III. Keleti páros csónakos pergető kupa (versenykiírás)

Keleti kupa csónakos verseny

2019. november 03-án (vasárnap) a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége szervezésében megrendezzük a III. Keleti Pergető Kupát a Keleti-főcsatorna földes-berettyóújfalui szakaszán. A versenypálya a Keleti-főcsatorna 42. közúti hídtól folyásirányban felfelé 3.400 méter hosszúságú egyenes szakasza. Nagyszámú nevezés esetén a versenypálya a földesi híd felé tovább bővíthető.

SZABÁLYOK:

– Csónak bérlésére nincs lehetőség, minden csapatnak gondoskodnia kell a versenyzéshez szükséges csónakról, és annak kötelező tartozékairól.

– A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani.

– A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50 m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket.

– A versenyen horgászni, csak lekötött, álló csónakból lehetséges, sodródás közbeni horgászat nem engedélyezett.

– A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható. Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, tilos!

– A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.

– A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó (grip), vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.

– Elektromos csónakmotor használata megengedett, robbanómotor használata a pálya szűk keresztmetszete miatt a verseny során NEM megengedett. A verseny végétől kezdve azonban engedélyezett a robbanómotor használata.

– A kifogott halakat a mérlegelésig pontyzsákban tárolva kell élve tartani lehetőleg, a legkisebb sérülést okozva a halnak. Tilos szájbilincsen, pányván tárolni a kifogott halakat. Mérlegelés után minden kifogott halat szabadon kell engedni.

– Az eredménybe minden kifogott ragadozó és vegyes táplálkozású (domolykó, jászkeszeg) hal beszámít. (törpeharcsa nem) Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki.

– A versenybe értékelésébe minden megfogott ragadozó hal teljes hosszban számít, nincs alsó limithatár és bónuszos értékelési rendszer.

– Az itt nem szabályozott kérdésekben az Országos Pergető Versenyszabályzat az irányadó. Díjazás: Az első három csapat lesz díjazva serlegekkel, és a támogatók tárgynyereményeivel. A versenyen mindenki saját felelősségre saját maga által biztosított csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. A kötelező tartozékok meglétéért a versenyzőt terheli felelősség.

Nevezési díj csapatonként 12.000.-ft, amely magába foglalja a napijegy, pályarendezés, díjazás és az ebéd költségeit.

Keleti kupa csónakos verseny

Nevezési feltétel:

– Írásos jelentkezés a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre

– Nevezési díj befizetése

-2019-évre érvényes állami horgászjegy

-csapatonként legalább 1db láthatósági mellény, aminek felvételével halfogás esetén a mérlegelőknek jelezni kell a mérni való zsákmányt.

-Legalább 1 db. pontyzsák a halak mérlegelésig történő életben tartásához

Azon horgászok, akik a 2019. évre Országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után EGY igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintűbajnokságon való részvételről.

Nevezési díj 12.000,- Ft/csapat, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége 11738008-20014483 számú magánbankszámlára történő utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk.

Nevezési határidő: 2019. november 01. 18:00 óra. Amennyiben a versenypálya helyszíne nem alkalmas a verseny megrendezésére (zavarosodás stb.), arról a nevezetteket legkésőbb 2019. október 26-ig tájékoztatjuk és későbbi időpontban rendezzük meg a versenyt.

A Verseny Programja:

06.00 – 07.30 Gyülekező a Keleti-főcsatorna 42. számú főút közúti híd alatti részénél, regisztráció, csónakok vízre tétele

07:30 – 08:00 indulási rajtszámok kihúzása, vízre szállás (a versenyzők 20 másodpercenként kerülnek indításra)

08:00 – 13:00 verseny (közben mérlegelés mérlegelő csónakból)

13.30 – ebéd a Fish-Fantom Horgászegyesület keleti-főcsatorna berettyóújfalui üdülőszakaszán található vendégházában, eredményhirdetés díjak kiosztása

Megközelítés: Berettyóújfalu felől Földes irányában a 42. számú főúton a Keleti főcsatorna előtt kb 200 méterrel jobbra fordulva, a gátőrház mellett elhaladva található a gyülekezési pont.

Gyülekezési pont GPS koordináta:47.264579, 21.426513

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .