Ismét 30 mázsa a Látóképi víztározóba

latokepi telepites

Lesz mit fogni a Látóképi-tóban, kedden harminc mázsa pontyot telepítettek a víztározóba. Van köztük tükör és pikkelyes ponty is. Mivel a környezeti adottságok miatt a ponty nehezebben szaporodik, így idén már másodszor telepítettek ebből a halfajból a tóba. Ez azt jelenti, hogy 2-3 hónapra elegendő mennyiségű halat biztosítottak a horgászok számára, akik szerint így már csak az időjárás akadályozhatja a jó fogást.

DehirBőven lesz hal a Látóképi-tóban

Én 7 éve horgászok a Látóképi-tavon, általában voltak fogásaim mindig, de ez az utolsó két év, a tavalyi meg az idei, már jobbak voltak. Tavaly is közel 100 kilót fogtam – hallhattuk Kocsis Ferenc horgászt.

Évente 9 ezer ember horgászik a Látóképi-tónál. A most telepített ponty mellett  süllőt, harcsát, sőt még fekete sügért is lehet fogni, ami Magyarországon is egyedülálló mennyiségben úszkál ebben a vízben. A tavon a halgazdálkodási feladatokat a Ponty-Centrum Horgász Egyesület végzi. Kedden jelentették be, hogy bár a tavasz a halak szaporodási időszaka, mivel a pontyok szempontjából ez itt nem jelentős, ezért a kormányhivatallal egyeztetve úgy döntöttek, májusban nem lesz horgásztilalom.

latokepi telepites

– Kérvényeztük azt, hogy május elsejétől május 31-ig jogszabály szerinti pontytilalom ne legyen érvényes a Látóképi tározóra, így gyakorlatilag egész évben lehet pontyra horgászni nálunk. Nem lesz az idén pontytilalom – közölte Halasi-Kovács Béla, a Ponty-Centrum Horgász Egyesület ügyvivője.

A pontytelepítés most egy időre leáll, mert ilyenkor már a halastavakból is elfogynak a halak. Legközelebb majd nyáron lesz lehetőség újra pontyokat telepíteni a Látóképi víztározóba.

 

Forrás: Dehír.hu

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .