0
Your Cart

Kétnyaras ponty telepítés a megye csatornáiba

Ezúton tájékoztatjuk horgásztársainkat, hogy az éves haltelepítési ütemterv felett, a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége a kezelésében lévő vizeibe 2019. április 29-30 án kétnyaras ponty kihelyezését hajtja végre. A kétnyaras ponty telepítésének többek között az is a szakmai indoka, hogy több darab számú pontyot helyezünk ki úgy, hogy elegendő természetes táplálék található a vizeinkben, ami lehetővé teszi a megfelelő hal növekedést.

Célunk az, hogy minél hamarabb fogható méretűvé fejlődjenek a most telepített halak, valamint ponty egyedszám növekedés legyen tapasztalható a vizeinkben, aminek a horgászati eredményekben kell megmutatkozni.

ketnyaras

A kétnyaras pontyokat helyezünk ki a Keleti-főcsatorna kilenc pontján, a Nyugati-főcsatorna 2 pontján, a Hortobágy-Berettyó és a Látóképi Horgásztó 1-1 pontján.

Összesen 6.800 kilogramm, 25 dekagramm egyedsúlyú ponty kerül a vizekbe, ami 27.200 darab halat jelent.  A kihelyezésre kerülő halak 50-50%-a tükör és pikkelyes ponty.

Kérünk minden horgászt, hogy a méreten alul kifogott halakkal kíméletesen bánjanak, vigyázzanak rájuk, mert a holnap halait ma helyezzük az éltető közegükbe, a vizekbe.

 

Forrás: Hajdu-Horgasz.hu

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére