25 méternyi csukát fogtak a versenyzők a Keleti-főcsatornán (beszámoló)

keletis pergető 2017 02

A megyei páros csónakos pergető versenyen 21 csónak indult el, melynek versenyzői összesen 75 darab halat fogtak. Az összmennyiség nagy része csuka volt, néhány csapósügér és egy balin kíséretével. A 75 hal mintegy 25 méternyi hosszúságot tett ki.

keletis pergető 2017 01

A kicsit párás, ködös időben a csapatok már világosodás előtt a parton serénykedtek, lázasan szerelgetve csónakjaikat. Regisztrációt követően a megyei szövetség elnöke, Márkus Gábor nyitotta meg a versenyt, majd Parti Attila tartott rövid szabályismertetést a versenyzők részére. Sorsolást, csoportos vízre szállást követően 08:00-kor kezdődött a verseny.

keletis pergető 2017 06

keletis pergető 2017 010

keletis pergető 2017 09

A versenyzők villámrajtot vettek, hiszen a kezdést követő percekben máris fogták a kisebb méretű csukákat. A pálya hossza mintegy 3 km hosszúságúra volt kijelölve. Néhány versenyző igyekezett a legtávolabbi, nyugodtabb részeket meghorgászni, míg mások a közelben maradtak. A versenyzők dolgát nehezítette a vízfelszínen úszó nagy mennyiségű rucaüröm, ami főleg a pálya felső részére volt jellemző.Ennek ellenére itt is, ott is, folyamatosan hallani lehetett egy-egy fogásról.

keletis pergető 2017 07

keletis pergető 2017 08

keletis pergető 2017 04

keletis pergető 2017 03

Leginkább apró, 5-7 cm-es gumihalak és támolygó villantók kerültek a tekerős pecákra, mely csalik vontatása leginkább a partszéli növényzet közelében volt eredményes. Más típusú (sokhorgos) csalikat a növényzet miatt ugyanis nem lehetett akadás mentesen vezetni. Versenyzői szemmel nézve, egy egyenlő esélyeket biztosító pályán horgászhattunk, ahol minden csapat fogott legalább 1-2 halat, a középmezőny 4 és 6 halat zsákmányolt, míg a legjobbak 12 darabos fogásig is eljutottak.

keletis pergető 2017 05

Eredmények:

I. Gyöngy László, Gyöngy Alexandra 312 cm, 12 db. hal

II. Szeregnyi László, Gyarmati Ottó 220 cm, 7 db hal

III. Szántó Sándor, Madarász András 204 cm, 6 db. hal

A verseny legnagyobb halát (74 cm-es gyönyörű csuka) Hegedűs Csaba fogta, melyet külön díjaztunk.

keletis pergető 2017 011

A verseny támogatóinak köszönjük felajánlásaikat, melyeket tárgynyeremények formájában adtunk át a díjazottaknak. Kapitális Horgászbolt, Hobbybolt Horgász és Kisállat Kereskedés, valamint a Dreamfish Horgászbolt. A legnagyobb halat fogó versenyző díját a Fish-Fantom Horgászbolt támogatta.

Külön köszönjük a berettyóújfalui Fish-Fantom Sporthorgász Egyesületnek, hogy az egyesületük birtokában lévő horgászházat versenyzőink részére felajánlották, valamint reggel kávéval, teával az érkezőket vendégül látták

Inkább baráti összejövetel, mint vérre menő verseny, ami az eredményesség oltárán a barátságot és a jó hangulatot feláldozza. Nen volt ez a verseny más, mint egy hobbi köré csoportosuló, az élet más-más területeiről érkező emberek csoportja, akik igyekeznek jól érezni magukat. Ahhoz meg, hogy igazán jól érezzük magunkat, a halfogáson túl, barátságos hangulat is kell. Úgy éreztem, ez is adott volt.

 

Forrás: TOP-FISH Horgász Egyesület

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .