Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!

Kétnyaras ponty telepítés a megye csatornáiba

Ezúton tájékoztatjuk horgásztársainkat, hogy az éves haltelepítési ütemterv felett, a Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége a kezelésében lévő vizeibe 2019. április 29-30 án kétnyaras ponty kihelyezését hajtja végre. A kétnyaras ponty telepítésének többek között az is a szakmai indoka, hogy több darab számú pontyot helyezünk ki úgy, hogy elegendő természetes táplálék található a vizeinkben, ami lehetővé teszi a megfelelő hal növekedést.

Célunk az, hogy minél hamarabb fogható méretűvé fejlődjenek a most telepített halak, valamint ponty egyedszám növekedés legyen tapasztalható a vizeinkben, aminek a horgászati eredményekben kell megmutatkozni.

A kétnyaras pontyokat helyezünk ki a Keleti-főcsatorna kilenc pontján, a Nyugati-főcsatorna 2 pontján, a Hortobágy-Berettyó és a Látóképi Horgásztó 1-1 pontján.

Összesen 6.800 kilogramm, 25 dekagramm egyedsúlyú ponty kerül a vizekbe, ami 27.200 darab halat jelent.  A kihelyezésre kerülő halak 50-50%-a tükör és pikkelyes ponty.

Kérünk minden horgászt, hogy a méreten alul kifogott halakkal kíméletesen bánjanak, vigyázzanak rájuk, mert a holnap halait ma helyezzük az éltető közegükbe, a vizekbe.

 

Forrás: Hajdu-Horgasz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Feliratkozás hirlevelünkre

Kosár
Termék kereső
Nyitvatartás
Hétfő-Péntek 9:00-18:00
Szombat 7:30-14:00
Vasárnap 7:30-12:00