Megyei Egyéni parti pergető verseny (versenykiírás)

Tisztelt Horgásztársak! A Hajdú-Bihar megyei Horgász Szervezetek Szövetsége ez évben is megrendezi a Megyei Egyéni Parti Pergető Versenyt a Nyugati- Főcsatornán, melyre a tagegyesületek versenyzőit szeretettel meghívja. A verseny ideje: 2017.11.12. (vasárnap) Helye: Nyugati-Főcsatorna Gyülekező: A Nyugati-főcsatorna Ohat felőli oldalán a közúti híd lábánál. Debrecen felől a 33. sz. főútról az Árkus-éri közúti hídon való áthaladás után jobbra kell fordulni a 3322. sz. mellékútra, Tiszacsege irányába a Telekházi útra. GPS koordináta: 47.603418, 20.995

Versenyhely: A Nyugati-főcsatorna Ohat felőli oldalán a közúti híd lábától a 33.sz. főút közúti híd közötti partszakasz.

Nevezési határidő: 2017.11.08.

Nevezési feltételek:

– Írásos jelentkezés a horgaszverseny@mohosz.t-online.hu e-mail címre

– Nevezési díj befizetése

– Hajdú-Bihar megyei horgászegyesületi tagság megléte (kettős tagsággal rendelkező versenyzők is nevezhetnek)

-A versenypálya adottságai és a verseny kezelhetősége miatt az első 50 versenyző jelentkezését tudjuk csak elfogadni, mely sorrendet a nevezési díj befizetésének időpontja határoz meg. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk.

A kifogott halak regisztrálása folyamatosan történik. A regisztrálást követően a halakat vissza kell engedni. A fogást a bíróknak azonnal jelezni kell láthatósági mellény felvételével, a horgászat a hal regisztrálásáig nem folytatható. A halakat tárolni tilos. Mérés után minden halat azonnal vissza kell helyezni a vízbe. A versenyen csak a partról, vízbelépés nélkül lehet horgászni. Értékelhető halfajok: csuka, süllő, kősüllő, domolykó, harcsa, balin, fekete sügér, csapósügér. A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott, élő ragadozó halak számítanak bele. Bármilyen pergető módszer és műcsali használata megengedett, de csak egyetlen csalival szerelt készség használható. Pl: a twister fölé nem köthető műlégy. A kifogott halakat merítőháló segítségével kell partra emelni, mérésig életben tartani. A halakat a mérésig kíméletesen élve kell tartani, az elpusztult halakat a versenybírók nem mérik le. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.

Minden versenyzőnek kötelező a merítő, a láthatósági mellény és a horogkiszedő csipesz.

Minden kifogott nemes ragadozó cm-ként 1pont+10 bónusz pontot ér. Pl: egy 60cm csuka 60+10=70 pont. A sügér megfogásáért cm-ként 1 pont jár. Azonos pontszám esetén a több halat fogó versenyző a kedvezményezett. Amennyiben a darabszám is megegyezik a nagyobb hal fogása a döntő.

Imi a 46cm-es süllővel. Addig beszélgettünk, hogy kiimádkozta.

Nevezési díj 5.000,- ft/fő, melyet legkésőbb a nevezési határidő lejártáig a 11738008-20014483 bankszámla számra való utalással, vagy személyesen a szövetség irodájában (Debrecen, Blaháné u. 4, 4024) lehet befizetni. A horgász szövetség által elfogadott nevezéseket visszaigazoljuk. Azon horgászoknak, akik az érvényes nevezésük ellenére a versenyen nem vesznek részt, a nevezési díjat nem áll módunkban visszafizetni. Azon horgászok, akik a 2017. évre Országos horgászsport területi jegyet váltottak, a versenyen való részvétel után igazolást kapnak a Magyar Országos Horgász Szövetség felé megyei szintű bajnokságon való részvételről. A versenyen a versenyzők saját felelősségükre vesznek részt, a versenyen esetlegesen történő balesetekért, károkért a rendezőség felelősséget nem vállal.

l.-ll.- lll.-helyezettek, valamint a legnagyobb halat fogó versenyzőket díjazzuk.

A verseny lebonyolítása:

06.30-07.00 gyülekező

07.00 regisztráció, megnyitó, szabályismertetés, sorsolás

07.45-től rajthelyek elfoglalása

08.00 – 13.00 verseny

14.00-tól eredményhirdetés, ebéd

A versenyre jó felkészülést, eredményes versenyzést kívánunk.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .