Nyílt nevezéses pergető verseny a K-V horgásztavon (versenykiírás)

Egyesületünk a Kapitális Horgász Egyesület 2019. október 13-án vasárnap tartja nyílt nevezéses pergető horgászversenyét a balmazújvárosi K-V horgásztavon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a megmérettetésen.

Nevezési és lemondási határidő: 2019. október 11.

Helyszín:  K-V horgásztó

A versenyhely megközelítése: Balmazújvárost elhagyva Hajdúböszörmény irányába a “nagy kanyarnál” a Hortobágyi halastavak irányába. Parkolás a “kis” tónál a Keleti főcsatorna gátjánál.

A verseny jellege: Egyéni Parti Pergető Verseny

Nevezés: Kapitális Horgász Egyesület tagjainak a nevezés díjtalan, azonban “kaució” megfizetése kötelező, amelyet a versenyző a versenyen történő megjelenése esetén visszakap. (2000 ft)

Külsős nevezőknek 4000 ft/fő, amelyet a nevezési határidő betartásával személyesen a Kapitális Horgászboltban tehetnek meg.

A versenyen maximum 35 horgász vehet részt.

A nevezési határidő utáni lemondás esetén a nevezési összeget nem áll módunkban visszafizetni!

A versenyzők regisztrációja akkor válik aktívvá, amikor a nevezési összeg befizetésre kerül!

A verseny menete:

-07:00 -tól 07:30 -ig: a versenyzők fogadása, megnyitó, sorsolás.

-07:30 -tól 08.00-ig: rajthelyek elfoglalása a sorsoláskor kihúzott emelkedő sorszám szerint!

-Verseny ideje: 08.00-órától 12.00-óráig tart.

-Ebéd: 12:30-tól

-Eredményhirdetés: 13:00

Szabályok:

-Bármilyen pergető módszer és műcsali használata megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható! Pl: a twister fölé nem köthető műlégy! A horgászbotok hossza és súlytartománya nincs limitálva. Csak a szabályosan, nem kívülről akadt ragadozó halak számítanak bele a pontozásba! A halakat a mérésig kíméletesen élve kell tartani, az elpusztult halakat a versenybírók nem mérik le! A versenybe beleszámít a csuka, süllő, harcsa, balin és a sügér.

-A mérők – 3 fő – versenybe a halak teljes hosszát mérik le, halak orrcsúcsától a farok végéig! Mérés folyamatosan zajlik a verseny ideje alatt. Aki méretni akar a láthatósági mellényt a mérés idejére fel kell venni. A versenyen kifogott halat elvinni nem lehet, azt kíméletesen vissza kell helyezni.

-Drop Shot módszer engedélyezett!

-Szájbilincs használata TILOS!!

-Minden versenyzőnek kötelező a láthatósági mellény és a horogkiszedő csipesz!

-Ezek meglétéről a versenyzőknek kell gondoskodni!

Pontozás:

-Minden kifogott nemes ragadozó /csuka, süllő, harcsa, balin, sügér, stb./ cm-ként 1pont. Azonos pontszám esetén a több halat fogó versenyző a kedvezményezett. Amennyiben a darabszám is megegyezik a nagyobb hal fogása a döntő. Ha esetlegesen ez is megegyezik akkor a magasabb indulási számot kihúzó versenyző a kedvezményezett!

Díjazás:

l.-ll.-lll.-helyezettek, valamint a legnagyobb halat, fogó versenyzőket díjazzuk!

Egyebek:

-A versenyen a versenyzők saját felelősségükre vesznek részt, a versenyen esetlegesen történő balesetekért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal! A verseny szabályait a nevezési összeg befizetésével a versenyzők elfogadottnak tekintik!

-A verseny szabályainak kifogásolása ellen óvásnak helye nincs!

-A versenyt minimum 15 fő esetén rendezzük meg! Amennyiben 15 fő alatt van a versenyre jelentkezők száma, úgy a befizetett nevezési díjat a befizetés helyén visszaadják.

-Aki a versenyre benevezett és magánál tartja a befizetésről szóló elismervényt a verseny napján napnyugtáig horgászhat! A nyugta helyettesíti a területi engedélyt, a napijegyet.

-Az esetleges változtatás jogát fenntartjuk!

-Minden nevezőt szeretettel várunk!

Nevezni lehet:

Kapitális Horgászbolt, 4031, Debrecen Kishegyesi út 146.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .