Breaking news!!!

5521857 G

A mai naptól a Látóképi víztározóra nem lehetséges a jegykiadás, értesített bennünket a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szövetség! A jelenleg már kiadott jegyekkel kapcsolatosan még nincsenek híreink! A továbbiakban olvashatatlanok a Mohosz által kiküldött állásfoglalást:

A 2015. évi állami horgászjegyek és területi engedélyek érvényessége január 31-én lejárt. A folyamatosság biztosítása ezért feltételezte volna, hogy az idei engedélyek már ezt megelőzően, de legalább február 1-től kiválthatóak, megvásárolhatóak legyenek. Szövetségünk célirányos erőfeszítései, intézkedései ezt lehetővé is tették. Tekintettel azonban arra, hogy az egyetlen lejárt hasznosítási-határidejű horgászvizünk, a Látóképi-víztározó újbóli hasznosításba adása (kijelölése) sem február 1-ig, sem a mai napig nem történt meg, ezért az ide érvényes jegyek kiadását kénytelenek vagyunk felfüggeszteni.

Horgászhelyünk

Kérjük T. Tagegyesületeinket, hogy a horgászat folyamatosságának biztosítása érdekében átadott-átvett látóképi jegyek forgalmazását emiatt ne kezdjék meg, illetve szüneteltessék.

A MOHOSZ vezetőit érveink nyomatékos kifejtésével a víztározó mielőbbi használatba adása ügyében szükséges intézkedésekre már többször is kértük, bízva eredményességükben. A most használatba adásra váró, mintegy 700 vízterület közül 356 kijelölése történt meg.

A kijelöléssel történő használatba adás érdekében módosított 2013. évi CII. törvény fogalmazása szerint a kijelölés címzettje a MOHOSZ, amely a tagszervezetei vagy tagszervezeteinek tagegyesületei részére adhatja a vizeket alhaszonbérbe. A Látóképi-víztározó ügyében történő intézkedésekről azonnal tájékoztatást fogunk adni.

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .