Vízi rendészeti akció

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége mindig is kiemelt feladatának tekintette a halőrzést, valamint a környezet és természetvédelmet egyaránt. Az utóbbi évek gyakorlatát követve idén is megszervezzük a saját halőri állományunk bevonásán túl a rendőrséggel, a Keleti-főcsatorna melletti települések mezőőri szolgálatával és a társadalmi halőrökkel közösen végrehajtott halőrzési akciót.

Az akció 2017. május 07-én kerül lebonyolításra a Keleti-főcsatorna teljes hosszán, valamint a szövetség kezelésében lévő vizeken.

Az akció célja a halgazdálkodási törvényt és a helyi horgászrendet megsértők, tiltott eszközzel vagy tiltott módon horgászók, az állatkínzást, lopást és egyéb bűncselekményt elkövetők kiszűrése. A horgászatra jogosító okmányok, kiemelten a területi engedélyek meglétének az ellenőrzése, a tilalmi idők betartásának, méret illetve a mennyiségi korlátozások betartásának, védett hal egyedét megtartásának, vízi rendészeti szabályok betartásának az ellenőrzése.

Az akció megelőző és demonstratív jellegű, melyet a későbbiekben is meg kívánunk ismételni az év folyamán.

 

Debrecen, 2017. május 4.

Cserepes Norbert Ernő

     ügyvezető elnök

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .