0
Your Cart

Hogyan váltsunk Országos horgászsport területi jegyet?

Gondolom többeknek felkeltette érdeklődését a MOHOSZ 2016 novemberében kiadott összevont területi jegyekről szóló táblázata. Sok-sok kérdés merült fel ezekről a jegytípusokról, a kedvencem az volt, hogy csak ezek lesznek-e? Természetesen nem, ezek a jegyek egy plusz jegytípust jelképeznek, főleg olyan horgászoknak, akik járják az országot és több helyen próbálnak szerencsét, illetve a versenyhorgászoknak.Én jómagam pergető horgásznak tartom magam, bár nyáron 1-1 napra belekóstolok más technikába is. Az esetek zömében egy bottal horgászom, így az eddigi engedélyeim 50% kihasználatlan volt.

Amikor megláttam a táblázatot, akkor az Országos horgászsport területi jegy az a jegy volt a maga 25000 forintos árával, amelyet nekem találtak ki. Érvényes a teljes Keleti-főcsatornára, Nyugati főcsatornára, a Tisza egész magyarországi szakaszára, Bodrogra, Hernádra, Körösökre, Berettyóra, csupa olyan vízterületre, amelyre egy Debrecenben élő pergető sporthorgász eljárhat, nem győzőm hangsúlyozni évi 25 ezer forintért. Sőt itt a csavar, még halat is hozhat el, ugyan nem sokat, de hozhat el.

Természetesen minden kedvezményes engedélynek van feltétele. Így ennek a területi jegynek is. Szükséges hozzá igényelni egy versenysport igazolvány, úgynevezett SIR-kártyát. Letöltés és kitöltés után el kell küldeni a Mohosznak, levélben vagy e-mail formájában és ők azt kiküldik nekünk levélben.

818440_versenyengedely-kartya

Természetesen attól, mert még papíron versenyzők vagyunk, az nem elég hozzá. Ugyanis ahhoz, hogy a következő évben is kaphassunk ilyen engedélyt részt kell venni legalább egy, tagszervezeti (megyei), vagy országos bajnokságon. Ebből itt Hajdú-Biharban lesz 2017-ben legalább négy verseny.

Amikor megérkezett a kártya és megváltottad 2017-re érvényes állami jegyedet, akkor gyere be hozzánk és mi kiállítjuk neked a számodra megfelelő összevont területi jegyet.

Igénylés folyamata:

A SIR kártyák minden év december 31.-ig érvényesek, ezért ezeket minden évben meg kell újíttatni! A kártya térítési díja 3000 forint, mely tartalmazza a kártyadíjat, a MOB felé fizetendő 1000 forintos tagsági és előállítási díjat, valamint a 2000 forintos versenyzői tagdíjat. Kedvezményre jogosultak a 18 éven aluli sportolók, számukra 1800 Ft a térítési díj, a 14 éven aluli, valamint a mozgás- és látássérült sportolóinknak az 1000 Ft-os alapdíjat kell megfizetnie. A versenyengedély kártya térítési díját átutalással a MOHOSZ számlaszámára: OTP Bank: 11707024-22102320-00000000, vagy a MOHOSZ címére (Bp. 1124 Korompai u. 17.) kell befizetni postai utalványon.

Az 1000 forintos SIR-kártyadíj egyben a MOB felé fizetendő tagsági és kártya előállítási díj, melyet a MOHOSZ köteles átutalni a MOB részére!

A regisztrációs kártya igényléséhez kérjük versenyzőinket, hogy töltsék ki a letölthető regisztrációs űrlapot és azt postán vagy e-mail-ben szíveskedjenek mielőbb megküldeni a címünkre (1124 Budapest. Korompai u. 17. vagy sirkartya@mohosz.hu). Kérjük, amennyiben szeretnének fényképet is megjeleníteni a kátyán, akkor szíveskedjenek egy 3,5×4 cm-es vagy digitális formátumban egy 50 kilobyte-nál nem nagyobb igazolványképet is megküldeni részünkre.

Sir Kártya igénylő letöltés

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

2 thoughts on “Hogyan váltsunk Országos horgászsport területi jegyet?

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére