Évadnyitó egyesületi horgászverseny a Látóképi víztározón (versenykiírás) (teltház)

2019. április 7-én vasárnap kerül megrendezésre a KAPITÁLIS Horgász Egyesület évadnyitó horgászversenye, amelynek nem más mint a Látóképi víztározó versenypályája ad otthont. A versenyre csak az egyesület tagjai nevezhetnek maximum 40 fő. A verseny időtartama 4 óra lesz. A versenypálya 3 szektorra lesz bontva és a szektorokon belül a legtöbb halat fogó horgászokból kerül majd ki a dobogósok személye.

Lebonyolítás:

7:00 – 7:15 gyülekező

7:15 – 7:30 sorsolás

7:30 – 7:55 helyek elfoglalása

8:00 verseny kezdete

12:00 verseny vége

12:30 ebéd, eredményhirdetés

Időtartam: 4 óra

Díjazás: Kupa+tárgynyeremény

Gyülekező és a pálya:

A versenyzők helye autóval megközelíthető, sármentes útszakaszon.

Szabályzat:

  • Érvényes a nevezés ha egyesületi tagunk befizette a 2000 ft kauciót. (A verseny napján ez visszajár.)
  • Minden versenyző 1 horgászbottal horgászhat, melyen egyetlen egyágú horog található. A versenyzőnek korlátlan számú botja lehet előkészítve, de egyszerre csak eggyel horgászhat.
  • Pergető és bármilyen rablóhalas horgászmódszer nem engedélyezett a verseny ideje alatt.
  • Felnőtt versenyzőknek a rajthely elfoglalását követően a verseny végéig semmilyen külső segítség igénybe vétele nem engedélyezett.
  • A verseny során egy versenyző maximálisan 17 liter etetőanyagot és 2,5 liter élő anyagot használhat fel, melyből a szúnyoglárva mennyisége nem haladhatja meg a 1 litert, ebből a horogra szánt tűzőszúnyog mennyisége a 0.3 litert.
  • A verseny során kifogott halat kizárólag karikás haltartóban lehet tárolni.
  • 4kg feletti ponty fogása esetén azt jelezni kell a mérlegelőknek, akik azt azonnal megteszik.

Látóképi vízárotó:

A Látóképi-tározó (víztérkód: 09-022-1-1) Hajdú-Bihar megyében, Debrecen belterületi határától mintegy 10 km-re nyugati irányban található, a 33. számú főúttól délre. A tározó mai formájában 1982 óta üzemel a Hajdúhátsági többcélú vízgazdálkodási rendszer I. ütem 1. szakasz részeként. Kialakítása egy egykori folyómeder völgyének völgyzárógáttal történt elzárásával, illetve a Keleti-főcsatornából, tápláló csatornán történő duzzasztással történt. A tározó vízfelülete az üzemi vízszintnél 60 ha. Jelenlegi elsődleges funkciója a mezőgazdasági öntözővíz biztosítása, illetve a belvíztározás, másodlagos funkciója a horgászat.

A Látóképi-tározó határai: a tómeder, valamint a tómeder körül futó változó szélességű (6 ? 12m) parti sáv, illetve az Y alakú tározó belső partvonalán futó cca. 15 méter széles út, valamint a külső partvonal mentén egyes szakaszokon futó 6-8 m széles út.

A horgászrend szerint a tározó területére belépni kizárólag a 33. sz. út felől, a tározó nyugati szárán elhelyezett beléptető kapun keresztül szabad. A horgászhelyek autóval csak akkor közelíthetők meg, ha a beléptető kapu nyitva áll. Ezt a tó körül futó földút jó állapotának fenntartása érdekében szükséges betartani.

Megközelítés:

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..