Hajnali kalandok: Ködös K-V

k 5 hajali kalandok 02

Ezen a reggelen a Balmazújvárostól néhány kilométerre található K-V-ös csatornára indultam. Már az autóba pakoláskor alig láttam az orromig annyira nagy volt a köd. Látótávolság szinte semmi. Előzetes információk alapján csukára készültem, hiszen hínár és töklevél is szép számmal van a csatornában. Ezt a vízfelületet a K-V Sporthorgász Egyesület kezeli, rendezett vízpart, igényesen kialakított helyek, sok-sok stég. Látszik, hogy itt minden helynek gazdája van.

Számomra korai indulás, még bőven sötétben.
Számomra korai indulás, még bőven sötétben.
Nem siettem, hiszen ha nem érek oda, ki fogja meg a csukákat.
Nem siettem, hiszen ha nem érek oda, ki fogja meg a csukákat.

Két „tóról” beszélünk. A kis tavon csak úszózni lehet, így adott volt, hogy csak a nagyobb tavon van lehetőségem a pergetésre. Csónakot csak etetésre és a felszerelés kiszabadítására lehet használni, így nem volt módom ezen a vadregényes helyen csónakból horgászni.

k_5_hajali_kalandok_21

k_5_hajali_kalandok_22

k_5_hajali_kalandok_06

k_5_hajali_kalandok_04

Ismét rövid volt az idő, amit horgászattal tudtam tölteni, hiszen reggel nyitottam a boltban. Összesen két csukát fogtam, vassal, pontosabban az Ottó-bácsi Unka nevezetű kanalával, azonban nagyon jó kapásaim voltak a Salmo Sliderrel is. A Sliderrel akasztott halak idő előtt megléptek, mivel a gyári horgokat én kisebb méretű kettes horogra cseréltem, de tanultam a hibámból. 🙁

k_5_hajali_kalandok_07

k_5_hajali_kalandok_19

k_5_hajali_kalandok_10

Az első alkalom amikor az órámra néztem már elkéstem a munkahelyemről, így az a kérdés, hogy ajánlom-e ezt a helyet pergetésre fel se merüljön senkibe, hiszen egy ilyen helyen repül az idő és csak ott repül, ahol jól érezzük magunkat.

Aki nem tudná hol is van a K-V csatorna annak a google map segít.

One thought on “Hajnali kalandok: Ködös K-V

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .