Hajnali kalandok: A téglagyári óra

Kora reggel ébresztett a telefon, egy laza mozdulattal kínáltam meg a szundi gombbal, majd bevillant az agyamba, ez az ébresztés most más. Szépen kiosontam az ágyból és már öltöztem is. Így novemberben már hűvösek a hajnalok, nem árt jó rétegesen felöltözni. Amerre járok dér borítja a tájat, nagyon szép, amikor ezeken az apró jégszemcséken a felkelő nap első sugarai megcsillannak.

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_01

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_08

Ezen a hajnalon a Hajdúszoboszló határában található Téglagyári tavakra érkeztem. Egymás mellett három tó található, az úgynevezett Öreg tó, amelyen azt tapasztaltam, hogy inkább egy sekély vízfelület, helyenként kisebb mélyedésekkel.

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_24

Középen található a Pontyos tó, amelyben a neve alapján is a pontyok száma dominál. Legszélén pedig a területnek az úgynevezett Mély tó helyezkedik el. Erre a kis téglalap alakú tóra érkeztem én.

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_14

A görgőről folyamatosan kellett takarítani a jeget.
A görgőről folyamatosan kellett takarítani a jeget.
Ez a kép jelzi, hogy elérkezett az igazi pergető idő!
Ez a fotó jelzi, hogy elérkezett az igazi pergető idő!

Alapvetően a célhalam a csuka és süllő volt, hiszen korábban már ezekből a fajtákból akadt itt horgomra. Kezdésnek egy kanál került a kapocsba szigorúan wolfram előkén. Telt múlt az idő és az első halam egy kívülről akadt kárász volt.

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_03Néhány perc múlva már a gumi volt a kapocsban és az előke is fluoro-carbonná alakult, amely meghozta a nem várt eredményt. Egy tekintélyes balin kívánta meg csalimat. Néhány perc és fotó után vissza is engedtem.

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_17

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_16

teglagyari_hajnal_hajduszoboszlo_22

Aki nem tudná hol van a horgásztó annak segítséget nyújt a lentebb beillesztett google map. Napijegy váltása csak állami jegy megléte mellett lehetséges.

Dobtam még párat, amikor az órámra tekintve azt láttam ideje indulni, hiszen dolgozni menni kell. Összepakoltam, az amúgy is csekély felszerelést és már indultam is. Jó és szép víz a Hajdúszoboszlói Horgász Egyesület által kezelt Téglagyári tóegység. Ajánlom mindenkinek!

2 thoughts on “Hajnali kalandok: A téglagyári óra

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .