Szobából a Szabadba

Csali Butik 2019 1

Kedves Szülők, horgászó Szülők és ” horgász palánták ” ! Ebben az évben is megrendezzük immár a tizedik gyermek horgász versenyt 3-14 éves korig. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel, most is olyan helyszint kerestünk az esemény lebonyolítására, ahol azok a gyerekek és szülők is találnak maguknak szórakozási és pihenési lehetőséget, akik nem szeretnek horgászni, de szeretik a természetet.

A Csali Butik horgászbolt a Debreceni Csali Horgász Egyesület, valamint ebben az évben a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége a hagyományos ” szobából a szabadba ” gyermek horgász versenyét 2019. június 02-án vasárnap rendezzük meg a balmazújvárosi Szíki-horgász tavon.

Hol is helyezkedik el pontosan a horgásztó és mit kell tudni róla?

Név: Sellő Horgászegyesület Horgászvíz: Szíki tó
Cím: 4060 Balmazújváros külterület 059/8. hrsz.
Elhelyezkedés: Balmazújvárostól 1 km-re Debrecen irányában, gyalog kerékpárral és autóval is megközelíthető.
Vízterület: 6,1 hektár
Átlagos vízmélység: 2 m

Jellemző halfajták:

ponty
kárász
keszeg
amur
süllő
csuka
harcsa
Vágó tok

Csali Butik 2019 1

A Szíki tó 1991-ben létesült a Hortobágyi Nemzeti Park szélén Balmazújvárostól kb.1 km-re a helybeli „SELLŐ” horgászegyesület tagjainak minél teljesebb körü horgászlehetőség biztosítására. Később a tagság hozzájárulásával napi jegyes horgásztatásra is lehetőség nyílott. A tó felülete nád foltokkal tarkított, hol csak 60 cm máshol meg 3m mély. A folyamatos telepítéseknek köszönhetően szinte minden horgász eredményesen távozik a tóról. A tó környezete folyamatosan karban tartott a tagság által végzett társadalmi munka nyomán. Mivel Nemzeti Park területén fekszik, ezért szigorúan ügyelünk a fegyelemre és tisztaságra /pl. sem csikket, sem napra héjat nem lehet szét dobálni/. A tó körül egységes szemetesek vannak elhelyezve elérhető távolságban.

A Horgásztó a 33-as főútvonalon – Füzesabony felé haladva ? a Látóképi csárdánál jobbra kanyarodva Balmazújváros felé közelíthető meg. Tábla jelzi a megfelelő haladási irányt.

A csárdától kb. a 10 km-re lévő Keleti-fő csatorna hídján kell keresztül menni, majd balra kanyarodva a tó parkolójába érkezünk, ahol az ott felállított sátorban várjuk a versenyzők regisztrálását.

A hatályos jogszabályok, melyek a horgászatra vonatkoznak, a tó saját házirendje továbbá tanácsok és egyéb segédanyagok, információk a tóban élő halakról és kifogásukról:

A horgászverseny után a kifáradt horgászpalántákat palacsinta partival várjuk, illetve, azok, akik nagyon megéheztek lehetőségük van egy ebéd ? egy tál étel – elfogyasztására igény szerint.

A nevezési díj 3.000,-Ft/fő, mely összeg tartalmazza az ebédet és a területi jegy árát.

A versenyzők három kategóriában nevezhetnek, 3-6 éves, 7-10 valamint 11-14 éves korig.

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet serleggel jutalmazzuk, a többi helyezettek érmet kapnak részvételükért. Ezen felül természetesen különböző tárgyjutalmakkal kedveskedünk a résztvevőknek.

Töltsünk el egy kellemes napot a szabadban!

VERSENYKIÍRÁS

– Horgászni csak egy bottal és egy horoggal, bármilyen horgászmódszerrel – kivéve pergetés és bojlizás – lehet.

– Etetőanyag és csali nincs korlátozva.

– Pergetés tilos.

– Karikás haltartó használata kötelező!

– Aki rendelkezik ponty matraccal, hozza magával, de bérelni is lehet nagy  hal kifogása esetére.

– Szülők vagy hozzátartozók az első két kategóriában indulóknak korlátozottan segíthetnek a versenyzőnek.

– A kifogott hallal való kíméletes bánásmódot mindenkitől elvárjuk.

Nevezni 2019. május 28-ig a Csali Butik horgászboltban személyesen, a nevezési díj befizetésével és a versenyző nevére szóló, erre az évre érvényes állami jeggyel egyidejűleg lehet.  Igény esetén a kisérőknek 1.500,- Ft/fő ellenében egy tál ételt biztosítunk.

A rendezvényt minimum 20 versenyző nevezése esetén tartjuk meg!

Érdeklődni telefonon az 52/490-759 vagy a 70/315-2109 ill. 70/314-7952 telefonon lehet.

A verseny programja:

08:00 – 08:30-ig gyülekező, regisztráció

08:30 – 09:00-ig felkészülés, etetés

09:00 – 12:00-ig verseny

12:00 – 12:30-ig mérlegelés, eredményhirdetés

12:30  ebéd, palacsinta parti

Díjazás:

1-3. helyezett (kupa, oklevél, érem) mindhárom kategóriában

4- helyezettől (érem)

Legtöbb és legnagyobb halat fogó (oklevél és tárgynyeremény)

 

Jó szórakozást és jó időtöltést kívánunk minden résztvevőnek!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .