Megérkeztek üzletünkbe a K-IV és K-V és Kajánsziki tározó horgászjegyei

Február 19-től megkezdtük a napijegyek illetve éves területi jegyek értékesítését a K-IV-es (kánégy) csatornára, K-V-ös (káöt) csatornára, illetve a Kajánsziki víztározóra. A K-IV csatorna (víztérkód: 000162) kezelője a Bocskai Horgász Egyesület. Lehetőség van a csatornára fél, éves illetve napijegy vásárlására is. A K-V illetve Kajánsziki tározóra csak napijegy váltására van nálunk lehetőség.naoijegyek_kv_kivK-IV csatorna szabályzata:

-Kifogható halak naponta: felnőtt 2db, ifi 1db, gyerek 1db méretkorlátozás alá eső hal függetlenül a kifogott hal fajtájától. Egyéb halból naponta 5kg fogható. A Kajánsziki víztározótól 5kg egyedsúlynál nagyobb ponty nem vihető el.

-Egy éves területi jegyre fogható halmennyiség: felnőtt 33db, ifi 16db, gyerek 7db méretkorlátozás alá eső hal. A fenti mennyiség fogása után a horgász újra váltott területi jeggyel horgászhat vagy napijeggyel válthat. Féléves területi jeggyel a fenti mennyiség fele fogható.

-A horgász köteles a kifogott halat, fogási naplójába kifogás után rögzíteni.

-Tilos a kifogott és szákban megtartott hal kicserélése.

-Az engedélyezett mennyiség kifogása után a horgász a horgászatot köteles befejezni.

-Halfogási tilalmak a fogási napló szerint.

-Felázott vízparton gépjárművel közlekedni tilos.

-Szemetes vízparton horgászni tilos.

-Gyermekhorgász éjszaka nem horgászhat.

K-IV csatorna díjszabása 2016:

-Felnőtt éves területi: 12,000 forint

-Felnőtt féléves: 6,000 forint

-Felnőtt napijegy: 1,200 forint

-Ifi napijegy: 1,000 forint

-Gyerek napijegy: 800 forint


 

Kajánsziki víztározó szabályzata:

-Engedéllyel rendelkezők számára lehetőség van az engedélyében meghatározott számú készséggel horgászni, azonban a horgászhelyen készenlétben más felszerelt bot nem tartható! Ha a horgászat során a megtartani kívánt, és így szákba került halak száma elérte az adott kategóriára engedélyezett napi maximumot, ami felnőtteknél 2 darab, ifi-és gyermekhorgászoknál 1 darab méretkorlátozás alá eső hal, akkor a horgászatot haladéktalanul be kell szüntetni.

-A felnőtt éves területi engedéllyel rendelkezők számára elvihető nemes hal összesen 30 db. maximum 75kg. Az éves mennyiségbe nem számít bele a harcsa. Ha a horgászatok során az elvitt nemes halak száma vagy súlya már elérte az engedélyezett évi mennyiséget, akkor a horgásznak új területi engedélyt kell váltania.

-A tavon kifogható hal mérete a fogási naplóban feltüntetett méretkorlátozású lehet. Ez alól kivételt képeznek az 5kg-os, vagy annál nagyobb pontyok, melyek elvitele TILOS!

-Csónakázni, csónakból horgászni, a tóba bejárni Tilos! A horgásztó területén az etetőhajó használata engedélyezett. A szerelék bevontatása TILOS! A horgászati (etetési)hely jelző(marker)úszóval a horgászat ideje alatt megjelölhető, de ennek használatát előzetesen a halőrnél be kell jelenteni, a horgászat befejezésével a jelzőt el kell távolítani! Horgászállásonként maximum egy jelzőúszó használható!

-Horgászni napkeltétől napnyugtáig szabad. Május 1-től ? október 30-ig az egyesület tagjainak engedélyezett az éjszakai horgászat, pénteki illetve szombati napokon. Ez alól kivételt képezhetnek az ünnepnapok és az így kialakult hosszú hétvégék.

-A horgászhelyet megközelíteni a horgászoknak gyalogosan, kerékpárral, motorkerékpárral és 2000 kg-ot meg nem haladó személygépkocsival maximum 10km/h sebességgel szabad úgy, hogy horgásztársukat nem zavarják, a közlekedést ne akadályozzák, a töltést ne károsítják. Felázott töltésen gépjárművel közlekedni TILOS!

-A tó körül tüzet gyújtani, kutyát és egyéb haszonállatot tartani, sétáltatni, füröszteni, azzal ott tartózkodni, a tóban fürdetni tilos. Horgászat alkalmával az ideiglenes sátorverés illetve lakókocsi kihelyezés a horgászállás közelében engedélyezett, de a horgászat befejezése után a sátor lebontása és a lakókocsi kivontatása kötelező! Az éjszakai horgászat idején a tűzgyújtás a táblával jelölt helyeken engedélyezett.

-A horgászat befejezése után mindenki köteles a horgászhelyét tisztán hagyni.

-Egész évben tilos kifogni a természetvédelem alá tartózó halfajokat (az állami horgászjegyen feltüntetve). A horgásztó nagy nyúlgát és Keleti főcsatorna közötti szakaszán a ponty tilalmi ideje alatt horgászni tilos! Tilos s tavon horgászni, valamint ingatlanrészein tartózkodni a haltelepítést követő tilalmi csend ideje alatt.

-A járművel behajtók kötelesek felszólítás nélkül érkezéskor és távozáskor a halőrnél bejelentkezni, járművüket az ellenőröknek (halőrök, vezetőségi tagok, rendőrség stb.) ellenőrzés céljából bemutatni.

-Éjszakai horgászat alkalmával, sötétedés után a horgászhelyét köteles folyamatosan kivilágítani. Éjszakai horgászaton gyermekkorúak nem vehetnek részt, ifi horgászok csak bejelentett felnőtt felügyelettel horgászhatnak.

-A bevetett készséget a horgásznak elhagyni csak annyira lehet, hogy kapás esetén azonnal bevághasson. A tavon telepített horgászkészséggel egy időben más horgászvizeken készséget elhelyezni Tilos! A más horgászvízen történő horgászat ideje alatt az Egyesületi területen semmilyen tevékenység nem végezhető. Aki horgászhelyét elhagyja, készségét elhagyja, készségét köteles a vízből kivenni, azok őrzésével mást megbízni nem szabad.

-A tavon házi horgászverseny, előre jelzett pénzdíjas verseny idején a résztvevőkön kívül a verseny ideje alatt senki nem horgászhat.

-A befagyott tó jegén horgászni nem szabad. A tó jegének lékelését szervezett formában, megállapodás szerint végezhetik.

-A horgásztavon a horgászrend betartását főállású és igazolvánnyal ellátott társadalmi halőrök végzik, akiknek minden horgászó köteles okmányait átadni, intézkedéseinek eleget tenni, a kifogott halakat kérésükre bemutatni. Ellenőrzést igazolvánnyal rendelkező vezetőségi és felügyelőbizottsági tagok is végeznek.

-Mivel a tagokat egyenlő jogok illetik meg és egyforma kötelezettségek terhelik, így az egyesület által fenntartott horgásztanyán és ingatlan részén semmilyen formában nem létesíthetők és nem tartható fenn egyéni tároló hely, valamint nem tárolható etetőanyag, horgászfelszerelés, segédeszköz, ill. személyes tulajdonú holmi, felszerelés. A jogi egyenlőség alapján ezen létesítmények használata és igénybevétele hivatalos horgászati időn kívül felhatalmazás hiányában tilos. Minden horgász tekintse kötelességének a horgászrend betartását, a környezetvédelmi és halőrzési munkában való részvételt.

-A tavon foglalt és jelölt horgászhelyek, a kijelölt stéghelyek és a megépített stégek kivételével nincsenek. A jelölt és megépített horgászhely csak elsőbbséget biztosít létesítőjének illetve bérlőjének, távollétében azt bárki használhatja, amennyiben nincs lezárva.

Kajánsziki víztározó napijegy árai:

-Felnőtt napijegy: 2.500 forint

-24 órás napijegy: 4.000 forint

-Ifi napijegy: 1.200 forint

-Gyerek napijegy: 800 forint


K-V csatorna horgászjegyei (víztérkód:09-010-1-1):

-Jogosult horgászni a területre érvényes horgászjeggyel, állami jeggyel, fogási naplóval és személyi igazolvánnyal.

-A horgászjegy a vízterület határain belül érvényes, mely határokat tábla jelzi.

-Napijegy teljes vízterületre vonatkozik, érvényessége napkeltétől napnyugtáig tart.

-Méret és mennyiségi korlátozás a kistónál található hirdető táblán látható.

-Kis tavon úszós nagy tavon fenekező készséggel is, egy horoggal lehet horgászni.

-Fogási naplót a napló 1-4 pontjában leírt módon kötelező vezetni.

-A horgászhelyet tilos lefoglalni, kivételt képez a stégtulajdonos személyes jelenléte.

-Horgászhelyét a horgász köteles tisztán tartani, távozáskor a szemetet elvinni.

-A ponty fogási súlyhatára 5kg! Ettől nagyobbat vissza kell engedni.

-2db nemeshal és 5kg egyéb hal fogható.

K-V Sporthorgász Egyesület csatornájának napijegye:

-Felnőtt napijegy: 3.000 forint

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .