1
Your Cart

Praktikus kiegészítők az őszi szezonra

Az ősz sok horgász számára a legjobban várt időszakok egyike. Többféle szemszögből megközelíthető ennek ténye, ami kiteljesedhet az igazi pergetőszezon beálltával, de az igazán nagy pontyok is ezen időszakban keríthetőek horogvégre legnagyobb eséllyel, akár az éj leple alatt. De ezek mellett, a vadregényes folyóvízi márnázások miatt is sokan felkeresik a tél beállta előtt a különböző vízpartokat. Nagymértékben változik az idő és maga a természet is, plusz a halak is készülnek a télre. Ezen cikkben erre, az alapvetően sokféle izgalmat rejtő szezonra mutatok be pár hasznos kiegészítőt, melyek praktikumukkal, megkönnyíthetik a horgászattal eltöltött időnket.

1(34)

A hidegebb és esős idő közeledtével, nem mindegy, hogy horgászat alatt milyen lábbelit használunk. Ezen tényező felértékelődik, ha a meghorgászni kívánt helyhez, nem kis távolságot kell megtenni, ami folyókon hatványozottan előfordulhat, egy jó haltartó hely megközelítése miatt. Az első termék tökéletes megoldást nyújt, egy rendkívül kényelmes és praktikus kivitelben.

2(39)

Az ET Outdoor EVA Thermo Plus béléses horgászcsizma nem hiányozhat a horgászok kelléktárából. Ahogy a mellékelt ábra is mutatja, kicsivel több, mint 30 dkg a súlya, megszüntetve ezzel a nehéz, és kellemetlen használatot biztosító csizmák körét.

3(37)

Az EVA anyag mellett, másik fontos tényezője a csizmának, a kiválóan rögzíthető, gumírozott peremmel ellátott bélés.

[wpcsp id=”68597″]
4(35)

A hidegebb télies idő beálltával, de akár több órát vízben ácsorogva is, kellő meleget fog biztosítani a filcszerű anyag, komfortérzetünket mit sem csökkentve.

5(34)

A talprész kellően rugalmas anyagú, felveszi a talaj egyenetlenségeit, hajlékony, flexibilis talprészének köszönhetően, így akár egy kövezésen egyensúlyozott parti pergetés alatt is kiváló alternatívát nyújt.

6(31)

Az EVA anyag további előnye, hogy ha bele kell menni a vízbe vagy sárba, nem a régi nehéz „beleragadós” csizma feelinget fogja kelteni, ténylegesen könnyen lehet benne sétálni, akár bokáig a vízben is.

7(34)

Minimalista dizájn, könnyű rugalmas anyag, szuper bélés, akár télre is. Minden elfogultság nélkül, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek ezt a lábbelit, rendkívül széles méretválasztéka, kiváló variánssá teszi nemtől és kortól függetlenül.

8(25)

A következő termék egy igazán egyedi fejlámpa, ami egy beépített mozgásérzékelő szenzorral van szerelve. Plusz egy halom hasznos kiegészítő is jár hozzá, ez a Carp Expert Neo USB lámpa.

9(25)

Az alap terméket, könnyedén a belső csiptetővel, ráhelyezhetjük egy baseball sapka elejére is, ami mozgás közben fog világítani, támpontot adva az éjszaka során.

10(28)

A lámpa állása 3 szögben állítható, a megfelelő pozicionálás érdekében.

11(23)

A csomagban található tépőzáras pánt segítségével, könnyedén a merítőháló nyélrész végére is felcsatolható, mely a szák kézbevétele után, mozgást érzékelve, szuper láthatóságot fog adni az éjszakai merítések során.

12(20)

A további kiegészítők között, található egy szilikonos karpánt is, melyre a lámpát felhelyezve, akár az éjjeli csalizást is nagymértékben meg tudja könnyíteni, de a kiegészítőknek hála, csak a horgászok képzelete szab határt a rögzítésekre.

13(15)

A kompakt kis lámpa töltésére pedig egy USB-microUSB kábel szolgál, ami egy mobilos adapterrel vagy akár laptoppal is feltölthető.

14 (2)

A horgászhelyek kivilágítása kötelező feltétele az éjjeli horgászatoknak, sokféle megoldás létezik erre is, de meggyőződéssel állíthatom, hogy az Outdoor Solar lámpa sokakat le tud nyűgözni nagyszerű funkcionalitásával.

15(14)

Ezen funkciók tárháza a sokszínű tölthetőségi módokkal kezdődik, amire USB aljzat is rendelkezésre áll.

[wpcsp id=”68597″]

16(12)

Plusz a hozzá járó kábellel, akár sima hálózatról is tölthető.

17(8)

A többnapos túrák alatt pedig, napelemes felső része fog igazán praktikumként szolgálni.

18(8)

A lámpa bekapcsolásához szimplán csak fel kell húzni felső részét, teleszkópos rendszere igazán könnyed be és kikapcsolást tesz lehetővé.

19(5)

Végül pedig, ha minden kötél szakad, 3 darab AA elemmel is működésbe hozható.

20(6)

A ragadozós szezon kezdetével egy filéző kés is szuper szolgálatot tehet, akár a kishalfilék elkészítése során, de aki szereti elfogyasztani a kifogott zsákmányt, Ő is örömmel használhatja az Outdoor élező tokkal ellátott, 16 cm-es vékony pengés kést.

21(5)

A vékony penge mellett, fluoreszkáló betétek is vannak a késen, illetve a tokon is, mely észrevehetőségüket növeli, az éjjeli pecák alatt is.

22(4)

Aki pedig egy kompaktabb, kisebb helyigényű megoldást keres, Ő sem fog csalódni, ha az Outdoor összecsukható zsebkést választja, mely csupán 12 cm összecsukott állapotban.

23(2)

Kinyitva 21 cm a teljes a hossza, kellőképpen éles, fekete kivitelű pengével.

24

Összecsukásra is egyszerű, csak a szár részen erre kialakított részt kell kihúzni, és a penge már be is hajtható. Bátran ajánlom, akár ajándéknak is tökéletes.

25

De mindig jó, ha van nálunk egy kés, akár rendkívüli helyzetek során, ez szélsőségesen lehet akár egy hóember csalizás elkészítése is.

26

A szerelékek elkészítése során békés és rablóhalas pecásoknál is, akarva, akaratlanul, de sok csomót kell kötni. A csomók tökéletesítéséhez és zsinórok vágásához sokan sokféle módszert alkalmaznak, de a legegyszerűbb egy kiváló éllel rendelkező olló használata, mely jelen csomagban egy tartóval és fém horogkiszedővel párosul.

27

Vastagabb monofilok, fluorocarbonok, fonott zsinórók, ennek a CXP ollónak semelyik se okoz akadályt. Élének köszönhetően a vastagabb fonottakkal is megbirkózik.

28

Energo Team Oldalsátras-ernyő

Végül pedig, ha az időjárás teljesen a szeszélyes oldalát mutatja és hirtelen esőzésekkel, széllel tarkítottá válik, ajánlom a túrákhoz ez ET 250 cm-es oldalsátras ernyőjét, mely teljes bemutatása Ide kattintva olvasható el.

29

Az őszi környezetükben a hazai folyók nagyszerű élményeket rejtenek, gyönyörű márnákat, pontyokat, és ragadozóhalakat, süllőket is foghatunk. De ha másért nem is, az őszi környezetért is megéri lelátogatni a lehűlő vizek partjára. Ezekkel a kiegészítőkkel is akár, komfortosabbá tehetők a horgászattal töltött napok. Ami ilyentájt kiemelt, az az egyre rétegesebb öltözék szükségessége, illetve béléses cipők használata, így ezek megválasztása kiemelten fontos szempont, az élménydús halfogások mellett. Remélem pár hasznos megoldással tudtam szolgálni az írásban, így sok kapást kívánok az őszi szezonra, minden tavat vagy folyóvizet választó horgásznak.

Forrás: Őze Dániel (Energofish.hu)

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére