Megyei páros csónakos pergető verseny 2018 (versenykiírás)

CSONAKOS PAROS PERGETO 837x628

Ebben az évben is megrendezésre kerül inmáron harmadik alkalommal a megyei páros csónakos verseny, amelynek a Keleti főcsatorna ad otthont. A verseny október 28-án lesz megrendezve egy 3,4 km-es szakaszon. A szövetség várja a jelentkezőket, hisz ne feledjétek ez a verseny is beszámít a versenyzői engedély igazolására.

A versenypálya a Keleti-főcsatorna 42. közúti hídtól folyásirányban felfelé 3.400 méter hosszúságú egyenes szakasza. Nagyszámú nevezés esetén a versenypálya a földesi híd felé tovább bővíthető.

CSONAKOS PAROS PERGETO 837x628

SZABÁLYOK:
-Csónak bérlésére nincs lehetőség, minden csapatnak gondoskodnia kell a versenyzéshez szükséges csónakról, és annak kötelező tartozékairól.
-A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani.
-A csapatok a kijelölt versenypályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket.
-A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható.
-Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, tilos!
-A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.
-A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó (grip), vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.
-Elektromos csónakmotor használata megengedett, robbanómotor használata a pálya szűk keresztmetszete miatt NEM megengedett.
-HALRADAR használata ENGEDÉLYEZETT!
-A kifogott halakat a mérlegelésig pontyzsákban tárolva kell élve tartani lehetőleg, a legkisebb sérülést okozva a halnak. Tilos szájbilincsen, pányván tárolni a kifogott halakat. -Mérlegelés után minden kifogott halat szabadon kell engedni. Az eredménybe minden kifogott ragadozó és vegyes táplálkozású (jászkeszeg, domolykó) hal beszámít. Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki. Az itt nem szabályozott kérdésekben az Országos Pergető Versenyszabályzat az irányadó.

Díjazás:

Az első három csapat lesz díjazva serlegekkel, és a támogatók tárgynyereményeivel. A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. A kötelező tartozékok meglétéért a versenyzőt terheli felelősség.

Nevezési feltétel:

-Írásos jelentkezés a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre
-Nevezési díj befizetése
-2018. évre érvényes állami horgászjegy
-csapatonként legalább 1db láthatósági mellény, aminek felvételével halfogás esetén a mérlegelőknek jelezni kell a mérni való zsákmányt.
-Legalább 1 db pontyzsák a halak mérlegelésig történő életben tartásához

Azon horgászok, akik a 2018. évre Országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről. Mivel 2018. évtől a horgászsport területi engedély váltásának általános feltétele a min. két megyei vagy egy országos szintű versenyen való indulás, így tervben van még egy csónakos pergető verseny megrendezése, melynek időpontját a későbbiekben tesszük közzé.

Nevezési díj 10.000,- Ft/csapat, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége 11738008-20014483 számú magánbankszámlára történő utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. A nevezési díj tartalmazza a versenyt megelőző napon az edzés lehetőségét is azon versenyzők részére, akik egyébként érvényes területi engedéllyel a vízterületre nem rendelkeznek.

Nevezési határidő:

2018. október 22-e 18:00 óra.

A verseny legalább 10 nevező páros részvétele esetén lesz megtartva, Amennyiben a versenypálya helyszíne nem alkalmas a verseny megrendezésére ( olyan szinten zavarosodik amely horgászatra alkalmatlanná teszi ), arról a nevezetteket legkésőbb 2018. október 25-ig tájékoztatjuk. Ebben az esetben a versenyt 2018.11.04-én megrendezzük.

 

A Verseny Programja:

06.00- 07.30 Gyülekező a Keleti főcsatorna 42. számú főút közúti híd alatti részénél, regisztráció, csónakok vízre tétele
07:30-08:00 indulási rajtszámok kihúzása, vízre szállás ( a versenyzők 20 másodpercenként kerülnek indításra )
08:00 ? 13:00 verseny (közben mérlegelés mérlegelő csónakból)
13.30- ebéd, eredményhirdetés díjak kiosztása

Megközelítés: Berettyóújfalu felől Földes irányában a 42. számú főúton a Keleti főcsatorna előtt kb 200 méterrel jobbra fordulva, a gátőrház mellett elhaladva található a gyülekezési pont.

Gyülekezési pont GPS koordináta: 47.264579, 21.426513

A versenypálya:

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk!

Debrecen, 2018.02.20.
Üdvözlettel: Parti Attila

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .