Visszavonásra kerültek az eddig kiadott Látóképi éves engedélyek

Már közel egy hete homályosan látszik, hogy mi is történik Látóképpel, az egyetlen természetes horgászhellyel, ami maradt a Debrecen és környéki horgászoknak. Sajnos vagy nem, de lehullt a lepel. A Hajdú-Bihari horgász Szövetség visszavonta az eddig kiadott éves jegyeket, ami azt jelenti, hogy nem maradt a Látóképi víztározó kezelője. Aki már kiváltotta jegyét az ott kapja vissza pénzét ahol azt megtette. A hivatalos közleményt lentebb olvashatjátok:

Tisztelt Horgásztársak! A Magyar Országos Horgász Szövetség internetes honlapján közreadott vízterületi nyilvántartás szerint a Látóképi-víztározó is azon vízterületek közé tartozik, amelyeket a MOHOSZ nem kíván alhaszonbérbe adni sem tagszervezete, sem annak tagegyesülete részére. A Földművelésügyi Minisztériumtól kijelölés útján haszonbérbe kapott horgásztó hasznosítási jogát ún. „közvetlen hasznosítás” útján kívánja gyakorolni.

Forrás: www.panoramio.com
Forrás: www.panoramio.com

Ezt figyelembe véve kérjük a T. Horgásztársakat, hogy amennyiben a Szövetségtől átvet készletből a horgásztóra éves területi engedély értékesítésre került, annak árát – a jegy visszavételével együtt – az azt megvásárló horgásznak szíveskedjenek visszafizetni. A Szövetségtől átvett, Látóképi tóra érvényes valamennyi engedélyt, így a horgászoktól visszavetteket is kérjük a Szövetség irodájába visszajuttatni. Amint a MOHOSZ általi ?közvetlen hasznosítás módjáról, a tavon történő horgászat lehetőségéről információval rendelkezünk, tájékoztatást adunk.

 

Üdvözlettel

                                                            Dr. Veres Ferenc

                                                            ügyvezető elnök

One thought on “Visszavonásra kerültek az eddig kiadott Látóképi éves engedélyek

  1. Gratulálni tudok, azért adták ki hetekkel korában az engedélyeket?
    Frászkarikát, fogalmuk sem volt mi lesz a víztározó (bérleti jogával) csak bíztak a maguk sikerében!
    Most meg a Földművelés gyanánt öntözni fognak mégolyban a vízzel, meg valami gazdag Narancskedvelő Mutyi csinál valami parkot magának! (Gondolom közbeszerzésből!
    Nekünk, meg hajdú bihari horgászoknak maradt 3 darab (csatorna, latrina amibe lehet lubickolni). 🙁
    Persze, vannak magán tavak, Kócos,Diana,Erzsébet, Stb…. De Méretileg meg sem közelíti a látót! És nem kétlem, hogy sok odafigyelést és gondoskodást szívüket lelküket beleadják a tógazdák de! A Látóhoz képest kicsi kis pocsolyák!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .