Augusztusi megyei haltelepítés 2016

kv telepites

Az augusztusi hónap a horgászok egyik kedvelt időszaka: sokan látogatják ilyenkor a vízpartokat a megyében üdülők, szabadságon lévők, a víkendház tulajdonosok is többnyire kint tartózkodnak és akinek lehetősége van szintén meg-megfordul egy-egy horgászvíznél. Erre való tekintettel – a négy héttel korábbi halasítás után – augusztus 8-án (hétfőn) ismét haltelepítéseket végeznek a Keleti-főcsatorna Balmazújváros-Bakonszeg közötti szakaszán.

A halkihelyezések mennyiségénél a bevételek nagysága a kiindulási alap: ezt figyelembe véve most 1500 kg méretes pontyot telepítenek ki az 53 km-es vízszakasz különböző pontjain.

nyugati-pergeto-verseny-22

A Nyugati-főcsatorna Gyökérkút-Fényestó közötti szakaszán négy nappal korábbra, augusztus 4-ére (csütörtök) tervezik az itteni bevételből megvásárolt 400 kg méretes ponty telepítését.

A nagy érdeklődésre tekintettel ezúttal nem lesz érvényben a horgászati és halfogási tilalom, viszont számítanak a horgásztársak sportszerűségére és az ellenőrzéseket is fokozzák!

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .