2018-as Országos Horgász Csapat Bajnokság értékelése

ohcsb 2018

Ebben az évben is részt vett megyei csapatunk az Országos Horgász Csapat Bajnokságon, amely idén kifejezetten rossz eredménnyel zárult. Krakkó Tamás a HBM-i Horgász Szövetség sportfelelőse az alábbiak szerint foglalta össze:

ohcsb 2018

Megyénk horgászcsapata hazaérkezett a 2018-as Tagszövetségi Csapatok Országos Bajnokságáról. Az edzésnapok után sok tapasztalatot szerezve vágott neki a 9 fős társaság az első fordulónak, ahol a szektoreredményeket figyelembe véve vállalható helyezési számok születtek. Általánosan elmondható, hogy a 4 órás versenyen 5 és 10 darab pontyot kellett megfogni, az egyéb halfajhoz tartozó zsákmány csak kicsit befolyásolta a versenyt. Szombaton kiemelkedő szektoreredményünk nem született ugyan, de a legrosszabb helyezési számokat is sikerült elkerülni. 7-12 közötti eredményeket horgászott a csapat, mely a szombat esti forduláshoz a 12. helyhez volt elég. Ekkor még valamelyest működött az edzésnapokon összeállított taktika, mely szerint 0.9 kg átlagsúlyú kispontyokra kellett horgászni finomra angolt szerelékkel, kézben tartott boton feszes csalivezetéssel, sok csalimozgatással. Vasárnapra sajnos elsősorban taktikailag nem tudtunk megújulni. Igyekeztünk a szombati fordulóhoz hasonlóan pecázni, de ez már nem volt elég. A halak étvágya pályaszinten csökkent, így a fokozott etetőanyag felhasználás nem vonzotta, mint inkább taszította rajthelyeink elől a bajszosokat. A nálunk többet és jobban horgászó csapatok ezt felismerték, s ennek megfelelően eredményesen állhattak fel a vasárnapi fordulót követően rajthelyeikről. Egyetlen nagyon jó szektoreredményünk született vasárnap, de ez mellett több utolsó, vagy utolsó közeli helyezési számot is begyűjtöttünk. Tudtuk, hogy ez nem lesz elég a szombati eredmény megtartásához. Csapatunk a 19 induló megyei csapatból a 17. helyen végzett, mellyel egyáltalán nem lehetünk és nem is vagyunk elégedettek. Sajnos csapatunknak nincsenek olyan versenyzői, akik rendszeres, egész éven át tartó versenyrutinnal rendelkeznek. Egy-két kiemelt verseny tapasztalatából próbálunk csak építkezni, keveset pecázunk a mezőnyhöz képest magas színvonalú versenyeken. A megyei vagy regionális szintű versenyzés egyáltalán nem elegendő az országos szintű megmérettetéshez. Rendkívül csalódott vagyok, hiszen a 4 napos teljesítményünket utólag értékelve a csapat horgászata közelebb állt a hobbipecához mint a versenysporthoz. Be kell lássuk, hogy az országos szintű jó teljesítményhez sokkal több kell! Sajnos tudok párhuzamot vonni a magyar labdarúgás helyzete és megyénk versenyhorgászata között, hiszen eredménytelenségünk oka itt is több összetevőből áll.”

Forrás: Hajdú-Horgász

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .