Horgászoknak a Látóképi Víztározóról interjú Molnár Miklóssal

latokep 2017

A mai napon kaptuk ezt a levelet Molnár Miklóstól, a Látókéoi víztározót kezelő Pontycentrum Horgász Egyesület elnökétől. Aki kérdez: Szoboszlai Lajos – Aki válaszol: Molnár Miklós Ponty Centrum HE Elnöke. Fontosnak tartjuk ezen információkat közzé tenni, mert látható a változás a tározó életében.

latokep 2017

szoboszlai LajosSzoboszlai Lajos: Elnök úr! Kb. 1,5 éve üzemelteti a Ponty Centrum HE a Látóképi víztározót. Van e valamilyen kiemelkedő tapasztalat, amire támaszkodhatnak a 2018-as évben?

 

 

molnar miklosMolnár Miklós: Nagyon nehéz volt elfogadtatni a horgászokkal az új szabályokat. Sokan el is hagyták a tavat, mások örömére. Állítólag ezek a horgászok voltak a húshorgászok. De akik maradtak elégedettek, hiszen elég meggyőzően hat 24.000. kg betelepített ponty. Tehát a 2018-as évben is arra törekszünk, hogy minél korrektebb környezetet, halban gazdag horgászati lehetőséget, és kellemes pihenést biztosítsunk.

 

szoboszlai LajosSzoboszlai Lajos: Elnök úr! Miben más az Önök nyújtotta szolgáltatás más tavakéhoz képest?

 

 

molnar miklosMolnár Miklós: Szinte egyedülálló, hogy elviheti az ügyes horgász (és még többet is) az engedélye árát a megfogott hal értékében. Nagyon sok helyen ki kell fizetni a ki fogott hal piaci árát, de a legfontosabb szerintem a táj, a tó szépsége, környezete, a víz tisztasága, mélysége. Az Alföldön egyedülálló „tengerszem” a Látóképi tó!

 

szoboszlai LajosSzoboszlai Lajos: Sokan panaszkodnak, rossz időben nem lehet a gátra hajtani gépjárművel. Azonban a napokban tapasztaltam, hogy nagy mennyiségű útalap törmelék került elhelyezésre a tóparton.

 

 

molnar miklosMolnár Miklós: Ez még sokáig problémát fog okozni. Próbáljuk ezt megoldani. A tavasszal szeretnénk egy szakaszt, a belső úton, mechanikailag stabilizálni. Ehhez már most ledeponáltunk 500 m3 darált útalapnak való anyagot a vízparton. Építés közben még 500 m3 fog érkezni. Ez a mennyiség 1 km hosszban járhatóvá teszi a vízpartot. Esős időben is nyugodtan lehet jönni, horgászni.

 

szoboszlai LajosSzoboszlai Lajos: Változtatnak a szabályokon?

 

 

molnar miklosMolnár Miklós: Igen! Sokat beszélgettünk a horgászokkal. Lesznek enyhítések, és bővíteni szándékozunk a nyitvatartási időn, és az éjszakai horgászat is hamarabb fog kezdődni! Ami a legfontosabb változás, a gyermek területi jegy, 3-15 éves korig ingyenes lesz. Továbbá a 12-15 év közötti horgászoknak ingyenes horgásztanfolyamot és vizsgát szervezünk a Hajdú-Bihari Horgászok Szövetségének segítségével, amit ezúton is köszönök a Szövetségnek!

 

szoboszlai LajosSzoboszlai Lajos: Köszönöm a tájékoztatását! Úgy gondolom, még ha nem is egyik napról a másikra, de a Látóképi víztározó hamarosan a megye egyik kiemelkedő jelentőségű horgászvize lesz.

 

One thought on “Horgászoknak a Látóképi Víztározóról interjú Molnár Miklóssal

  1. Nagyon nem látható semmilyen változás az esztelen horgászati idő korlátozásokkal…az eszement szabályokkal, gyakorlatilag a ragadozó horgászatot megölték. A dévérkeszeg védett 20cm alatt badarság, és még sorolhatnám…de ezt már elmondtam 100 helyen százezerszer…Olyan horgászok hagyták ott a tavat akik csak fogták de soha nem vitték a halat, csak én ismerek kb 20-25 embert, pergető ragadozós pecások…racionális szabályokkal nem buktak volna be több százezer Ft bevételt..évente…

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .