0
Your Cart

Pontytelepítés a Keleti főcsatornába 2016.07.11

1956. július 14-én Bakonszegnél ünnepelték a Keleti-főcsatorna építésének befejezését. Nagyon sok akkori fiatal és felnőtt számára is a tiszalöki öntözőrendszer csaknem 100 km-es vízi útja, a „Keleti” jelentette a horgászszenvedély kialakulását.A főcsatorna halászati hasznosításában 20 év óta már a horgászat a kizárólagos halfogási lehetőség.keleti_focsatorna_003

A Balmazújváros-Bakonszeg közötti 53 km-es vízszakasz haszonbérlője a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség, amely rendszeresen, tavasztól-őszig havonkénti gyakorisággal gondoskodik a halutánpótlásról: az idén márciustól-júniusig 4000 kg méretes pontyot és 10.000 db előnevelt süllő ivadékot telepítettek különböző pontokon a főcsatorna vizébe.

A folytatás július 11-én (hétfőn) következik, amikor is ismét 1500 kg ponttyal gazdagítják a kedvelt horgászvíz halállományát.

Az eddigi telepítéseket követő 3 napos tilalmi idő most is hatályba lép, s így 11-12-13-án pontyfogási tilalom lesz érvényben!

Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére