Páros csónakos pergető horgászverseny a Keleti-főcsatornán (versenykiírás)

2016. december 11-én (vasárnap) a  Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége szervezésében  páros csónakos pergető horgászversenyt rendezünk a  Keleti-főcsatorna balmazújvárosi szakaszán. A versenypálya a Keleti-főcsatorna Balmazújvárosi vízszinttartó zsiliptől a hajóforduló előtt található, utolsó hétvégi házig tart. ( megközelítőleg 2.2-2.3. km. hosszúságú szakasz ) A versenyre előzetes jelentkezés szükséges.

keleti_focsatorna_kuttyogatas_02Csónak bérlésére nincs lehetőség, minden csapatnak gondoskodnia kell a versenyzéshez szükséges csónakról, és annak kötelező tartozékairól.

A csónakokban a jogszabályok által előírt kellékek használata kötelező, a vízi közlekedés országos és helyi szabályait minden versenyző köteles betartani.

A csapatok a kijelölt pályán szabadon mozoghatnak, azonban csónakjaik 50m-en belül nem közelíthetik meg egymást, kivéve a helyváltoztatás közbeni keresztezéseket.

Keleti főcsatorna Balmazújvárosi zsilip
Keleti főcsatorna Balmazújvárosi zsilip

A versenyen (a klasszikus légyen és streameren kívül) bármilyen gyári, vagy házi készítésű műcsali használható. Természetes csalival horgászni tilos! (pl.: döglött kishallal való pergetés). A forgókanalak, wobblerek hármashorga lehet légyszerű. Önálló, szóló legyek, streamerek használata, beleértve a balinólmos-legyes készséget is, tilos!

A verseny értékelésébe kizárólag a szájba, vagy a kopoltyúfedő hátsó vonalától előre, a száj közvetlen közelébe akadt, horoggal fogott ragadozó halak számítanak bele.

A kifogott halakat merítőháló segítségével kell csónakba emelni. Tilos szájfogó, vágóhorog és minden egyéb a halaknak sérülést okozó eszköz használata.

keleti_focsatorna_003

Elektromos csónakmotor és robbanómotor használata megengedett, azonban robbanómotor használata esetén, helyváltoztatás közben, csakis alapjáraton lehet a versenyben lévő csapatokat megközelíteni.

A kifogott halakat a mérlegelésig pontyzsákban tárolva kell élve tartani lehetőleg, a legkisebb sérülést okozva a halnak. Tilos szájbilincsen, pányván tárolni a kifogott halakat. Mérlegelés után minden kifogott halat szabadon kell engedni. Az eredménybe minden kifogott ragadozó hal beszámít. Az eredmények a csapat által kifogott halak teljes hosszát centiméterben összeadva alakulnak ki. Az itt nem szabályozott kérdésekben az Országos Pergető Versenyszabályzat az irányadó.

keleti_01

Díjazás: Az első három csapat lesz díjazva serlegekkel, és a támogatók tárgynyereményeivel.

A versenyen mindenki saját felelősségre saját csónakkal vehet részt. Az esetleges balesetekért a rendezőség nem vállal felelősséget. A kötelező tartozékok meglétéért a versenyzőt terheli felelősség.

Nevezési díj csapatonként 6000.-ft,  amely magába foglalja a napijegy, pályarendezés, díjazás és az ebéd költségeit.

keleti_02

Nevezési feltétel: 

2016-évre érvényes állami horgászjegy, és csapatonként legalább 1db láthatósági  mellény, aminek felvételével halfogás esetén a mérlegelőknek jelezni kell a mérni való zsákmányt.(A mérlegelés mérlegelő csónakból folyamatosan történik )

Nevezni lehet s telefonon: 06/30 2073-833 (Parti Attila ), e-mail: partiattila@vipmail.hu

Kérjük a nevezőket, mindenképpen adjanak meg elérhetőséget.

Nevezési határidő: 2016. december 08-a 18:00 óra.

A verseny csak legalább 10 nevező páros részvétele esetén lesz megtartva, Amennyiben a versenypálya helyszíne nem alkalmas a verseny megrendezésére (befagy vagy olyan szinten zavarosodik amely horgászatra alkalmatlanná teszi ) , arról a nevezetteket legkésőbb 2016. december 09-ig tájékoztatjuk.

A Verseny Programja:

06:00 – 07:30 Gyülekező a Balmazújvárosi vízszinttartó zsilipnél található parkolóban, regisztráció, csónakok vízre tétele

07:30 – 08:00 indulási rajtszámok kihúzása ( a versenyzők 20 másodpercenként kerülnek indításra )

08:00 – 13:00  verseny (közben mérlegelés mérlegelő csónakból)

13.30 – ebéd eredményhirdetés díjak kiosztása

 

Megközelítés: Balmazújváros felől Hajdúböszörmény felé haladva a Keleti-főcsatorna hídján áthajtva 160 méter után balra lehajtva a bekötőútra, majd innen visszafelé haladva a Keleti-főcsatorna irányába a folyót elérve jobbra kell fordulni. Ezen az úton haladva 370 métert megtéve érhető el a gyülekezési pont.

Az M35 autópályán Debrecen irányába haladva a balmazújvárosi lehajtónál kell letérni. Ezen az úton végighaladva a Balmazújváros-Hajdúböszörmény útra kell felhajtani. Itt jobbra, Balmazújváros irányába fordulni, majd 320 méter megtételét követően a Keleti-főcsatorna hídja előtt lehajtani a jobbra található bekötőútra és a fentiekben részletezettek alapján a gyülekezési ponthoz jut.

Gyülekezési pont GPS koordináta: 47.634139, 21.372625.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .