Dézsi Kornél – Késő őszi feederezés

dezsi kornel oszi feederezes 01

Vágytam már egy kiadós, pörgős keszegezésre a sok pontyozás mellet. Egy olyan pecára, ami nem arról szól, hogy leülök a parton és megpróbálom elütni az időt két kapás között, hanem egy igazi aktív, mozgalmas horgászatra, ahol nem jut idő másra. Erre azt gondolom nem is találhattam volna jobb helyszínt, mint a Látóképi víztározót. Ha érdekel hogyan sikerült egy hűvös, szeles, változékony november végi napon ez a terv, tarts velem!

Ősz vége van, a hőmérséklet is esik folyamatosan. Nem egyszerű már a halfogás, azonban egy nyüzsgő keszegezésre indulok. A terv egyszerű, minél több halat fogni.

dezsi kornel oszi feederezes 02A horgászhely

dezsi kornel oszi feederezes 03A menü szárazon

Az etetőanyagot is igyekeztem minél vonzóbbá tenni. Ennek érdekében kevertem 2kg Serie Walter Bream etetőt, 2kg fekete löszös agyaggal, keszeges folyékony aromával, amihez tettem csontit, pinkit és egy kevés kukoricát hátha sikerül testesebb halat odacsalni.

dezsi kornel oszi feederezes 04
Fontosnak tartom az előanyag használatát, pláne hidegvízben.

A bekeverést követően átrostáltam és hozzá tettem az élőanyagot, kukoricát. Majd kezdődhetett az etetés. Alapnak 15 dobást végeztem 30m-re kiklipszelve.

dezsi kornel oszi feederezes 05
Nagy feeder kosár súly nélkül, kimondottan etetésre.

Botok tekintetében hármat készítettem a mai napra, két 3,60m light feedert és egy 3m pickerbotot. A feederek közül az erősebbet (őt leginkább csak etetésre szántam) és a pickert 30m-re klipszeltem. A finomabb feeder pálcával az etetés szélét dobáltam.

A szél ellenére a közeli távolságnak köszönhetően probléma nélkül sikerült megoldanom, hogy pontos legyek.

dezsi kornel oszi feederezes 06
Végre indulhat a horgászat.

A csalikat kikészítettem, az említett csonti, pinki, kukoricán kívül piros epres kukoricát és gilisztát is hoztam. Végszereléknek a klasszikus, hosszú előkést használtam, csúszó kosárral.

Sokat nem kellet várni az első kapásra, szinte azonnal elhúzta.

dezsi kornel oszi feederezes 07
Az első, két szem pinkire.

Nem óriási halakkal nyitottam, de a finom pickerboton, már ezek megfogása is élvezetes volt. A horgászat úgy indult, ahogy azt vártam. Kapás, kapás hátán. Az etetés szélét pásztázó 3,6m light feederen kénytelen boltam nagyobb csalit felkínálni, mert egyszerűen lehetetlen volt 2 boton is élőanyaggal csalizni, úgy elleptek a dévérek. De ez volt a cél.

dezsi kornel oszi feederezes 08
Kezdetben szeles volt az idő, a hőmérséklet 12-13 fok.

dezsi kornel oszi feederezes 09
Szerencsére a merítőnek is akadt munkája.

Dél körül, a horgászat második órája végén kicsit ritkultak a kapások és 2-3 percenként jelentkeztek. Ezért felvettem az etetőbotot és 10 dobást ráetettem.

Aminek meg is lett az eredménye sikerült gyorsítani a halfogás ütemét.

dezsi kornel oszi feederezes 10
Az egyik darabosabb hal.

dezsi kornel oszi feederezes 11
Néha elkapták a sencik a süllyedő horgot, de szerencsére ez nem volt gyakori.

dezsi kornel oszi feederezes 12
Csak jönnek és jönnek.

A csalik közül a leghatásosabb a 2 szem pinki volt. De az etetés mellet volt, hogy a csonti kukorica szendvicset is felvette egy mohó uszonyos.

dezsi kornel oszi feederezes 13

Igen szerencsésnek éreztem magamat, hogy ilyen sok szép halat sikerült fognom, több mint harmincat sikerült becsapnom ezen a napon és teljesen feltöltődve kezdtem összepakolni a körülbelül 5 órás horgászat után. A végére teljesen megállt a szél.

Az összes hal kivétel nélkül vissza is került, a haltartó csupán azért volt kéznél hátha horogra akad olyan hal, amit a hely szabályai szerint nem lehet visszaengedni.

dezsi kornel oszi feederezes 14
Köszönöm ezt a csodás napot!

Köszönöm a figyelmet.
Görbüljön!

Írta: Dézsi Kornél

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .