Tavaszi csalizások, tippek – szezonkezdés

A hideg téli hónapokban a pontyhorgászok és a felszerelések is pihenni mennek egy időre, türelmetlenül várva, hogy a tavak ledobják magukról a jégpáncélt. A nappalok végül egyre hosszabbak és melegebbek lesznek, míg a pontyozók újra kedvenc szenvedélyüknek hódolnak. A különböző nyílt napok, kiállítások viszont a holt szezonban is várják a horgászokat, sok újdonsággal, előadásokkal, tippekkel, trükkökkel, amit a későbbiekben hasznosítani tudnak majd a vízparton.

A CC Moore sokszínű szortimentjében is akadnak szép számmal olyan termékek, melyek egész évben jól működhetnek, de kiváltképp a hidegvízi horgászotoknál fejthetik ki igazán a hatásukat. A Live System elnevezésű bojli család  kora tavasszal remek választás lehet, hiszen ez az intenzív, krémes tejes illattal rendelkező, valamint magas bel tartalmi értéket képviselő csaliban megtalálható az élesztő, a kukoricacsíra likőr és annak por változata, valamint madáreleség, tejprotein por és növényi fehérjék. Hallisztet nem tartalmaz, nagyon könnyen emészthető, vízbe érkezéskor pedig elkezdeni kibocsájtani az aminosavakat, nyomelemeket, vitaminokat. Négy méretben (10, 15, 18,24 mm) méretben kerül piacra, így mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót.

Ha eljő a tavasz….
….a Live System család…
…remek választás

A  Live System kollekcióban egy dip is helyett kapott, amely  tömény és koncentrált formában magába foglalja a kész bojli folyékony összetevőit, így a hatás még jobban fokozható. Csalizás előtt belemártani, esetleg több napig, óráig is áztathatjuk benne a hajszálra szánt kész bojlit. Teljesen Pva barát, egy ? két szem bojli felezésével, összetörésével, a horog mellé akasztva koncentrált és pontos etetést hozhatunk létre. Főzött magok, csemegekukorica mellé is bátran ajánlható, 20-30 ml keverjünk el egy kilóhoz, vagy etetőanyaghoz.

Dip-dip húrrá!

A kész bojlikon kívül egy bag mix is a családhoz tartozik, amely az idei év újdonsága. Az egyedi etetőanyag a korábban megismert stick mix tovább fejlesztett, darabosabb változata, pelletekkel, darabolt bojlival, nagyobb szemcseméretű madáreleséggel kiegészítve. Vízzel, más folyékony adalékkal összekeverve, etetőkosárba, pasztaólomra gyúrva, valamint PVA hálóba helyezve sokrétűen használható.

Bag Mix a PVA-ba. Koncentráltan tökéletes

A sorból egy különleges horog csali a Live System Glugged Hookbaits sem maradhat ki, amely egy rendkívül attraktív, Live System Dip-ben ázott, 10×14 mm hordó alakban forgalomba kerülő bojli. Kis méretének köszönhetően a feeder és finomszerelékes horgászok igazi favoritja. Hideg téli hónapokban egy igazi ponty mágnes.

Egy igazi kuriózum a termék palettán
A jégolvadás utáni….
…első számú fegyver

Említést érdemelnek még a család pop-up-jai hiszen a csalinkat kikönnyíthetjük vele, vagy akár önmagában, Chod szerelék formájában is alkalmazhatjuk. Az új tag, a fehér szín is megjelent végre a palettán az idei évben 13/14 mm méretben vegyesen. Köztudott, hogy a pontyokat mágnesként vonzza, és az egyik legfigyelemfelkeltőbb szín.

Minden hol jó, …
…de a legfogósabb a fehér
Lebegő csali felkínálási…
…praktikák

A rengeteg terméknek ez csak egy pici töredéke, sok-sok oldalon keresztül lehetne taglalni a különböző folyékony és por alapú összetevők felhasználásával kapcsolatos ötleteket. Mostani írásomban kizárólag a Live System családot mutattam be és igyekeztem néhány hasznos tanácsot adni a kora tavaszi szezonkezdésre, eddigi tapasztalatainkra támaszkodva, melyekkel megnövelhetjük a fogási esélyeinket a felmelegedő és lassan ébredő vizekben. És végül zárszóként egy fenomenális tipp, amellyel drasztikusan növelhetjük fogási esélyünket. A CC Moore palettán megtalálható egyedi folyékony pörköltmogyoró kivonattal a Live System kész bojlit felturbózva egy igen pikáns, attraktív és vonzó csalit eredményez!

A Live System kész bojli folyékony pörkölt mogyoró kivonattal…
…több mint csábító

Jó kísérletezgetést és eredményes szezont kívánok minden horgásztársamnak, természetesen szem előtt tartva a legfontosabbat: Fogjuk meg és engedjük vissza uszonyos barátainkat!

Tisztelettel Czifra Antal és a Pontycentrum

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .