Megyei Egyéni parti pergető verseny a (Látóképi horgásztó-Régi DATE)

Tisztelt Horgásztársak! A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége ez évben is megrendezi a Megyei Egyéni Parti Pergető Versenyt a Látóképi horgásztó, melyre a tagegyesületek versenyzőit szeretettel meghívja. A verseny ideje: 2019.11.24. (vasárnap)
Helye: Kis-Látóképi horgásztó (DATE-tó)

Gyülekező: Kis-Látóképi horgásztó bejáratánál

Verseny helyszíne: A Látóképi horgásztó területén (az esetleges korlátozásokról a rendezőség a helyszínen tájékoztatja a résztvevőket)

Nevezési határidő: 2019.11.21.

Nevezési feltételek:
– Írásos jelentkezés a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre
– Nevezési díj befizetése
– Hajdú-Bihar megyei horgászegyesületi tagság megléte (kettős tagsággal rendelkező versenyzők is nevezhetnek)
– 2019. évre érvényes állami horgászjegy

A versenypálya adottságai és a verseny kezelhetősége miatt az első 35 versenyző jelentkezését tudjuk csak elfogadni, mely sorrendet a nevezési díj befizetésének időpontja határoz meg. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. A kifogott halak regisztrálása folyamatosan történik. A regisztrálást követően a halakat vissza kell engedni, a fogást a bíróknak azonnal jelezni kell láthatósági mellény felvételével. Mérés után minden halat azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A versenyen csak a partról, vízbelépés nélkül lehet horgászni.

Értékelhető halfajok: csuka, süllő, kősüllő, domolykó, harcsa, balin, fekete sügér, csapósügér.

A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott, élő ragadozó halak számítanak bele. Bármilyen pergető módszer és műcsali használata megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható. Pl: a twister fölé nem köthető műlégy. A kifogott halakat merítőháló segítségével kell partra emelni, mérésig életben tartani. A halakat a mérésig kíméletesen élve kell tartani, az elpusztult halakat a versenybírók nem mérik le. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.

Minden versenyzőnek kötelező a merítő, a láthatósági mellény és a horogkiszedő csipesz. A versenyen óránként kötelező helyet változtatni, melyet dudaszó jelez!

Minden kifogott ragadozóhal cm-ként 1pontot ér. Azonos pontszám esetén a több halat fogó versenyző a kedvezményezett. Amennyiben a darabszám is megegyezik a nagyobb hal fogása a döntő.

A versenyen csak és kizárólag 300 cm alatti horgászbot használata engedélyezett. Nevezési díj 5.000,- ft/fő, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 11738008-20014483 bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában (Debrecen, Blaháné u. 4, 4024) lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon horgászoknak, akik az érvényes nevezésük ellenére a versenyen nem vesznek részt, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. A nevezési díj tartalmazza a versenyt megelőző napon az edzés lehetőségét is azon versenyzők részére, akik egyébként érvényes területi engedéllyel a vízterületre nem rendelkeznek. Azon horgászok, akik a 2019. évre Országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről.  A versenyen a versenyzők saját felelősségükre vesznek részt, a versenyen esetlegesen történő balesetekért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal. l.-ll.-lll.-helyezettek, valamint a legnagyobb halat fogó versenyzőket díjazzuk.

A verseny lebonyolítása:
06.30-07.00 gyülekező

07:00 regisztráció, megnyitó, szabályismertetés, sorsolás

07.45-től rajthelyek elfoglalása

08.00 – 13.00 verseny

14.00-tól eredményhirdetés, ebéd Amennyiben a Látóképi horgásztó nem alkalmas a verseny megrendezésére (befagy) abban az esetben a verseny ugyanezen időpontban és szabályrendszerben a Nyugati főcsatornán kerül megrendezésre! Ezen változásról a nevezetteket legkésőbb 2019. november 22-ig értesítjük! Változás esetén gyülekező a Nyugati-főcsatorna Ohat felőli oldalán a közúti híd lábánál.

Versenypálya: A Nyugati-főcsatorna Ohat felőli oldalán a közúti híd lábától a 33.sz. főút közúti híd közötti partszakasz A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk.

Debrecen,

2019.10.03.
Üdvözlettel: Parti Attila

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .