0
Your Cart

III. Balmaz-Masters horgászverseny (beszámoló)

2016. március 13-án, vasárnap került megrendezésre a balmazújvárosi Sziki-horgásztavon a III. Balmaz-Masters Horgászverseny. Reggel közepes erősségű, észak-keleti szél fogadta a horgászokat, a kissé télies időjárás nem riasztott el senkit, 10 órakor, dudaszóra kezdetét vette a peca.

A versenypálya adottsága miatt, 26 fő foglalt helyet a parton, három szektorra osztva: egy tíz fős, és két nyolc fős.  Az első halak rakósboton jelentkeztek, de később a matchbot bizonyult a legjobb módszernek.  A meghorgászott távok különbözőek voltak, a második órában a 20 méteres dobás távolság elegendő volt dévérek fogására, azonban a verseny felétől a hosszabb, 30-35 méteres táv nagyobb kárászokat és pontyot is adott.

Szereléket tekintve, az úszóméretek 10 és 20 gramm között voltak, a horog méret is változó volt, 22-es mérettől 12-esig. Csaliknál szóba jöhetett a tűzőszúnyoglárva, pinki, csonti, giliszta és kukorica. Az etetőszúnyoglárva nagy előnyt adhatott. A fogások nagy részét dévérkeszeg és kárász tette ki, de ponty is került a haltartóba. Egy halfajta volt kitiltva a versenyről, a tokhal.

1. helyezett: Szoták Róbert
1. helyezett: Szoták Róbert
2. helyezett: Pinczés István
2. helyezett: Pinczés István
3. helyezett: Radácsi Kristóf
3. helyezett: Radácsi Kristóf

Kiélezett küzdelemben lehetett részük, a négy órás verseny minden percében jelen kellett lenni ahhoz hogy a legjobbat lehessen kihozni ebből a horgászatból ezt Szoták Róbertnek sikerült a legszebben megvalósítania, ezzel kiérdemelve az összetett első helyet és a vándorserleget. A képzeletbeli dobogó második fokára Pinczés István állhatott fel, a harmadik helyet Radácsi Kristóf szerezte meg.

A versenyről készült összes képet a Tiszavirág HE facebook megtekinthetitek

(https://www.facebook.com/tiszavirag.horgaszegyesulet)

Érdekes volt? Küld el másoknak is.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

vissza az elejére