0
Your Cart

Pofon a Szeszélyes-Keletitől (versenybeszámoló)

Megyei Szövetségünk 2016. december 11-én rendezte meg első csónakos pergető versenyét, amelynek helyszínéül a Keleti főcsatornát választották. Bár rövid volt a nevezési határidő, mégis 12 csapat gondolta úgy, hogy megméretteti magát a számomra oly kedves csatornán. Nevezési sorrendben történt az indulás sorrend megállapítása, nekünk az előkelő 4 szám jutott.

Bevetésre készen a csónakok.
Bevetésre készen a csónakok.
Vízen vártuk az indulólást jelző dudát
Vízen vártuk az indulólást jelző dudát
Előny volt a robbanómotor, ha jó helyre akartál leállni.
Előny volt a robbanómotor, ha jó helyre akartál leállni.

Az 5 órás versenyen több taktikát is lehetett volna alkalmazni. Csapatunk a stégek lábánál található apró csukákra és töréseken megálló bicskákra tette  le a voksát. Horgásztunk már párszor a Keleti-főcsatornán és ezekből a halakból össze szedhető jó pár darab ennyi idő alatt. Sajnos ez a módszer ezen a versenyen nem működött.

Sajnos már a verseny első felében kiderült, hogy kedvenc csatornám megviccel minket, hiszen a hírek 2db hal megfogásáról érkeztek. Tudtuk, hogy egy jobb hallal már a dobogóra is kerülhetünk.

Végül nem így lett. Hal nélkül úsztuk meg a versenyt, csak a leharapott korong farok árulkodott arról, hogy van hal a vízben. Be kell valljam ez a Keleti-főcsatorna, egyszer kegyes, máskor pedig tehetünk bármit, akkor sem. Összesen 7 hal került a mérlegelő csőbe. Kettő csapat tudott duplázni, így mi az előkelő hatodik helyen végeztük 🙂 Nem volt egyszerű halat fogni gratulálok azoknak a csapatoknak, akiknek ezt sikerült megvalósítani.

keleti_focsatorna_csonakos_pergeto_2016_24
A versenyt Szabó Norbi – Hegedűs Csaba páros nyerte 84cm összfogással. A második helyen Göblyös Attila – Nádházi Péter páros szerepelt 57cm-rel. A harmadik helyezett Fábián Dónát – Számel Péter páros 48cm összfogással.

keleti_focsatorna_csonakos_pergeto_2016_27

Köszönjük szépen a Megyei Szövetségtől Cserepes Ernőnek, Kató Zoltánnak, Krakkó Tominak és Parti Attilának, hogy szervezésükkel előrébb vitték a megyei pergető életet.

Remélem 2017-ben is lesz lehetőségem részt venni itt egy versenyen. A Keleti ismét adott egy pofont. Nem tudunk még róla mindent.

üdvözlettel: Balla Mihály

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

2 thoughts on “Pofon a Szeszélyes-Keletitől (versenybeszámoló)

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére