Tudnivaló a megyei csapatversenyhez

hajduhorgasz

Kedves Egyesületi Vezetők! 2017.05.21-én rendezzük meg a megyei csapatversenyt. A versennyel kapcsolatban egy-két információt szeretnék veletek megosztani. A Sziki-tó befogadóképességének megfelelően 12 csapat részvételét fogadjuk el a versenyre.

sziki horgaszto balmazujvaros 12Ezzel a csapatlétszámmal maximálisan ki fogjuk használni a tó befogadó képességét. Az ifjúsági horgászok részére ez évben is külön szektort alakítunk ki, melynek helye: a tó Keleti-főcsatornával párhuzamos Keleti oldala. A tó ezen részén a part és a szemközti nádfal  távolsága 13-15 méter, így az ifjúsági szektorban horgászók elsősorban spiccbotos és rakósbotos felszereléssel készüljenek, matchbotos horgászatra nem minden hely alkalmas.

hajduhorgasz

A felnőtt szektorokban ülő horgászok mögötti hely korlátozott. Az esetlegesen hátratolt és nem használt rakósbotok egy-egy helyen teljesen elzárhatják a versenyző mögötti közlekedési utat. A verseny korábbi jó hangulatának megőrzését szem előtt tartva nem zárhatjuk le a versenyzők mögötti részt, hiszen ez esetben egy olyan steril környezetet teremtenénk, mint amikor a focimeccseket üres stadionban zárt kapuk mögött tartják. Így kérem a csapatvezetőket és a versenyzőket is, hogy a gáton kellő figyelemmel közlekedjenek, tartózkodjanak, vigyázva a horgászok értékeire. Javaslatom szerint célszerű lesz a verseny során tartósan nem használt rakósbotot kettévenni, ezzel helyet biztosítani a gáton való közlekedéshez.

A tóban tokhal fogása nem kizárt a verseny során. A horogra csalt tokhalakat egységesen 1kg átlagsúllyal fogjuk beszámítani a versenybe oly módon, hogy ezen halakat nem kell haltartóba tenni, hanem a szektorokban lévő versenybíróknak be kell mutatni, majd azonnal vissza kell engedni a tóba.

Várunk benneteket szeretettel.

Üdvözlettel: Krakkó Tamás

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .