér határában elhelyezett táblákon tájékoztat.

21. A Sporthorgász Kft. orvhalászat bűncselekményének elkövetése, szemetelés, a kifogott hal értékesítése esetén az elkövetőt 5 évre, a halgazdálkodási törvény vagy a helyi horgászrend 3 éven belül 3-szori ismételt megsértése esetén 3 évre eltilthatja a területi jegy váltásától.

A helyi horgászrend megsértése a területi jegy azonnali bevonásával jár.

A horgászrendben nem szabályozott kérdésekben a halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló törvény, valamint a végrehajtására kiadott rendelet az irányadó.

Fajlagos tilalmi idő / Species related pro­hibition / Spezifische Schonzeit Kifogható legkisebb méret / Minimum Size limit / Fangbare Mindest­größe Kifogható legnagyobb méret/ Maximum Size limit/ Größtmaß
Csuka / Northern pike / Hecht II.15. – IV.15. 50 cm 80 cm
Süllő / Pikeperch / Zander III.1. – IV.30. 40 cm 75 cm
Kősüllő / Volga pikeperch / Wolgazander III.1. – VI.30. 30 cm 40 cm
Balin/ Asp / Rapfen III.1. – IV.30. 40 cm 60 cm
Sügér / Perch / Barsch III. 1 – IV. 30. 15 cm
Márna / Barbel / Barbe IV.15. -V.31. 40 cm
Garda / Razor fish / Ziege IV. 15. – V. 31. 20 cm
Domolykó / Chub / Döbel IV. 15. – V. 31. 25 cm
Jászkeszeg / Ide / Aland IV.15. – V.31. 20 cm
Paduc / Nase / Nase IV.15. – V.31. 20 cm
Szilvaorrú keszeg / European bream / Zährte IV.15. – V.31. 20 cm
Ponty / Carp / Karpfen V.2. – V.31. 35 cm 70 cm
Compó / Tench / Schleie Egész évben védett
Harcsa / Catfish / Wels V.2. -VI.15.

November 15-től, február 29-ig tilos a harcsa fogása

60 cm, fajlagos tilalmi időszakban legalább 100 cm
Menyhal / Burbot / Quappe 30 cm
Sebes pisztráng / Brown trout / Bachforelle X.1. -III.31. 25 cm

A naponta kifogható darabszámmal is védett halfajokból éves területi engedéllyel évente összesen legfeljebb 100 db fogható ki.
Menyhal, sügér és domolykó esetében a naponta kifogható mennyiség darabszámtól függetlenül 3 kg.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .