0
Your Cart

Orsópróba: Carp Expert Giant Long Cast Runner 8000

A távdobó pontyos orsók piacán egyre többet találkozhatunk a gyorsfékes verziókkal. Isteni áldás valljuk be, hogy mindössze negyednyi fékcsillag fordítással a laza nyeletőből a fárasztó állásba szabályozhatjuk orsónkat a legkevesebb időveszteség alatt. Az ebben a kategóriában népszerű elsőfékes típusaink, a CXP Pro Cast és Neo Cast nagyágyúk alaptulajdonsága mindez (szuperlassú dobemeléssel kombinálva), de milyen választási lehetőségünk van abban az esetben, ha a jól bevált nyelető fék előnyeit is élvezni szeretnénk egyazon orsón belül?

1(23)

Óriási méretei miatt önvédelmi fegyverként is funkcionáló hibrid orsó a CXP Giant Long Cast Runner, első-gyors és nyelető fékkel kombinálva!

Az orsó megjelenésére nem lehet panasz, igényes kidolgozás jellemzi, a matt fekete grafit orsóház mellett imponáló a hatalmas fényes fekete alumínium dob, melyre egyetlen hajtókarfordulattal 95 cm zsinórt csévélhetünk fel. A hajtókar szintén alumínium, nagy méretű, masszív hajtókarfogantyúval ellátott.

2(36)

Az óriási rotoron a zsinórvezető görgő csapágyazott, halkan és simán szalad rajta a vastag monofil is.

A dob zsinórkapacitása lenyűgöző. A távdobáshoz leggyakrabban alkalmazott 0,25-ös monofilból majd 500 méret megy rá, így azoknak is jó választás, akik elsősorban a behúzós pecát részesítik előnyben. Az orsó kifogástalanul teszi a dolgát a bojlis botokon, a feederhorgászok körében pedig elsősorban azoknak ajánlható, akik a nehéz heavy, vagy extra heavy háromkilencvenes, vagy négyhúszas botjaikkal a 100 méret feletti távot célozzák be.

3(22)

CXP Long Cast bojlis botom vékony blankjára simul a 8000-es orsó, a szereléket partról kell jóval 100 méteren túl juttatni.

A hatalmas zsinórkapacitás azonban nem minden, és önmagában nem elegendő az akadálytalan távoli dobások kivitelezéséhez. A hibátlan zsinórképnek, a kifogástalan zsinórpakolásnak még nagyobb a jelentősége ahhoz, hogy könnyen tudjunk nagy távokat megdobni. A Giant Long Cast Runner csigatengelyes dobemelő rendszere mértani pontosságú zsinórfektetést produkál!

4(31)

Az 1000 méretes kiszerelésben is kapható, csúcsminőséget képviselő dobozos Carp Expert zsinórok jelentik a megoldást egy ilyen méretű orsó feltöltésénél.

5(25)

Összhangban dolgozó felszereléssel egész testünkkel, teljes súlyunkkal beleállhatunk a dobásba, az eredmény garantáltan 100 méret fölötti lesz.

6(27)

Tekintélyt parancsoló a 80 millimétert meghaladó dobátmérő.

7(30)

Figyelmes és hasznos megoldásokkal is találkozhatunk. Nem kell aggódnunk attól, hogy a zsinór a dob alá, vagy a tengelyre kerül.

A 6+1 csapágyas, lassú áttételű (4,1:1) Giant Long Cast Runner esetében nem csoda, ha úgy érezzük, minden eleme egy kicsit túlméretezett. A megnövelt dobátmérő, a hatalmas rotor, a hajtókar, a soha nem látott méretű felkapókar mégis példás összhangot képez a csigás dobemelő szerkezettel, melynek eredményét a vajsima futásban és a pontosan, finoman állítható-szabályozható fékrendszerekben tapasztalhatjuk.

8(21)

A Giant Runner a végletek távdobó orsója: erősített dobemelő tengely a garancia a hosszú élettartamra és a megbízható működésre.

A gyorsfék megléte révén a hátsó nyeletőféket tetszés szerint ki is iktathatjuk a horgászatunkból. Lehetőségünk van eldönteni melyiket használjuk a kapás kivárásának időszakában, majd miután halunk az önakasztást követően megiramodva zsinórt húz az orsónkról. Jó tudnunk viszont, hogy a Giant Runner nyeletőfékének ereje nagyon tág határok között szabályozható, a maximalisták komoly finomhangolást végezhetnek vele.
Aki viszont nem szeretne vele foglalkozni, és csak a gyorsfék használatára építi fel a horgászatát, egyszerű dolga van: egyötöd fékcsillag fordulattal (azaz 4-5 kattanás) tud váltani nyelető és fárasztó funkció között. Ennyire egyszerű, de mégis milyen komoly!

9(21)

A széles gombbal állítjuk a fékerőt, míg a kicsivel van lehetőségünk az előre szabályozott tartományt finomabbra hangolni.

10(24)

A feladat adott, a lehető legtávolabba juttatni a 16-os lebegő ananászos Motabát.

11(23)

Óráknak tűnő percek. Nagy súly alatt hajlik a bojlis pálca, a partközeli sekély zónában óvatosan történik a fárasztás.

12(21)

Szerencsés szákolással végződött fárasztás. Ilyen kicsi vízben fokozottan benne van a halvesztés esélye.

13(20)

Jutalom a nap végén.

Forrás: Halmos Mihály (EnergoFish)

[wpcsp id=”66658″]

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére
×