Megyei Egyéni Parti Pergető Verseny 2018 (versenykiírás)

masodik nyugati pergeto verseny 104

Lassacskán véget ér a békés halak horgászatának időszaka, ezzel együtt előtérbe helyeződik a ragadozó halak megfogása partról, csónakból, majd később lékről. A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége ez évben is megrendezi a Megyei Egyéni Parti Pergető Versenyt a Nyugati- főcsatornán, melyre a tagegyesületek versenyzőit szeretettel meghívja.

Egyeni nyugati pergeto verseny 2016 005
A verseny ideje: 2018.10.07. (vasárnap)
Helye: Nyugati-Főcsatorna
Gyülekező: A Nyugati-főcsatorna Ohat felőli oldalán a közúti híd lábánál. Debrecen felől a 33. sz. főútról az Árkus-éri közúti hídon való áthaladás után jobbra kell
fordulni a 3322. sz. mellékútra, Tiszacsege irányába a Telekházi útra. GPS koordináta: 47.603418, 20.995

Versenyhely: A Nyugati-főcsatorna Ohat felőli oldalán a közúti híd lábától a 33.sz. főút közúti híd közötti partszakasz.

Nevezési határidő: 2018.09.30.
Nevezési feltételek:
– Írásos jelentkezés a horgaszversenyhbm@gmail.com e-mail címre
– Nevezési díj befizetése
– Hajdú-Bihar megyei horgászegyesületi tagság megléte (kettős tagsággal rendelkező
versenyzők is nevezhetnek)
– 2018. évre érvényes állami horgászjegy

A versenypálya adottságai és a verseny kezelhetősége miatt az első 50 versenyző jelentkezését tudjuk csak elfogadni, mely sorrendet a nevezési díj befizetésének időpontja határoz meg. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk.

A kifogott halak regisztrálása folyamatosan történik. A regisztrálást követően a halakat vissza kell engedni, a fogást a bíróknak azonnal jelezni kell láthatósági mellény felvételével. Mérés után minden halat azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A versenyen csak a partról, vízbelépés nélkül lehet horgászni. Értékelhető halfajok: csuka, süllő, kősüllő, domolykó, harcsa, balin, fekete sügér, csapósügér. A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott, élő ragadozó halak számítanak bele. Bármilyen pergető módszer és műcsali használata megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség
használható. Pl: a twister fölé nem köthető műlégy. A kifogott halakat merítőháló segítségével kell partra emelni, mérésig életben tartani. A halakat a mérésig kíméletesen élve kell tartani, az elpusztult halakat a versenybírók nem mérik le. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata. Minden versenyzőnek kötelező a merítő, a láthatósági mellény és a horogkiszedő csipesz.

Minden kifogott nemes ragadozó cm-ként 1pont+10 bónusz pontot ér. Pl: egy 60cm csuka 60+10=70 pont. A sügér megfogásáért cm-ként 1 pont jár. Azonos pontszám esetén a több halat fogó versenyző a kedvezményezett. Amennyiben a darabszám is megegyezik a nagyobb hal fogása a döntő.

Nevezési díj 5.000,- ft/fő, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 11738008-20014483 bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában (Debrecen, Blaháné u. 4, 4024) lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon horgászoknak, akik az érvényes nevezésük ellenére a versenyen nem vesznek részt, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. A nevezési díj tartalmazza a versenyt megelőző napon az edzés lehetőségét is azon versenyzők részére, akik egyébként érvényes területi engedéllyel a vízterületre nem rendelkeznek. Azon horgászok, akik a 2017. évre Országos horgászsport területi jegyet váltottak,
a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről. A versenyen a versenyzők saját felelősségükre vesznek részt, a versenyen esetlegesen történő balesetekért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal. l.-ll.-lll.-helyezettek, valamint a legnagyobb halat fogó versenyzőket díjazzuk.

A verseny lebonyolítása:
06.30-07.00 gyülekező
07.00 regisztráció, megnyitó, szabályismertetés, sorsolás
07.45-től rajthelyek elfoglalása
08.00 – 13.00 verseny
14.00-tól eredményhirdetés, ebéd

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk.

 

Üdvözlettel: Kocsel Zsolt, Krakkó Tamás

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .