Hajnali kalandok: 20 perc hírnév a Szováti tározón

hajnali kalandok tivizig 10

Ezen a reggelen, talán sokunknak kieső helyre látogattam el. Kivételesen egy lelkes társ is velem tartott. A hétvégén nagy eső volt így a megcélzott horgászhelyre történő bejutás nem volt egyszerű. Debrecentől 23 kilométerre lévő Hajdúszováti víztározóra érkeztünk. Mivel a bekötő út nagyon hosszú és kifejezetten rossz állapotú ezért körülbelül hét óra lehetett mire megérkeztünk.

hajnali_kalandok_tivizig_02
Ideális reggel a pergetéshez.

A hajnali szél már fodrozta a víz felszínét, de azon az oldalon amelyiken mi kezdtük a pecát a part közelében szélárnyék volt. Szokásomhoz hűen egyből a kanálhoz nyúltam. Harmadik dobásra már kapás, akasztás, majd a kiemelés pillanatában kiakadt a szájából. Süllő volt! Igazán meglepődtem, hogy leütötte a kanalat, kár hogy lemaradt…

hajnali_kalandok_tivizig_06

Igazán jól kezdődött a reggel. Sok odaütés, de még több lemaradásom volt, hasonlóan horgásztársamhoz, aki a gumihallal kereste a vadakat.

Egyszerre jött a két mohó.
Egyszerre jött a két mohó.

A sok sok akció, egyik pillanatról a másikra leállt. Az eddig jól működő csalik még kapást sem jeleztek. Ekkor következik az agyalás, előkerülnek azok a csalik, amelyek máskor sem. De hiába. Következett az üres séta és dobálás.

hajnali_kalandok_tivizig_03

hajnali_kalandok_tivizig_04

A Hajdúszováti tározó alapvetően egy sekélyebbnek mondható helyszín, amelyben előszeretettel laknak süllők, csukák, harcsák, balinok és csapósügerek egyaránt. Ez a halfauna a Keleti-főcsatornából érkező közvetlen összeköttetésnek is köszönhető. Partja legjobban a Látóképi tározóra emlékeztet. Sajnos itt is jelen van az emberek által hátrahagyott szeméttenger.

hajnali_kalandok_tivizig_07
A tározóra ezen csatorna partján vezet be az út, de sáros időben nem ajánlott a használata.

A kis csatorna rejthet egy-két csöppséget.
A kis csatorna rejthet egy-két csöppséget.

hajnali_kalandok_tivizig_11

Ebben az időszakban, már elvétve található horgász itt. Néhány pergető, és egy pontyhorgász kergette aznap a halakat rajtunk kívül. Nagyon jól kezdődött a nap, majd végül ellaposodott. Azonban mindig ez a mondat él bennem amikor a parton vagyok, legyen az bármilyen a kapókedv, hogy egy rossz nap a parton még mindig jobb, mint egy jó nap a munkahelyen.

 

Hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .