Címünk: 4031, Debrecen Kishegyesi út 146. Tel.: (52) 739-299 Email: info@kapitalis.eu Rendelj akár regisztráció nélkül!
Horgászkártya
Kapitális Horgász Egyesület

Törpeharcsa gyérítés a Tisza tavon – nem csak varsával

Az utóbbi hetekben bizonyára sok Tisza-tavi horgász észrevette a vízfelszín közelében bolyokban mozgó törpeharcsa-ivadékok tömegét. A lassú mozgású, nagy egyedszámú csapatok begyűjtésével hatékonyan csökkenthető ennek a sok bosszúságot okozó inváziós fajnak az utánpótlása. A varsás, csapdás gyérítés mellett ebben az időszakban lehetőségünk van a legkisebb egyedek gyérítésére is.

Társaságunk évente rendszeresen felméri a Tisza-tó aktuális halállományát. A munka során rögzítjük a különböző mintavételi szakaszokon elektromos kutatói halászgéppel fogott halak faját, korosztályát és egyedszámát. Eközben több törpeharcsabolyt is kifogunk, ám ezeket ? ellentétben az őshonos halakkal ? nem engedjük vissza. A kutatómunka járulékos hatásaként így az utóbbi hetekben már több mint 100 kg törpeharcsa-ivadékot távolítottunk el a tározóból. Ez nem tűnik túl soknak, de ha belegondolunk, hogy 1 grammos egyedekről van szó, akkor könnyen megállapítható, már több mint 100.000 db ivadék került ki a vízből, ennyivel kevesebb fogyasztja őshonos halaink táplálékát. A gyérítést mindaddig folytatjuk, amíg az ivadékok növekedésével a bolyok fel nem bomlanak.

Forrás: Tisza tavi Sporthorgász

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Feliratkozás hirlevelünkre

Kosár
Termék kereső
Ünnepi nyitvatartás

Okt. 20. szombat 7:30-14:00

Okt. 21. vasárnap 7:30-12:00

Okt. 22. hétfő 9:00-14:00

Okt. 23 kedd ZÁRVA

Szállítás

Futárral: 1490 Ft

Pick Pack pont: 990 Ft

Ingyenes 20.000 Ft felett!!!